#121 2008-08-01 08:00:32

Nighthanter
Użytkownik

Odp: Udostępnianie napisów bez pozwolenia autora.

Vein napisał:
nighthanter napisał:

Aha, no to w takim razie powiedz uploaderowi od Koihime Musou

Ja..? a skąd ci to przyszło do głowy, nie załatwiam cudzych spraw, chcesz żeby coś z tym zrobił, napisz do niego, Nick już znasz.

Właśnie spojżałem na Rosario+Vampire,...Da Capo

Jak wyżej

Aha. Ja myślałem, że administracji Kreskówki.fani zależy na dobrym imieniu strony, ale jak widać pomyliłem się. Zgłosiłem ci co i jak, a ty nawet nie zamierzasz go poinformować. I co teraz? Mam się tam specjalnie rejestrować, żeby móc napisać do niego PM, które pewnie i tak nic nie zmieni. Wam tak naprawdę nie zależy na naprawie sytuacji, bo gdyby było inaczej, coś byś zrobił. Niestety zachowujecie się jak politycy, dużo gadcie, czego to wy nam nie zrobicie, że będzie nam się dobrze żyło, a nic nie robicie. Mówisz, że to wina uploadera i żeby nie narzekać od razu na całą stronę, ale wiesz co, ci uploaderzy swoim zachowaniem wystawiają świadectwo całej stronie. No ale cóż, jak napisałem wcześniej, wam na dobrym imieniu nie zależy.

#122 2008-08-01 10:47:12

luki349
Użytkownik

# Regulamin dla osób udostępniających napisy w Animesub.info:

1. Animesub.info nie odpowiada za udostępnione napisy oraz treści w nich zawarte.

2. Prawa do napisów udostępnionych w serwisie Animesub.info należą do ich autorów.

Jak ktoś jeszcze raz powie, że z udostępnianymi tu napisami można robić co się chce (tak twierdzą ludzie u was na forum) to chyba mnie krew zaleje jezor

#123 2008-08-02 22:43:45

Arry
Użytkownik

Dyskusja trwa w najlepsze... Zastanawiam się, czy Admin strony, wypowiadający się na tym forum uważa, iż jego strona jest centrum całej sieci Web? Z pewnością są strony, które istnieją od dłuższego czasu niż kreskowki.fani i są poświęcone moim zainteresowaniom, a na nich jeszcze nie byłem... Czy ty uważasz, że będę błąkał sie po sieci tylko po to, by zobaczyć czy na tej i na tej stronie znajdują się moje napisy? Nie poinformowano mnie, to nie wiedziałem, a znajomy nagle mi powiedział, że sprawdził napisy do anime na jednej ze stron typu "oglądaj bajki on-line" i porównał je z tymi z ANSI i wyszło mu, że to plagiat...

90TLh

#124 2008-08-02 23:59:12

heyah31
Użytkownik

Ale jeśli dodam w napisach zmienię tylko to, że dodam linijkę z informacją kto zauploadował to chyba nie jest niczym złym.

Uploaduje Bleach'a, Naruto Shippuuden i D.Gray-man'a jeśli nie skontaktowałem sie z kimś tej sprawie niech napisze na gg:9164164 lub e-mail.
Bleach -czekam na odp uploadera
D.Gray-man - uploaduje od 86 epka i mam pozwolenie od ~dariusz666
Naruto Shippuuden - czekam na odp.

heyah31.png

#125 2008-08-03 01:07:05

rafaelpl
Użytkownik

Wielkie dzięki za ten temat!
Wchodzę teraz na kreskowki.fani.pl, zaglądam do odcinków Natsume i widzę... moje napisy!
Stopka wyrzucona, a pod moimi napisami podpisał się jakiś typ Crono20!
To się nazywa szczyt chamstwa!
Zaraz zacznę dobijać się o usunięcie odcinków.

#126 2008-08-03 09:29:31

bodzio
Użytkownik

rafaelpl napisał:

Wielkie dzięki za ten temat!
Wchodzę teraz na kreskowki.fani.pl, zaglądam do odcinków Natsume i widzę... moje napisy!
Stopka wyrzucona, a pod moimi napisami podpisał się jakiś typ Crono20!
To się nazywa szczyt chamstwa!
Zaraz zacznę dobijać się o usunięcie odcinków.

Możesz nic nie uzyskać.... Szumnie pisano, że takie KA będzie proszone o zgodę na udostępnianie subów. I co? Proszę o usunięcie tego, co wstawiono i na razie zero odzewu. Chyba będę musiał zalać im skrzynkę setkami wiadomości.

wladza1.png

#127 2008-08-03 09:41:47

rafaelpl
Użytkownik

Chamsko wyrzucili mój post na ich forum, w którym dopominam się swoich praw!

Dodatkowo wiadomość od uploadera:

To poco tłumaczysz anime jak nie można używać twoich napisów jak robisz to tylko dla siebie to ich nie udostępniaj.A co do twoje stop klatki co tam pisałeś na forum to po prostu ja wrzuciłem napisy na Subedit to musiał ją wywalić bo pewnie była w nie rozpoznawalnym formacie albo w tym samym czasie co inny napis.Co do pracy w tworzenie to wiem bo też robię czasem napisy.Ogólnie ty myślisz że wtopienie napisów w odcinek nie wspominając o uploadzie to takie hop siup jest...

Ten półgłówek podpisał się pod moimi napisami i chełpi się jaką to robotę nie odwalił uploadując odcinek... Sam już nie wiem jak to nazwać...

Do tej pory prosiłem, ale teraz rozpocznę zgłaszanie naruszenia praw autorskich do wszystkich zamieszczonych przez nich anime. Administratorzy serwisów umożliwiających umieszczenie wideo na swoich serwerach (veoh, youtube itp.) są wrażliwi na takie rzeczy, ponieważ boją się późniejszych procesów sądowych. Polecą cali użytkownicy wraz z setkami zuploadowanych przez nich plików.
Chcą iść ze mną na wojnę? Będą ją mieli! oczkod

Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-08-03 10:52:36)

#128 2008-08-03 09:54:25

bodzio
Użytkownik

O, wreszcie ktoś chce iść na wojnę ;] Popieram, popieram, jakby co też mogę wesprzeć. Na przykład gnojąc ludzi w wydawanych przeze mnie hardach jezor Zacznę zalewać ich skrzynkę pocztową albo coś z tych rzeczy.

wladza1.png

#129 2008-08-03 10:04:24

rafaelpl
Użytkownik

bodzio napisał:

Na przykład gnojąc ludzi w wydawanych przeze mnie hardach jezor

Już wysłałem pierwszego e-maila do veoha, podejrzewam, że usuną użytkownika i jego wszystkie, w tym wypadku 30, widea.
Jeśli moja akcja się powiedzie, to zgłoszę naruszenie praw autorskich wszystkich odcinków z napisami autorów, którzy wypowiedzieli w tym temacie sprzeciw do ich umieszczania.

Tymczasem idę tłumaczyć odcineczek, bo mam już małe opóźnienie oczkod

#130 2008-08-03 10:16:26

bodzio
Użytkownik

Ja jeszcze poczekam parę dni. Jak usuną, co kazałem, będzie git. Jeśli nie, zrobię to samo, co ty, rafaelpl oczkod

wladza1.png

#131 2008-08-03 11:54:11

kroko1
Użytkownik

Chciałem się zapytać co Wam przyniesie usunięcia odcinka oprócz satysfakcji, ? Chyba nie ma z tego korzyści materialnych. Nic oprócz satysfakcji, tak ?

#132 2008-08-03 11:57:48

FAiM
Użytkownik

kroko1 napisał:

Chciałem się zapytać co Wam przyniesie usunięcia odcinka oprócz satysfakcji, ? Chyba nie ma z tego korzyści materialnych. Nic oprócz satysfakcji, tak ?

chyba nigdy nic nie stworzyłeś, że takie trywialne pytanie zadajesz...
zrób coś, niech ktoś ci to podpierniczy i uzna za swoje... ciekawe jak się poczujesz i czego będziesz chciał...

K5Cqyo6.png?1

#133 2008-08-03 12:00:09

skam123
Użytkownik

kroko1 napisał:

a ci którzy to wykorzystują też nic z tego nie mają ??

Ostatnio edytowany przez skam123 (2008-08-03 12:01:36)

8e91e6824c8563f6m.jpg

#134 2008-08-03 12:02:49

Krusty
Użytkownik

kroko1, nie oto chodzi. Chodzi o przywłaszczanie sobie przez uploadera pracy tłumacza. Poza tym to autor napisów ma prawo decydować, gdzie je chce umieścić. Fakt, że ściągnąłeś je z ANSI i masz u siebie na kompie nie świadczy o tym, że możesz je sobie upnąć gdzie indziej. Jeżeli ja osobiście bym chciał wrzucać napisy na inne serwisy, to robiłbym to, ale skoro tego nie robię, to jest chyba ku temu jakiś powód, nie uważasz???? Adminom i uploaderom kreskówek mówię NIE za samo podejście do sprawy i brak poszanowania dla naszej pracy.

#135 2008-08-03 12:05:48

kroko1
Użytkownik

Założę się, że 90% osób, które ogląda odcinek z nie zmienionymi napisami albo zmodyfikowanymi nie zwraca uwagi kogo one są. Większość to dzieci neo, które tylko interesuje kiedy będzie kolejny odcinek danego anime itp.
Np. w napisach będzie napisane:

autor kirkir

to może 2% oglądających będzie wiedziało kim on/a jest... No chyba, że by się podpisał prawdziwym imieniem i nazwiskiem typ.

Jan Kowalski 

#136 2008-08-03 12:09:04

DUDi
Użytkownik

kroko1 napisał:

Założę się, że 90% osób, które ogląda odcinek z nie zmienionymi napisami albo zmodyfikowanymi nie zwraca uwagi kogo one są. Większość to dzieci neo, które tylko interesuje kiedy będzie kolejny odcinek danego anime itp.

autor kirkir

to może 2% oglądających będzie wiedziało kim on/a jest... No chyba, że by się podpisał prawdziwym imieniem i nazwiskiem typ.

Jan Kowalski 

Skoro tak uważasz, to po co to zmieniasz autora na swój nick??

#137 2008-08-03 12:09:53

skam123
Użytkownik

kroko1 napisał:

autor kirkir

Jan Kowalski 

z tego co piszesz wynika że sam jesteś (jak ja nie lubię tego stwierdzenia) dzieckiem neo
niektórych poznaje np. Mbella ostatnio napisy ściągałem.
i tak na koniec co to ma do rzeczy co napisałeś do kradzieży napisów ??

8e91e6824c8563f6m.jpg

#138 2008-08-03 12:15:40

lb333
Użytkownik

kroko1 napisał:

autor kirkir

Jan Kowalski 

I tu trafiłeś w sedno. Jak ktoś sobie sam ściągnie stąd napisy, to kojarzy nieco autorów. A jak ogląda na kreskówkach, to jest dokładnie tak, jak piszesz.

Skam123, jakieś reklamy oni tam mają na tej swojej stronie.

Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-08-03 12:16:18)

#139 2008-08-03 12:25:44

kroko1
Użytkownik

Po pierwsze: nie uploaduje żadnych anime na strony typu kreskowki.fani.pl
Po drugie: na 100% uploaderzy, którzy wykorzystują Wasze napisy mają jedynie z tego satysfakcje, przecież nikt im za to nie płaci....Wam też. Cieszą się np. z tego, że ich anime jest najpopularniejsze na stronie, najczęściej komentowane itd albo, że dzieci neo pytają się co chwilę kiedy nowy odcinek...

#140 2008-08-03 12:29:20

Boomerek
Użytkownik

Chamstwo i brak szacunku do czyjejś ciężkiej pracy ^^' to dzisiaj powszechne stwierdzenia , ja osobiście nie lubię serwisów typu Anime ONLINE.. umożliwia byle pierwszemu z brzegu dzieciakowi  7-10 lat oglądać anime ... pierwszemu z brzegu idiocie co nic nie potrafi znaleźć... dlatego za takimi serwisami jestem dużym "NIE" !
wcześniej póki nie znalazłbyś downloadu nie obejrzał byś anime ... czyli większość idiotów i dzieciaków wykluczało poza tym o wiele lepiej sie cieszyć dobrą jakością i obejrzeniem anime które sie oczekiwało tak dawno i własnoręcznie ściągnąłeś je...[te podniecenie gdy widzisz jak procenty rosną *_*] , a teraz niszczą to co było piękne .. i jeszcze latają takie dzieciaki 7 letnie i oglądają anime... sory ale to nie wiek na tą wspaniałą rozrywkę... no ale trochę sie rozpisałem nie na temat ^^" ...
dwa... kradzież ... tego tak samo nienawidzę jak animeONLINE ktoś nie sypia nocami żeby zrobić serie jak najlepiej i jak najpiękniej , przychodzi dziecko zapi....oli wstawi sobie wrzuci i sie cieszy smile_big jeżeli co to kocham takie wojny , macie i mojego spama i poparcie xD

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

Stopka forum

© Animesub.info 2024