Nie jesteś zalogowany.
To zdjęcie z samym Suzaku ma idealny opis
To zdjęcie z samym Suzaku ma idealny opis
Pokaż spoilerTeraz tylko ciekawe czy Lulu otrzymał Code od ojca, jakby nie patrzeć powstrzymał po coś Suzaku. No i to co wszyscy rozmowa z Kallen dopiero za tydzień
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Kilka rzeczy mnie trochę zdziwiło:
Pokaż spoiler2. Tak w połowie pierwszego sezonu była mowa o tym, że soczewki działają tylko na jednooczony geass. Widać autorzy o tym zapomnieli
Mi sie zdaje ze po tym jak Lulu odblokował ,,wyższą" forme Geass (2gie Oko) to jest teraz w stanie kontrolowac kiedy ma sie pojawiac a kiedy znikac.
Ostatnio edytowany przez czadus (2008-09-01 13:56:46)
tez mi sie wydaje ze moze miec code i geass bo choćby imperator dostal code od vv juz dawno a przeciez bez problemu wymazal lulu wspomnienia na poczatku drugie serii
ps wydaje mi sie po minie cc ze moze ona go zdradzic
Geass w dwóch oczach nie da się wyłączyć np CC a w sali tronowej poprostu Lulu zdjął soczewki.
@Tristan
Mi się wydaje, że Lulu ma teraz kontrolę nad oczami, ponieważ w drugim odcinku R2 imperator nie używał soczewek.
Ostatnio edytowany przez Imrahil (2008-09-01 14:28:09)
tez mi sie wydaje ze moze miec code i geass bo choćby imperator dostal code od vv juz dawno a przeciez bez problemu wymazal lulu wspomnienia na poczatku drugie serii
ps wydaje mi sie po minie cc ze moze ona go zdradzic
Geass w dwóch oczach nie da się wyłączyć np CC a w sali tronowej poprostu Lulu zdjął soczewki.
@Tristan
Pokaż spoilerWiem że osoba z Code po zmartwychwstaniu nie może urzywać geass, ale nie było nic powiedziane przed zmartwychwstaniem
Wydaje Mi się że przed "zmartwychwstaniem" osoba nie posiada jeszcze kodu. Nabywa go dopiero po powrocie do życia.
Mi się wydaje, że Lulu ma teraz kontrolę nad oczami, ponieważ w drugim odcinku R2 imperator nie używał soczewek.
Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-09-01 14:33:53)
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Charles zabrał kod V.V. najprawdopodobniej tuż po tym jak Lulu zaatakował Zakon a przed tym gdy "zabrał" Lulu. Otóż jakis czas przedtem Cornelia rzuciła nożem w V.V, a ten przeżył. Nie mógł więc "dawno" zabrać mu kodu. Poza tym Imperator sam powiedział że dostał kod w zamian za Geass, więc Lulu kodu mieć nie może.
Ostatnio edytowany przez Thebassa (2008-09-01 14:36:13)
<KieR> robotic notes bylo niezle
zastanawiają mnie ostanie zdania shnizela później przytocze bo to jest dość ważne
Schnaizel pewnie czuje, że z Lulu będzie tak samo jak z Mao. Pewnie zacznie geassować ludzi na lewo i prawo, aż w końcu straci kontrolę i bum
To już wiemy z kim rozmawiała C.C, kiedy mówiła 'do siebie' co pare odcinków.
Sądze, że bardzo prawdopodobne jest to że nastąpi taka mała zamiana. Czyli że Schnaizel bedzie się wysługiwał zakonem czarnych rzycerzy, a Lulu brytyjczykami.
Swoją drogą zastanawia mnie pare rzeczy.
Co Marianne chciała zrobić Suzaku tym markerem.
Czy po użyciu Geass Canceller Lulu może użyć drugi raz geassa na danej osobie (używając na Shirley, "poprzestawiało" jej się w główce ale nie zmieniła swojego nastawienia) a może używać go więcej razy na jednej po tym jak pojawił się mu w drugim oku?
No i jaki tak własciwie będzie teraz cel Lulu i Schnaizel'a
<KieR> robotic notes bylo niezle
Co Marianne chciała zrobić Suzaku tym markerem?
Wąsy domalować
Napewno w tym odcinku została wyjasniona 1 rzecz
Fajny odcinek xD patologiczna rodzina jakich mało @___@
Tylko nie rozumiem kto zbudował ta całą maszynkę do zabijania bogów. Czemu była połączona z Jowiszem i kim są ci bogowie *_* I nie dokońca zrozumiałem działania tego ustrojstwa że niby łączy wszystkich ludzi w jedną wielką nadświadomość? coś jak w NGE x_X ?!
tego właśnie jeszcze nie zdążali zerznąć do końca - ten sos przypominał mi NGE
Charles i Marianna uważali się za dobrych rodziców...Tylko nie wiedzieli jak okazać ta miłość;/
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Ostatnio edytowany przez zwierzu (2008-09-02 16:34:24)
zastanawia mnie co Luluś z Suzakiem wykombinowali...