Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
LUDZIE zróbcie napisy do pozostałych odcinków[klnie]
Dla ciebie? Haha!
Z krwawej mangi zrobili anime, w którym na ekranie jest więcej majtek niż czegoś innego.
Hę? Krwawej? Gdzie? Co? Jak? Poza tomem 7 krwi to tam właściwie nie ma... Co jest dużym minusem dla mangi, bo przy tych walkach powinno się jej sporo rozlać...
A co do pantzu! To i w mandze jest ich sporo (mniej, ale zawsze).
patrząc po tym, jak spierniczyli mangę rosario, modle się, by nie brali się za ekranizowanie innym tytułów które mi się podobają
spierniczyli wreszcie mange czy serię TV? Zakładam, po przeczytaniu reszty twoich wypowiedzi, że chodziło ci o anime...
Więc powiem tak... Teraz po przeczytaniu mangi nie mam już tylu zastrzeżeń co do animca...
Fabuła nie porywa, zarówno w anime jak i w mandze ciągle ten sam scenariusz... pojawiają się źli, dobrzy kopią ich po dupie i zaczynamy od nowa.
oby nie było kontynuacji r+v
A ja się cieszę, że będzie... Można sobie pooglądać w ramach odprężenia podobnie jak z mangą... można poczytać kiedy się nie ma nic do roboty...
widać, że nie czytałeś mangi, więc to zrozumiałe, że ci się podoba.
ja jednak znając pierwowzór(polecam:)) nie chcę by dalej ciągnęli to anime, co jest bardzo prawdopodobne, bo materiału twórcy mieli spokojnie na 26 odcinkową serię, a zrobili 13 odcinków w tym jeden filler:/
Materiału to mieli nawet na 50 odcinków...ale cóż postawili na drugą stronę mangi... nie na tą która powoli robi się mroczna tylko na wątki komediowe... i tak dobrze i tak dobrze...
Najlepsze rozwiązanie to czytać mangę i oglądać... Moim zdaniem idealnie się uzupełniają.
Taa, manga jest znacznie lepsza od anime ;P jak już je skończysz to jednak polecam poczytać, nawet jakaś grupa przełożyła parę rozdziałów na język polski. Ale seria TV też jest bardzo sympatyczna
. Jako dziewczyna nie jestem zbytnią fanką fanserwisu, ale co tam xD. Mimo to bawi mnie fakt, że jak nie ma co pokazywać, to dają majteczki ^^. Ale najlepszy jest ten nietoperz, co mówi "~chuu"! Rox po prostu
szkoda, że go w mandze braknie.
"Jestem nietoperzem, ~chuu" - śmieję się na myśl o tym tekście D: podobno śmianie się z czegoś, co się nagle przypomniało, jest oznaką głupoty D:
Ale zrypali wygląd ghula. xD
Jak dla mnie jest tylko troszkę lepsza bo bardziej rozwinięta... i widzę dla niej przyszłość... jeszcze może się rozkręcić i wtedy z czystym sumieniem będe mógł powiedzieć że jest bardzo dobra.
Nietoperz jest świetny!
nie mówcie, że w 13 odcinków zdążyli z Tsukune ghula zrobić:/
A to cię dziwi? z tego co widzę w mandze zrobili to jeszcze szybciej...
A ty co!? zamiast być wdzięcznym, że wogóle je robią to jeszcze morde drzesz? Jak ci się tak śpieszy to sam sobie przetłumacz... Chamstwo u niektórych jednak nie zna granic...
Nie ty jeden czekasz na napisy...
Twoim zdaniem oni nie mają nic do roboty po za produkcją napisów dla ciebie?
W podsumowaniu. Manga jest niezła... ale niezbyt wciągająca... człowiek kiedy doczyta wszystko co dorwał nie szuka za wszelką cenę reszty i nie czeka z niecierpliwością na kolejne chapy.
Animiec też jest dobry... po ciężkim dniu miło się go ogląda.
Że manga jest lepsza nie ma wątpliwości... zawsze tak jest...
Z mojej strony mogę polecić zarówno anime jak i mangę zaznaczając przy tym, że "można ale nie trzeba"
No i tyle!
Ave
Ps.: Uwielbiam lodową panienkę! xD[respekt]
ps(2),: Wilkołak wygląda jak jakiś kundel! I kto to słyszał żeby wilkołak stawiał na swoją szybkość!? Kpina[cholera]
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-04-07 09:51:30)
Ja mam dla ciebie świetną propozycję. Ty napiszesz za mnie sprawozdanie na temat "Zdolność generalizacji nabytej wiedzy przez Sztuczne Sieci Neuronowe", a ja wstawię dzisiaj suby do kolejnego epka. Tylko porządnie to zrób, sprawozdanie ma być minimum na 4.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-04-07 12:35:14)
Przemek3 napisał:nie mówcie, że w 13 odcinków zdążyli z Tsukune ghula zrobić:/
A to cię dziwi? z tego co widzę w mandze zrobili to jeszcze szybciej...
z tego co mi się wydaje, wpierw był jakby wampirem, a dopiero później stał się ghoulem.
co do krwi, to w mandze jest jej wystarczająco, nie jest to bleach, gdzie postacie mają po 50 litrów krwi w ciałach, no ale nie można mieć wszystkiego:)
co do majtek, to w anime jest co chwilę widać. w mandze pokazują w odpowiednich sytuacjach(ktoś podgląda itp), nie ma sytuacji, gdzie postać idzie i co chwilę majtki widać:/
ja anime nie będę już oglądał.
ps(2),: Wilkołak wygląda jak jakiś kundel! I kto to słyszał żeby wilkołak stawiał na swoją szybkość!? Kpina[cholera]
a kto słyszał, żeby komuś rosły cycki i dupa po zdjęciu różańca:/
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2008-04-07 12:38:26)
Dobra dorwałem i przeczytałem resztę (tzn vol.8 i 2 chapy 9)...
Te były naprawde dobre... wreszcie jakieś napięcie... dreszczyk emocji:D mimo, że wiadomo było jak się skończy to przynajmniej dobrze się czytało!
[cytuj]I rodzi się pytanie...czy chapter 34 jest końcem I serii? bo coś mi nie gra...
~Qashqai podała mi linka do I i II serii... przeczytałem pierwszą... ale nie zgadza mi się ilość czapów w tomie...
W spisie treści od tomu 9 jest napisane:
33. Reason
34. Overlapping Wishes
35. School Festival
36. Visitor
Zgodnie z tym brakuje mi 2 chapów, tak?
Czy II seria zaczyna się od 35 chapa? Nie wyglada mi na to...
Po za tym wychodzi mi, że I seria miała 10 tomów, tak?
Czyli, że są jeszcze nie przetłumaczone... a jakaś inna grupa zabrała się za serię II... Dobrze myśle?
Słowem muszę sobie poczekać aż wypuszczą pozostałe 6 chapów?[/quote]
Dobra odpowiedź już znalazłem...
Kolejne pytanie... czy ktoś wie czy I serię dokonczą przekładać na angielski?
Bo wychodzi, że w USA wydają teraz tą mangę...
Więc? wie ktoś jak to będzie z dokończeniem serii I?
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-04-08 05:59:51)
Cóż, anime o tematyce wampirycznej musi pojawić się co jakiś czas, bo to temat zawsze ciekawy.
Charakterystyczny znak „+” w RtoV ma jedno za zadanie: ZAWSZE będzie to Vampire i ZAWSZE będzie to drugie coś lub ktoś. „Zawsze” = w każdym odcinku.Jakie to proste.
Za każdym razem, za każdym tytułem, a właściwie słowem „wampir” zadaję sobie pytanie:
a co jeszcze można wymyślić i jak zagmatwać już tak oklepany temat tych krwiopijców?
Okazuje się, że można za każdym razem wymyślić różne absurdalne rzeczy i podać je widzowi na tacy, pardon – ekranie. Łyknie lub nie, to już inna sprawa.
Trailer serii jest stosunkowo krótki, z to dość obiecujący. Nawet intrygujący.
Anime zapowiada się ciekawie.
Tak... zapowiadało się, bo to co zobaczyłem na ekranie trochę mnie odrzuciło.
Myślę, że twórcy nie do końca byli przekonani dla kogo to jest.
Cukierkowatość postaci i ich wzajemne relacje kontra haremowo-hentaiowy wydźwięk i całkiem nie dla młodych widzów koniec serii.
Jak to się ma? Co oni chcieli tym zyskać? W sumie nie wiem.
Zacznijmy od bohaterów.
Mamy tu fantastyczne laski, pokazujące majteczki, tyłeczki, buforeczki.
„Momenty” są, za to ZERO seksu!!!
Dodajmy do tego kolesi ( jak dla mnie fajtłapowatych) i potwory, a mieszanina totalna.
Na uwagę zasługuje jednak Moka S-Vampire, coś fantastycznego. To super/hiper laska.
Wyglądem nieco podobna do Arcueid z Shingetsutan Tsukihime.
Ale daleko jej do tej drugiej. I koniec.
Resztę haremiku tworzą: Snow Woman i Sukub – te uważam za najciekawsze.
A pozostałe laski, laseczki, laseczątka to...proszę, zabierzcie je z tej serii, bo mi niedobrze.
Tak, ale faceci też są. No bo jak w takim serialu hetero ma ich nie być.
Aono – główna postać, bohater. I kropka. Reszta: papa, dziękujemy.
A co tak naprawdę w tym anime jest dziwne?
Podstawy informacji o wampiryzmie.
Nie, nie chcę tu rugać, ale bzdura za bzdurą!!!
Minusem jest też w każdym odcinku pokazywanie przemiany bohaterki.
Pokazać w pierwszym i koniec, nie tracić czasu na to samo.
O nietoperzu, który pojawia się zupełnie niepotrzebnie, nawet pisać mi się nie chce.
Dobra, ponarzekało się, pożaliło się, popsioczyło się...To może jakieś plusy?
Owszem: serial jest w sumie niezły jak na swoją naiwność i głupotę.
Oglądając go można śmiało oderwać się od rzeczywistości.
Wartym zobaczenia elementem jest Moko-S V.
Muzyka – nic specjalnego. Dobre 6/10. Ciekawy utworek pojawia się podczas pocałunków.
Graficznie – też 6/10. Słodycz, słodycz i dużo braków w szczegółach. Ach...:)
I teraz tak. Różnica pomiędzy charakterem początku a końca serii skłania mnie raczej do oceny:
sorry, odpuść sobie ten tytuł.
Natomiast końcówka (kilka odcinków) i zakończenie sugerują, żebym polecił innym tego Rosario.
Na domiar złego jest spora szansa na sezon 2, a to by oznaczało, że jednak anime się dość dobrze „przyjęło” i ma swoją rzeszę fanów.
Tak więc ostatecznie stwierdzam: nie jest to najlepszy tytuł, ale z racji, że może jednak S2 będzie lepszy (pod każdym względem) daję mu szansę i oceniam całościowo na 6/10 oraz zachęcam do sprawdzenia czy Twoje odczucia będą podobne do moich.
Ps. Uwaga do Nighthantera, osoby tłumaczącej to anime. OK, BDB, TAK TRZYMAJ.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-08-10 21:25:10)
Ps. Uwaga do Nighthantera, osoby tłumaczącej to anime. OK, BDB, TAK TRZYMAJ.
Jednak daj sobie spokój z tym komentarzami w nawiasach.
Są głupie, choć nie powiem, że do końca nie niepotrzebne.
Wiem, że ciągle była nadzieja, że serial spoważnieje.
No coś Ty? Pseudoharemówka?
Wypiłeś, czy zwady szukasz? Komentarze były od korekty, od tłumacza itp. Tego nie widać, gdy się ogląda ass, za to macie wgląd jak wyglądała relacja na linii tłumacz -> korektor. Nighthanter mógł to usunąć, ale po co? Przecież to się nie wyświetla i tego nie widać na ekranie, chyba że ktoś pokusił się o konwersję do innego z formatów, nie znając się na rzeczy.
cytat
Nie piłem i nie szukam zwady.
Usunąłem wpis.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-08-10 21:26:06)
no przykro mi, napisy były tworzone pod ass, a że ktoś nieumiejętnie przerobił, to proszę nie mieć do nas pretensji. Komentarze były po części dla mnie, bym się nie pochlastał przy robieniu korekty:P
?
Usunąłem wpis, pozostawiając ocenę.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-08-10 21:27:10)
to jest do mnie;)
Nighthanter jak i ja czytamy mangę rosario, które jest imo o niebo lepsza od anime;]
Wszystko co jest w nawiasie klamrowym nie jest widoczne dla widza podczas korzystania z subów w ass.
.
A, OK.
czytacie mangę?
Fajno.
Usuwam, usuwam i usunąłem to co niepotrzebne.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-08-10 21:27:42)
Kilka godzin temu skończyłem oglądać. Oprócz tego, że jak zwykle dobijały mnie przemiany, to przyjemnie było zobaczyć tą serię. Nic ambitnego, ale miło popatrzeć. Było kilka scen, które mnie rozśmieszyły. Walki niestety trwały tyle ile mówił nietoperek, czyli krótko i miały jeden schemat:
przemiana + kopniak = wygrana
Zaskoczyło mnie kilka rzeczy: wampiry boją się wody; wilkołaki są szybkie, a wampiry silne (zazwyczaj jest na odwrót); wampirom rośnie biust i tyłek po przemianie. Ogólnie to anime ma kreskę, muzykę i fabułę przy której można się odprężyć i zapomnieć o codziennych problemach.
Racja, to trupy boją się wody(płynącej, po są akwedukty i mosty ).
Ale jak bliżej spojrzeć, to też jest nieumarły.
Ciekawe jak będzie druga seria wyglądać xD
W porównaniu do mangi seria kiepska. Trochę wątków pominiętych, zakończenie zmienione. Nie jest źle ale mogło by być lepiej, seria jest przyjemna w odbiorze(jeśli ktoś jest fanem fan servicu ). Obawiam się tylko że drugi sezon będzie na podobnym poziomie...
Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-09-24 20:00:16)
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Hmmm, hmmm....właśnie ruszył drugi sezon i można już znaleźć pierwszy odcinek. Mam nadzieję że coś się zmieniło w porównaniu z pierwszym sezonem. Nigdy nie mogłem przeboleć zielonych mundurków i różowych włosów Moki. ;3
"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai
Tak, teraz nietoperz zakrywa bieliznę, co by jej widać nie było ^^ Już lepiej, żeby jej nie próbowali pokazać, niż cholernego nietopera ładują
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna