Nie jesteś zalogowany.
Witam,
chcę zrobić printscreena z kilku Anime, ale nie mogę, tj. naciskam PRINT SCREEN, wklejam do Painta lub PhotoShopa - a tu nic - CZARNY OBRAZ.
Czy wogóle można robić screeny ? Jeżeli tok to JAK i [ewentualnie] czym ???
PROSZÄ O ODP.
z tego co wiem to sam printscreen nie wystarcza:) musisz wcisnąć ctrl+printscreen i wklejasz do jakiegoś programu graficznego:)
BS Player też potrafi zresztą wiele potrafi
Można także użyć specjalnego do tego programu np: HyperSnap - zrobi on też screen z gry gdy się normalnie nie da.
Można też samym PrintScreen, ale mało kto wie jak
Imperare sibi maximum est imperium
To moze się z nami podzielisz tym sekretem
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Można też samym PrintScreen, ale mało kto wie jak
Ja nie umiem:), ale za to wiem jak w paincie puścić film[madrala].
A co do tematu to Subedit(ard już napisał jak), a jak nie chce się zrobić(zdarzyło mi się) to BS Player:)
Scereny robi się playerem:
MPC - menu file -> save image...
Ale w ten sposób zrobisz zdjęcie w rozmiarze filmu, czyli jeżeli film ma rozdzielczość 720x568, to zdjęcie będzie miało taką wielkość, a gdybyś chciał zrobić PrintScreen'a na pełnym ekranie to wystarczy upewnić się że twój player korzysta z DirectX'a, w przypadku MPC da się to prosto ustawić w opcjach Output->VMR9(renderless), i tak jak mówi Kane można cykać PrintScreeny samym przyciskiem [Prt Scr] i wywołać go w dowolnym programie graficznym.
Najlepiej jest otworzyć w VDMod. PRzejść do klatki któa nas interesuje i dać na Video->Snapshot source frame.
Jak zrobić by sam PrintScreen łapał? Wystarczy zająć czymś overlay wymuszając by film leciał na programowym Wtedy strzelasz w dowolnym trybie renderowania a nie tylko VMR9 (choć też nie zawsze )
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-06-18 19:51:09)
Wystarczy zająć czymś overlay wymuszając by film leciał na programowym Wtedy strzelasz w dowolnym trybie renderowania a nie tylko VMR9 (choć też nie zawsze )
Czyli np. puścić film w dwóch playerach.
Kane napisał:Można też samym PrintScreen, ale mało kto wie jak
Ja nie umiem:), ale za to wiem jak w paincie puścić film[madrala].
Chodzi ci pewnie o to że player'y które nie wykorzystują directX'a puszczają film na tle "czarnym" czyli
czerwony 16
zielony 0
niebieski 16
(wartości z Paint'a ) dla 32bit pulpitu.
EDIT: Dla 16Bitów kolorów pulpitu jest tak samo 16, 0, 16. To w windows'98 było chyba inaczej, przynajmniej tak mi się zdaje.
Ostatnio edytowany przez George (2006-06-18 20:07:13)
Czyli np. puścić film w dwóch playerach.
Aha, mniej więcej
Imperare sibi maximum est imperium
Nie. W dowolnej rozdzielczości, tylko trzeba ustawić.
Szukałem, ale nie znalazłem. Gdzie się to ustawia?
Skoro tak, to się zgodzę, ale z twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało, że to w MPC ustawiasz.
A ja proponuje Infraview, wchodzisz w opcje tam jest przechwyc obraz/okno, os takiego, potem wykonaj, wchodzisz na obraz ktory chcesz "print"nac i wciskasz ctrl+F11..jakos tak to zawsze robie:)
Wystarczy odpalic film w VD czy tam VDMod i juz mozna atakowac print screenem ;] Wcale nie trzeba wybierac tam zadnej opcji jak suchy napisal
BS Player też potrafi zresztą wiele potrafi
Można także użyć specjalnego do tego programu np: HyperSnap - zrobi on też screen z gry gdy się normalnie nie da.
Z tego co pamiętam to BS ma taką funkcję.
Poza tym to normalka, że nie można tak zwyczajnie PrintScreenem. Ja już long time ago 100000 razy się męczyłem, ale czegoś mnie to nauczyło.
George: no to jest jeden ze sposobów
Co do robienia screenów, to najlepiej robić je w MPC lub w VDMod, gdyż tam są najlepsze jakościowo. A skalowanie zrobić sobie już w jakimś solidnym programi graficznym coby jakość mieć jaknajlepszą.
Hyper Snap swietnie sobie z tym radzi oczywiście, tylko full version
A więc mam takie pytanko odnośnie screenow z anime. Nie jestem pewien czy czytałem to tutaj, ale chyba ktoś się na forum wypowiadał. Więc zapytam się i ja.
Czy screeny z filmu mogę jedynie robić w max rozdzielczości w jakiej jest dany odcinek??