Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
(...)będzie to kontynuacja Tokyo Revelations wymieszana z xxxHOLiC(...)
To raczej nie dziwi zwazywszy, że w wypadku mang xxxHOLiC i Tsubasa opowiadają w zasadzie tą samką historię a wątki co chwilę się przeplatają, postacie z obu serii dość często się spotykają... Zwłaszcza ostatnie chapy xxx zawierają już nie tylko nawiązania do tsubasy a wręcz zaczynają łączyć te serie:D Jak jest z tsubasą nie wiem bo jestem dośc mocno do tyłu... Ale nie zdziwiłbym się gdyby w pewnym momencie te mangi zostały połączone...
Czy oav z 2007-2008 i 2009 zamykają w jakiś sposób tą serie TV czy też jest to powtórka z końca 1 i 2 serii. Myślałem by ukończyć oglądanie tej serii (jeśli sensowne się kończy) ale lekko załamałem się gdy zobaczyłem plansze relacji na anidb.info.
Czy oav z 2007-2008 i 2009 zamykają w jakiś sposób tą serie TV czy też jest to powtórka z końca 1 i 2 serii. Myślałem by ukończyć oglądanie tej serii (jeśli sensowne się kończy) ale lekko załamałem się gdy zobaczyłem plansze relacji na anidb.info.
Te OAV to kontynuacja, ale bez zakończenia jeszcze.
Ale następne OAVki to już powinno być zakończenie.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-05-21 22:42:55)
krzykr napisał:Czy oav z 2007-2008 i 2009 zamykają w jakiś sposób tą serie TV czy też jest to powtórka z końca 1 i 2 serii. Myślałem by ukończyć oglądanie tej serii (jeśli sensowne się kończy) ale lekko załamałem się gdy zobaczyłem plansze relacji na anidb.info.
Te OAV to kontynuacja, ale bez zakończenia jeszcze.
Ale następne OAVki to już powinno być zakończenie.
Można tak rzec, że to kontynuacja, bo patrząc w porządku chronologicznym są później, no nie zmienia faktu, że duże luki w materiale przez nie powstały, tzn. chodzi mi o to, że wydarzenia z 1 serii OAVke są jakieś, coś koło 50 rozdziałów po akcji kończącej 2 sezon i podobnie jest z materiałem pominiętym podobnie 1 a druga serią OAVek i czym twórcy anime bardzo, a to bardzo popsuli ten tytuł, gdyż bez przeczytania mangi wątpię, żeby ktoś kto ogląda tylko anime wiedział o co chodzi w tych OAVkach
Dokładnie, należy przeczytać mangę (złapać się za głowę po dowiedzeniu się kto jest klonem kogo) i oglądać sobie najważniejsze wydarzenia w formie wypuszczanych od czasu do czasu OAV (te od Production I.G są naprawdę niezłe).
Dzięki za odpowiedzi.
Póki co daruje sobie tą serią. Zmienię zdanie jak przeczytam mangę lub wypuszczą 3 serie TV, którą może wydadzą za 2-3 lata, która może będzie bezpośrednią kontynuacją akcji z 2 serii i mangi. Sporo tych może...
Trzeciego sezonu nie będzie na 100%, pozostaje Ci jedynie manga.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5