Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Gwoli wyjaśnienia: niektórzy z nas potrzebują podręczników do szkoły, a mają mangi na zbyciu. Inni są w odwrotnej sytuacji - chętnie sprzedaliby komuś stare podręcznik, aby mieć na upragnione mangi ale nie mają chętnych. Proponuję więc akcję PODRĘCZNIK ZA MANGĘ.
Wyglądałoby to tak - każdy pisze listę posiadanych podręczników i/lub mang oraz na co chciałby to wymienić. Dokładne ustalenia leżą w kwestii osób zainteresowanych. Obowiązuje zasada ograniczonego zaufania, jak podczas każdej wymiany.
Pomysł może trochę zwariowany ale tak to już jest, kiedy mangomaniactwo daje o sobie znać ;]
Być może akcja się nie uda... Wszystko zależy od Was, więc piszcie, czy taki pomysł ma w ogóle sens. Wg. mnie zawsze jest to jakiś sposób na osiągnięcie celu; mam w domu stare podręczniki, z których sprzedaży i tak kupiłabym mangi, może więc ułatwić sobie życie i po prostu je wymienić bez zbędnego szukania kupca, wystawiania na aukcjach, chodzenia na kiermasze etc.
Jeżeli pomysł się nie przyjmie - temat do kosza, żeby nie zaśmiecał forum. Liczę na Wasze opinie!
P.S. Od siebie tylko dodam, że mam podręczniki do liceum, opracowania i masę tego rodzaju makulatury, więc jeżeli ktoś byłby zainteresowany, niech pisze na mejla ;]
Z całym szacunkiem, ale dla mnie to jest wydumane niczym Nuking the Fridge w ostatnim Jonesie. Boję się, że w kolejce czeka np. "Ciuszki dla dziecka do trzech lat za mangę" - niby OK, ale coś jakby nie do końca... Niemniej jednak da się zauważyć pewne dobre chęci, więc poczekamy i zobaczymy, co na to inni.
Strony 1