Nie jesteś zalogowany.
Wyszukiwanie karze mi czekać 30 sekund zanim przejdzie do następnej strony.
będzie kiedyś zmniejszone do 20 sek
to jak pod Opera 9.51 zle dziala
a na takim syfie jak IE6dziala
to jest nie normalne o.0
Posty zostały pousuwane. To jest wątek do zgłaszania błędów na forum, a nie do dyskutowania jak wielki powinien być sign, czy pisania jeszcze durniejszych postów o tym jak obciążać ANSI.
gdy wchodzę do profilu jakiegokolwiek użytkownika forum i chcę mu wysłać PW, to przekierowuje mnie na ANSI i wyświetla się pole "Jesteś zalogowany(-a)".
Dzięki, po prawdziwej gehennie udało się w końcu usunąć ten błąd.
BTW, napisałem na nowo warunki pojawiania się linków PW - teraz pojawiają się tylko jeśli jesteś zalogowany w ANSI (a nie jak wcześniej na forum).
Albo prościej - teraz powinno działać lepiej
Ma ktoś jakiś patent na to, jak przyjść z forum do profilu użytkownika na ANSI? Myślałem, że przez PW się da, ale wtedy jak klikam na nick danej osoby wyskakuje "nie ma takiego użytkownika".
Dzięki, wywaliłem ten link.
Co do profili, to będą one zintegrowane, tzn. będzie jeden wspólny, zawierający wszystkie dane - tylko jeszcze nie bardzo mam pomysł jak to zrealizować...
pisze tutaj z prośbą wprowadzenia opcji "cytowanie selektywne". Było by to cholernie przydatne przy właśnie selektywnym cytowaniu
Na razie musi to pozostać życzeniem.
Da się zmienić to nieszczęsne wyszukiwanie napisów i postów? Chodzi mi o to, że szukając animca, muszę stwierdzić, czy jest to tytuł alternatywny, czy oryginalny, czy angielski. Czy nie da się ustawić opcji wyszukiwania postów we wszystkich działach?
Oczywiście da się, ale zabije to serwis
Kiedy można było szukać w dowolnym tytule (napisów) i we wszystkich działach (forum) z serwisu w godzinach szczytu nie dało się korzystać - strona wczytywała się (albo i nie) nawet po kilku minutach.
Sytuacja z czasem pewnie się poprawi - kiedy wyjdzie nowsza wersja szukarki do forum i kiedy ANSI zostanie napisane od nowa
Czy wysokość sygnaturki została zmniejszona?
Tak, maksymalna wysokość do odpowiednik 5 linii tekstu.
Tak właściwie to sygnaturka się chyba nie zmniejszyła, tylko wreszcie zaczęliśmy przycinać te za wysokie
To, że kIEpski nie przycina sygnaturek wynika z jego błędnego działania - czemu da się zaradzić
Chodzi mi o wypozycjonowanie emotek na równi z tekstem...
Jeszcze jedna taka moja propozycja to żeby wprowadzić czas na edycję posta
Pomysły warte rozważenia. Możesz mi podrzucić kilka linków do forum, gdzie te emotki i tekst wyglądają dobrze?
Imperare sibi maximum est imperium
Przykładowo pierwszy lepszy temat z forum php.pl - Link
Screen 1 | Screen 2
Emoty są wyśrodkowane do tekstu i nie mają wpływu na interlinie.
Na tym forum to wygląda tak - Screen
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
Wyłączyłem szukarkę dla gości - domyślnie, goście nie mieli limitów na ilość wyszukiwań w jednostce czasu :/
Userom forum skróciłem czas z 30 na 20s
Emoty są wyśrodkowane do tekstu i nie mają wpływu na interlinie.
Emotki zawsze mają wpływ na interlinię tam jest po prostu większa czcionka i interlinia - dzięki czemu całość jest dopasowana do wielkości emotek.
Zwiększyłem u nas interlinię i wyśrodkowałem emotki - teraz jest chyba lepiej?
Wizualnie na pewno wygląda lepiej, już tak nie rzuca się w oczy, ale interlinia dalej trochę kuleje przy emotkach
Odstęp między liniami bez emotek wynosi 8px, z emotkami 12px
Ostatnio edytowany przez fudo (2008-08-09 14:13:57)
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
Zgadza się, ale nie chcę iść z jednej "skrajności" w drugą. Jeśli w tekście nie będzie emotek to cały paragraf będzie zbyt "rozjechany". Idźmy na kompromis
Nie wiem czy to błąd, ale wprowadził u mnie dezorientację. Spróbuję opisać o co chodzi.
Wchodzę na forum przez linki "ostatno na forum" na stronie głównej, będąc zalogowany jednynie na stronie głównej ANSI. Klikam klika interesujących mnie odnośników i nowe strony forum otwierają się na kartach 1,2,3,4,5. Załóżmy, że chcę odpowiedzieć w tematach 2 i 3. Ponieważ nie jestem zalogowany na forum, na stronie 2 lub 3 klikam Zaloguj (u góry strony). Po zalogowaniu strona odświeża się, ale nie pojawia się ta, którą miałem przed logowaniem (2 lub 3) tylko strona nr 5. Wniosek - przekierowuje na ostatnią otwartą?
Nie jest to jakiś wielki błąd, czy coś, po prostu zdezorientowało mnie to kilka razy.
Opera 9.50
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
IMHO tak, przekierowanie jest zawsze na ostatnią otwartą przez ciebie stronę (głowy nie dam )
kompatybilność wstecz:
Kurczę, nie doceniłem was
Myślałem, że spoil taga użyliście z kilkanaście razy, to go sobie zaktualizuję i ręcznie w bazie pozamieniam [ spoil ] na [ spoiler ], a tu się okazało, że spoil taga użyto ponad 230 razy
Teraz muszę napisać skrypt, aby zrobić aktualkę...
Ostatnio edytowany przez Kane (2008-08-10 13:42:02)
Hehe xD... cóż, spoilery są bardzo częste na forum xD.
Ale tak poza tym, to zamiana czegoś takiego... to 5 minut xD?
Hehe xD... cóż, spoilery są bardzo częste na forum xD.
Hmm... cieszy mnie to?
Ale tak poza tym, to zamiana czegoś takiego... to 5 minut xD?
No nie do końca, "na papierze" to zawsze jest 5 minut, a realnie wychodzi godzina lub dwie
BTW, aktualka zrobiona, proszę dać znać jeśli coś się gdzieś skiepściło.
EDIT: Fuck! wiedziałem, że o czymś zapomnę, jeśli ktoś w poście napisał [ spoiler ] (zanim jeszcze był spoil tag) i nie dopisał dalej [ /spoiler ] to taki post jest teraz lekko zwalony...
Po wglądzie w bazę widzę, ze takich postów jest 43
EDIT2: chyba to poprawiłem (w większości postów powstawiałem ludziom spację między nawiasem [ na "spoiler"
Ostatnio edytowany przez Kane (2008-08-10 16:02:25)
Hmm... nie wiem dokładnie jak tagi zmieniłeś, ale o tych 5 minutach, to pisałem z własne doświadczenia.
Z tego co rozumiem - tag zmienił się z [ spoil ] na [ spoiler ] więc wystarczyłoby kilka linijek kodu ^^.
Hmm... ten drugi problem też dałoby się rozwiązać w kilka minut, tak myślę xD. Tylko baza mogłaby leciutko zamulić ^^".
Ale w sumie - nie wiem jak wygląda struktura waszej bazy, więc ciężko mi oceniać, ja się bawię PHP/SQLem od święta jedynie xD.
No, ale powodzenia Kane... mam nadzieję, że kiedyś będziesz miał czas na sam-wiesz-który-projekt xD.
Zmienić we wtyczce "spoil" na "spoiler" to tak, 5 minut. Ale zrobić update w bazie to już nie jest 5 minut
Dlaczego nie ^^"?
Chyba jest coś nie tak z spoilerami. Spróbuje wytłumaczyć o co mi chodzi.
Wchodząc na jakiś temat gdzie w poście jest jakiś spoiler pisze pokaż spoiler, ale jest już odkryty (widać zawartość spoila), klikam na niego zmienia się z Pokaż spoiler na Ukryj spoiler, ale nic poza tym się nie zmienia (jak było widać zawartość to nadal jest jak na początku) znów klikam i nareszcie jast ukryty (dopiero tera nie widać zawartości spoilera).
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Korzystasz z FF i wtyczek w stylu NoScript i AdBlock?
Korzystasz z FF i wtyczek w stylu NoScript i AdBlock?
Nie.
A przed zmianą spoila normalnie chodziło.
EDD
Już wszystko działa mi poprawnie.
Ostatnio edytowany przez arystar (2008-08-12 12:50:45)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!