#1 2008-08-29 00:59:28

JoJo
Użytkownik

Windows Vista - MPC brak dzwieku w niektorych plikach video

Mam pewien problem z plikami video na viscie, zainstalowalem najpierw CCCP i odpalilem pare plikow video z czego w wiekszosci nie bylo dzwieku , odinstalowalem kodeki i wrzucilem K-lite , problem pozostal. Pliki odtwazam w MPC. o dziwo gdy otwieram te same pliki np w winampie to dzwiek jest. Prosze o jakas rade jak uporac sie z problemem.
z gory dzieki

#2 2008-08-29 11:14:26

Spirit of Wonder
Użytkownik

Odp: Windows Vista - MPC brak dzwieku w niektorych plikach video

Hej tez mam viste i mam ten sam problem, ale zauważyłem ze jego rozwiązanie przynajmniej u mnie jest proste. Poprostu podczas odtwarzania pliku wchodzę w zakładkę "play" wybieram pozycje audio i klikam na ścieżce dźwiękowej pliku po sekundzie dźwięk już jest niestety permanentnego sposobu usuniecia tego błedu jeszcze nie mam ale pomyśle nad tym. Pozdrawiam

#3 2008-08-29 11:48:15

Suchy
Użytkownik

Wygląda jakbny był problem z łączeniem strumienia audio do dekodera (z opisu Spirita).
Spróbujcie najnowszego MPC Home Cinema.

Warto też byście zapodali info o filmach, w których macię taką sytuację (wyciągnijcie je za pomocą MediaInfo).

To się dzieje zawsze przy tych samych filmach czy różnie?

#4 2008-08-29 12:03:43

dareios
Użytkownik

Ja też siedzę na Viscie ale z tym problemem sie nie spotkałem i też oglądam pliki video przez MPC i mam zainstalowany CCCP ten ostatni ze stycznia tego roku.  I wszystko mi ładnie działa czy mkv czy avi, obojętnie co dźwięk i tak jest.

#5 2008-08-29 16:09:41

JoJo
Użytkownik

To chyba jednak nie wina kodekow , tylko systemu lub sterownikow jednak ciagle nie wiem jak poradzic sobie z tym.
Oto kilka rzeczy ktore zauwazylem:
Po wlaczeniu laptopa dzwiek jest , jednak po jakims czasie zaczyna sie pojawiac problem, np podczas klikania na foldery nie slychac charakterystycznego dzwieku otwierania folderu, w filmach nie ma dzwieku. Jedyne co zaskakuje to winamp ale po jakims czasie tzn. piosenka stoi przez chwile na poczatku i po jakims czasie rusza. W panelu sterowania jest opcja testuj dzwiek , jednak podczas proby przetestowani wyskakuje komunikat ze nie mozna odtwozyc wybranego dzwieku.
Inaczej sie dzieje gdy w tle gra winamp , wszystko wtedy dziala, moge dodatkowo wlaczyc player z filmem i dziala dzwiek, nawet testowy dzwiek jest odgrywany oraz dzwiek otwierania folderu.

Stopka forum

© Animesub.info 2024