Nie jesteś zalogowany.
LWish wszystkie te już dawno obejrzałem (no prawie bo CG R2 cały czas wychodzi ^.^) ale właśnie anime tego typu.
Szukam czegoś co mnie wciagnie, moze byc w rodzaju one piece strasznie mi sie podoba a i plix stronke na ktorej moge to obejzec online ;] z gory thix
a zebyscie mi nie pisali tego co obejzalem to : naruto, bleach, d. gray-man, samurai champloo, hellsing, tenjou tenge,fate stay/night, death note
Oczywiście polecę ci Gintame - wyrąbista komedia z samurajami
Mononoke i Ayakashi ~Japanese Classic Horror~ - bardzo ciekawe pozycje (horror)
Seirei no Moribito - ładne fantazy
Shigurui - samuraje i ostra walka na miecze
Może nie podałem adresów do oglądania w necie (bo nie oglądam tak), ale lepiej troche poczekać i ściągnąć w dobrej jakości anime niż oglądanie online.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
fate stay/night
Jak to się podobało to inna produkcja Type-Moon tez powinna - Shingetsutan Tsukihime
Poszukuje pewnego typu anime a niestety nie wiem czy takowe istnieje. Mianowicie chodzi mi o anime w którym bohaterem byłby ślepy samurai . Drugim anime jakie bym chętnie obejrzał a nie mogę takiego znaleźć jest anime obsadzone w naszych czasach i akcja toczyła by sie podczas porachunków mafii czy czegoś takiego głównie chodzi mi o to żeby główny bohater miał pistolety ładnie z nich naparzał gości i żeby działo sie to z małą ilością jakieś magii czy czegoś tam . Jeśli ktoś by miał informacje na temat anime podobnych to tego opisu to bardzo proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki
fate stay/night
Jak to się podobało to inna produkcja Type-Moon tez powinna - Shingetsutan Tsukihime
No i oczywiście Kara no Kyoukai .
Poszukuje pewnego typu anime a niestety nie wiem czy takowe istnieje. Mianowicie chodzi mi o anime w którym bohaterem byłby ślepy samurai
co do tego pierwszego anime to Shigurui <-- samurajowie + badass staje sie ślepy
Drugim anime jakie bym chętnie obejrzał a nie mogę takiego znaleźć jest anime obsadzone w naszych czasach i akcja toczyła by sie podczas porachunków mafii czy czegoś takiego głównie chodzi mi o to żeby główny bohater miał pistolety ładnie z nich naparzał gości i żeby działo sie to z małą ilością jakieś magii czy czegoś tam
hmmm Black Lagoon pasuje do tego opisu - jest mafia(i to nie byle jaka), co prawda główny bohater nie ma pistoletów ale jego współpracownica takowe 2 pistolety ma (akcja non-stop praktycznie )
innym anime które mogło by spelniac wymagania to Hellsing -- główny bohater strzela z 2 pistoletów + magia +naziści + inne tajemnicze organizacje
Ostatnio edytowany przez Z0n9er (2008-07-28 09:43:55)
chodzi mi o anime w którym bohaterem byłby ślepy samurai
Wczoraj na jedynce leciał film (co prawda aktorski) "Zatoichi" - jak ulał pasujący do opisu.
Sam szukam czegoś podobnego do The Girl Who Leapt Through Time - nie chodzi mi konkretnie o tematykę podróży w czasie, a bardziej o klimacik... a może tak jak powyższe opartego również na nowelce.
Poszukuję anime podobnego do Beck. Czegoś związanego z muzyką itd. coś co może wciągnąć
Witam, szukam anime w stylu Busou Renkin i Fate Stay Night, czyli sztuki walki, magia, alchemia, ale zależy mi na tym, że główny bohater poznaje dziewczynę lub na odwrót i zapoznaje go z tajnikami magii, alchemii, sztuk walki itd., a przy okazji się zakochuje.
Witam, szukam anime w stylu Busou Renkin i Fate Stay Night, czyli sztuki walki, magia, alchemia, ale zależy mi na tym, że główny bohater poznaje dziewczynę lub na odwrót i zapoznaje go z tajnikami magii, alchemii, sztuk walki itd., a przy okazji się zakochuje.
Polecam:
-Shakugan no Shana
-Zero no Tsukaima
Poszukuję anime podobnego do Beck. Czegoś związanego z muzyką itd. coś co może wciągnąć
Już niedługo ma wyjść Detroit Metal City
g r y z e k 1 1 napisał:Witam, szukam anime w stylu Busou Renkin i Fate Stay Night, czyli sztuki walki, magia, alchemia, ale zależy mi na tym, że główny bohater poznaje dziewczynę lub na odwrót i zapoznaje go z tajnikami magii, alchemii, sztuk walki itd., a przy okazji się zakochuje.
Polecam:
-Shakugan no Shana
-Zero no Tsukaima
Obadałem te tytuły i nie za bardzo mi podchodzą:/ Może jakieś inne propozycje?
Szukam jakiegoś dramatu lub horroru ryjącego psyche, znajdzie sie coś ciekawego?
Po Elfen Lied i Higurashi nabrałem ochoty na takie anime
Ostatnio edytowany przez ReLost (2008-07-30 11:45:52)
Pisak napisał:g r y z e k 1 1 napisał:Witam, szukam anime w stylu Busou Renkin i Fate Stay Night, czyli sztuki walki, magia, alchemia, ale zależy mi na tym, że główny bohater poznaje dziewczynę lub na odwrót i zapoznaje go z tajnikami magii, alchemii, sztuk walki itd., a przy okazji się zakochuje.
Polecam:
-Shakugan no Shana
-Zero no TsukaimaObadałem te tytuły i nie za bardzo mi podchodzą:/ Może jakieś inne propozycje?
"Łuwaga: ledkie spojlery"
Kosmiczne masz wymagania , ale zobaczmy... Spróbuj obadać coś z tego [tak nawiasem mówiąc, Busou Renkin nie widziałem, więc rzucę tylko tytułami "zahaczającymi" o F/S N, bo jak wspomniałem już wcześniej, wymagania to masz kosmiczne]:
- Erementar Gerad i mamy tutaj tak: walki na super moce, magię, główna bohaterka jest jakby bronią, która chce zrealizować w swoim życiu pewien cel. Przypadkowo spotyka głównego bohatera, który staje się jej "użytkownikiem" i tak w czasie kolejnych walk bardziej zżywają się z sobą.
- Ergo Proxy Tutaj są walki, ale raczej krótkie i nie specjalnie efektowne plus super moce. Główny bohater ma drugą, mroczną tożsamość i w ramach podróży stara się ją poznać, towarzyszy mu kobieta, która też chce się czegoś dowiedzieć i w czasie tej podróż ich wzajemne relacje zacieśniają się, ale to taki wątek "pół-główny", bo całość skupia się głównie na tej kwestii filozoficznej.
- Full Metal Panic! Ma kilka elementów, które Cię interesują, ale są one w zdecydowanej mniejszości - jakbyś czasem tego nie widział, to rzuć na to okiem w wolnym czasie. Nie, żeby to była jakaś zła pozycja, ale póki co, to nie tego szukasz.
- Ghost Hunt To trochę z zupełnie innej beczki, ale pasuje w znacznym stopniu. Przypadkowa dziewczyna poznaję grupę polującą na duchy. "Kierownik" tego "cyrku na kółkach" jest młody i przystojny, więc wiadomo, z tym, że jest to wątek mocno poboczny. Jednocześnie "kierownik" w miarę kolejnych zleceń uczy/tłumaczy dziewczynie istotę poszczególnych zjawisk i pokazuje jej dwa, trzy zaklęcia.
- Kaze no Stigma Też trochę z innej bajki, ale może Ci podejdzie.
- Demonbane Od biedy może spróbuj jeszcze rzucić okiem na to. Jest tu: walka plus super moce i niezły romans, ale mało jest tego elementu nauczania. Trochę, bo trochę, ale jednak mało. W sumie jakby się zastanowić, to ta pozycja dużo bardziej podchodzi pod twoje wymagania niż Ergo Proxy i Full Metal Panic!
Tak btw, widziałeś może "drugą" Shanę? Tam tego nauczania jest więcej, zakochanie też postępuje, ale mimo wszystko żadnych rewelacji.
Szukam jakiegoś dramatu lub horroru ryjącego psyche, znajdzie sie coś ciekawego?
Po Elfen Lied i Higurashi nabrałem ochoty na takie anime
Ja polecam trzy tytuły w takim razie
- Ghost Hunt
- Ghost Hound
- Night Head Genesis
Nie raz takie pytania były ;P
Edit. ech widzę ze już sygnaturki się minimalizują (a całe się wczytują (chyba wkleję jakąś tapetę z 10 MB ^_^)
Sygnatura
----------------------------------------------------------------------------------
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2008-07-30 12:02:09)
Obadałem te tytuły i nie za bardzo mi podchodzą:/ Może jakieś inne propozycje?
Obecnie jest emitowana seria Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto - Natsu no Sora, jest tu obecna magia i dziewczyna mag oraz chłopak który sobie z tym słabo radzi (pewnie w dalszych odcinkach zacznie się od niej uczyć), jednak nie ma tam żadnej walki. Jeśli chcesz magię i walkę obejrzyj jakieś anime fantasy: Record of Lodoss War czy inne takie (tam z kolei nikt nikogo nie uczy i od razu są wyszkoleni magicy.)
Szukam jakiegoś dramatu lub horroru ryjącego psyche
Texhnolyze jeśli chodzi o dramat, ale nie spodziewaj się tam głupoty z Elfena Lied, coś na tym niskim poziomie zobaczysz w rzeźnickiej haremówce School Days.
1.5 centimeters per second <-- piękna historia i jeszcze lepsza kreska .. taki sposób zeby sie odchamić
2.Bokura Ga Ita <--fajna konstrukcja postaci kreska niestety chwilami zawodzi i to mocno ale sama konstrukcja anime niezła takze sposób na odchamienie sie
3.Tengen Toppa Gurren Lagann <--!! powiem tak do 8 odcinka bedzesz zachwycony a potem albo sie zalamiesz albo.. (nie wiem co .. ja sie w każdym razie załamałem )
4.Nana <--!! powiew świeżości większość bohaterów z miejsca potrafi zauroczyć
5.Suzumiya Haruhi no Yuuutsu <-- zapewne znasz ale niewspomnienie oniej bylo by grzechem
6.Gintama <--!! absurdalny humor i świetne teksty ( polskie tłumaczenia(KA FTW) przebijają nawet ang hardsuby (btw KA coś zapomnieli o tym projekcie a szkoda )
1. Obejrzę jak przyjdzie czas na kinówki
2. Na romanse(takie i takie też) nie dorosłem jeszcze
3. Do 17 żenada, a potem te zmienne nastroje, te szkopuły, prawie jak w doskonałym EL
4. Czasem nie dla i o kobietach?
5. Zaraz się wezmę za ściąganie(zaciekawilo mnie znudzenie prawdziwym światem w tym anime)
6. Chętnie obejrzę, tylko gdzie są subki do tego?(33-50)
1.ef - a tale of memories
Krótko mówiąc, genialne.2.The Place Promised in Our Early Days (pełnometrażówka).
1. Wydaje się być ciekawe
2. Jak zbiorę kolekcje pełonometrażówek w dobrej jakości to oglądne na raz
-True Tears
-Myself Yourself
Dwa genialne tytuły
Wydają się mocne,ryjące psyche dramaty, Zaaplikuje sobie kiedy będzie pora
Dziękuje WAM wszystkim za pomoc w doborze materiału
(należy się przecież, a nie wszyscy o tym pamiętają)
Wielkie dzięki za pomoc zwłaszcza dla MasterPLASTER'a.
Erementar Gerad i Kaze no Stigma dodane do pozycji obowiązkowych. Ergo Proxy, Full Metal Panic, Ghost Hunt i Demonbane też pewnie ściągnę. Nadal zastanawiam się nad "Shaną". Czy zacząć oglądać od 2 sezonu? Czy będzie zbyt wiele niewiadomych?
Nadal szukam jakichś tytułów super moce, sztuki walki, magia i inne bajery + "romans".
Kosmiczne masz wymagania , ale zobaczmy...
Przed chwilą wymyśliłem coś jeszcze lepszego:D Ale muszę to jakoś po polsku napisać:D
Ostatnio edytowany przez g r y z e k 1 1 (2008-07-30 16:40:45)
Nie zapomnieliśmy o Gintamie, napisy się robią (nawet teraz ).
Sorry za offtop.