Nie jesteś zalogowany.
Odcinek zarąbisty mimo iż nie zrozumiałem nic z tej całej paplaniny ( dodam, że z pewnością ciekawej) to koniec odcinka znakomity All Hail ..... ( a zobaczcie sami ) Tym razem naprawdę odradzam oglądanie Rawa, lepiej zaczekać.
Czyżby moc geassa Leloucha wzrosła?
http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2030.jpg
Teraz pytanie. Dwie soczewki czy pełna kontrola nad geass? I przy okazji trafił na tron Brytanii.
http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2034.jpg
Hmm... Śmierć Charlesa i Marianny?
http://randomc.maximum7.net/image/CODE% … e%2029.jpg
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Tak.
Raczej 2 soczewki.
Znikają, ale w przedostatnim odcinku wrócą.
Pokaż spoilerAnya jest prawdziwą siostrą Leloucha. Nunnally była siostrą Rolo.Tak.
Raczej 2 soczewki.
Znikają, ale w przedostatnim odcinku wrócą.
Jeśli Twoja wypowiedź wynika ze spoilerów, które od czasu do czasu się pojawiają (sam nawet kilka tu zamieściłem ) to nie był bym tego taki pewny. Raptem parę, z całej masy, się sprawdziło.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
A w odcinku:
- Marianna ma/miała geass pozwalający jej przechodzić pomiędzy ciałami
- VV zabił 8 lat temu Mariannę, bo Charles się zmienił odkąd ją poznał
- CC chyba dalej chce zginąć
- Lulu pozbył się matki i ojca, z kompleku Sword of Akasha zostaly ruiny
- Marianna i Charles chyba nie zgineli, tylko znikneli
- Lulu ma Geass na 2 oka
- Lulu jest 99 imperatorem Brytanii
- zgeassował całą rodzinę królewską, poza rycerzami okrągłego stołu, cornelią i Shneizelem
- Suzaku stał się osobistym bodyguardem Lulusia
- Suzaku Knight of the Zero (rycerz nad rycerzami)
Ostatnio edytowany przez Ega0 (2008-08-31 15:49:52)
Obejrzałem wstępnie rawa.
Pokaż spoilerTo, że Anya jest siostrą Leloucha można było wydedukować z rozmowy Marianny z Lulu i jego miny.A w odcinku:
- Marianna ma/miała geass pozwalający jej przechodzić pomiędzy ciałami
- VV zabił 8 lat temu Mariannę, bo Charles się zmienił odkąd ją poznał
- Lulu pozbył się matki i ojca, z kompleku Sword of Akasha zostaly ruiny
- Marianna i Charles chyba nie zgineli, tylko znikneli
- Lulu ma Geass na 2 oka
- Lulu jest 99 imperatorem Brytanii
- zgeassował całą rodzinę królewską, poza rycerzami okrągłego stołu, cornelią i Shneizelem
- Suzaku stał się osobistym bodyguardem Lulusia
- Suzaku Knight of the Zero (rycerz nad rycerzami)
Mogę się zgodzić z całą Twoją wypowiedzią oprócz tego:
Pokaż spoiler
ps: Nie ma to jak przepisywać z własnego posta...
Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-08-31 17:49:57)
Takie zakończenie by mi odpowiadało
Jeszcze tylko rozwiązać kilka spraw i Lulu nowym [Ci, którzy oglądali wiedzą kim ].
Niestety bodajże pozostały jeszcze cztery odcinki, a Schnizel knuje coś podejrzanego (na stos z nim! razem z Niną...), więc pewnie zrobią jakieś zakończenie, po którym pozostanie mi spory niedosyt i zniesmaczenie
A co myślicie o Suzaku? Hmm, trochę mnie zaskoczył swoją reakcją
Co do Anyi
Chyba rozpracowalem to anime. Tworca scenariusza swiadomie poswiecil wszelka logike, by w zamian uzyskac element zaskoczenia potegowany przez hiper ekspresyjne zachowania postaci. Widz, przezywa silne, skrajne emocje i mimo czesto wystepujacego zniesmaczenia i swiadomosci kiepskosci ogladanego show, powstaje pewne przywiazanie uniemozliwiajace oderwanie sie od ekranu.
Wszystko się wyjaśniło, a jeśli ktoś czegoś nie zrozumiał, oznacza tylko, że:
a) nie zna wystarczająco angielskiego, żeby oglądać anime bez polskich subów.
b) nie oglądał wystarczająco uważnie.
Seria stanie się klasykiem. Nie znajduję żadnych wad.
Klasyk czy nie... Jak dla mnie ZA PIĘKNIE się to wszystko "kończy", jeszcze tylko Schnizel może namieszać i jego świta...
"From Zero to Hero" - Tak jakoś mi się nasunęło.
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Ostatnio edytowany przez kamil198811 (2008-09-01 00:31:21)
EP21 na ANSI
Wszystko się wyjaśniło, a jeśli ktoś czegoś nie zrozumiał, oznacza tylko, że:
a) nie zna wystarczająco angielskiego, żeby oglądać anime bez polskich subów.
b) nie oglądał wystarczająco uważnie.Seria stanie się klasykiem. Nie znajduję żadnych wad.
Nie no sorry, klasyka? Chyba przepysznego kiczu z najwyższej półki. Dobra ściągnę sobie w końcu najnowszy odcineczek od Eclipse i zobaczę moją telenowelkę Code Gayass, oraz co mi tam Smugzaku nawywijał.
Kilka rzeczy mnie trochę zdziwiło:
tia jeden komentarz na temat odcinka
Pozostaje czekać aż Kallen przejdzie na odpowiednią stronę i mogą dawać finałową bitwę.
Mi tam ogolnie sie podobalo ze wzgledu na to iz byl niespodziewany zwrot akcji ;-) Co do Anyi to rafaelpl ma racje przeciez jest powiedziane przez marianne ze ona byla tam przypadkiem! A własnie bardziej mnie wyraz twarzy C.C. na koncu zastanawia, bo widac ze wlasnie jest zaniepokojona tym. No zobaczymy co z tego wyniknie:P caaaaaly tydzien trza czekac oooo Booooże
Ps. Monika Kruszewsky miala swoj czas w filmie:D I nie byla byle murzynem:D Miala odpowiedzialne stanowisko:D Mnie tylko zastanawia jezeli ona by miala byc polka, to co robi w zastepach brytanii skoro pare odcinkow wczesniej bylo ze polska dolaczyla do paktu z czarnymi rycerzami (pakt zjednoczenia narodów)
Ep dobry, nawet bardzo dobry. Nie dość że następuje nagły zwrot akcji, to jeszcze rozbawić potrafi. Oto kilka przykładów
Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-09-01 11:20:48)
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?