Nie jesteś zalogowany.
Hej, poszukuję anime podobnego do Slayers Revolution bądź całej sagi.
Soul Hunter
Witam. Jestem początkującym fanem anime i poszukuję jakieś ambitnej produkcji. Jak dotąd anime, które najbardziej mi się spodobały to: Clannad, Death Note i Elfen Lied i chciałbym, abyście polecili mi anime podobne szczególnie do tych dwóch ostatnich. Z góry dzięki za pomoc.
Code Geass, GantZ.
"Skazany na zajebistość"
Witam. Jestem początkującym fanem anime i poszukuję jakieś ambitnej produkcji. Jak dotąd anime, które najbardziej mi się spodobały to: Clannad, Death Note i Elfen Lied i chciałbym, abyście polecili mi anime podobne szczególnie do tych dwóch ostatnich. Z góry dzięki za pomoc.
Death Note:
Poleciłbym Code Geass i to dwie serie
Clannad:
Shuffle! uważam za anime lepsze od Clannada, a Kanon (2006) za dorównujące mu
Ambitna produkcja:
Tu proponuję Mushishi.
Elfen Lied:
Hmm, nie pamiętam niczego podobnego do tej seryjki
Edit:
~Zjadacz uprzedził mnie z Code Geass
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-09-01 17:36:22)
Mógłby mi ktoś polecić coś podobnego do Berserka ? Chciałbym żeby byl podobny klimat rycerze,krwawe walki, średniowiecze. Widziałem już Slayers, Claymore i Records of lodoss warords of lodoss war.
Mógłby mi ktoś polecić coś podobnego do Berserka ? Chciałbym żeby byl podobny klimat rycerze,krwawe walki, średniowiecze. Widziałem już Slayers, Claymore i Records of lodoss warords of lodoss war.
Spróbuj Vision of Escaflowne, seria zaczyna się w teraźniejszości ale od razu przeskakuje do magicznej krainy na wzór średniowiecza. Są rycerze (tyle, że zwykle walczą w mechach), krwawe walki oczywiście też są. A jeśli chcesz coś naprawdę w stylu Berserk, to zacznij czytać mangę, jest 100 razy lepsza niż anime.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-09-01 18:19:03)
Code Geass, GantZ.
Co do ambitności GantZa mam zastrzeżenia :] nie czytałem mangi ale anime jest przykładem tego "co by było gdyby"
-Amerykanie i Japończycy tworzyli wspólnie scenariusze
-Anime miało linie fabularna jak spora liczba filmów japońskich
Można powiedzieć ze seria jest szczera pod względem przemocy, mocnego fan serwisu xD i kiczu >.> nie że zła ale (ja się nieźle bawiłem) na pewno nie ambitna seria.
I co Do CG znów porównanie do DN /(-_-)\ zobaczy i znów będzie komet jakie to bzdurne i wtórne przypomina DN x_X
Wydaje mi się, że chodziło o podobieństwo Gantza do Elfen Lied - przemoc, nagość i w sumie nic ciekawego
Mógłby ktoś mi polecic coś podobnego do GTO / Full Metal Panic Fumoffu
Z góry thx
EDIT nuito dzięki zerkne na te tytuły
Ostatnio edytowany przez Dragant (2008-09-03 17:54:08)
Mógłby ktoś mi polecic coś podobnego do GTO / Full Metal Panic Fumoffu
Z góry thx
Do GTO podobne jest Gokusen,
Jeśli chodzi o FMPf to szczerze mówiąc bedzie trudno. Może Sumomomo Momomo albo Mahoromatic
poszukuje anime z duzo ilością walk niekoniecznie śmieszne
Hajime no Ippo.
Poszukuję jakiegoś dobrego romansidła, mogą być elementy ecchi (coś jak green green)
albo/i sport (np. suzuka).
Nie znam żadnego dobrego romansidła z elementami ecchi... Z komedii romantycznych może School Rumble i Ouran.
Sport - Hajime no Ippo, Major, Prince of Tennis.
Green Green dobrym romansidłem? Grzeszysz synu, oj, ciężko grzeszysz , ale do rzeczy. Spróbuj zerknąć sobie na m.in.:
+ Romanse trochę ambitniejsze:
- Całe Ah! My Goddess POZA Ah! My Goddess: Being Small is Convenient
- Chobits
- Da Capo+Da Capo Second Season
- Demonbane
- Erementar Gerad
- Fantastic Children
- Karin
- Kemonozume
- Lovely Complex
- Onegai Teacher
- REC
- Saishuuheiki Kanojo
- Shuffle!
- Cała seria - Seikai no
- Shakugan no Shana+Shakugan no Shana II
- True Tears
+ Romanse echhi:
- Dragonaut: The Resonance
- Girls Bravo - First Season+Girls Bravo - Second Season
- Goshuushou-sama Ninomiya-kun
- Love Hina + dodatki
- Maburaho
- Magikano
- Mahoromatic + Mahoromatic 2
- Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
- Midori no Hibi
- Rosario to Vampire
- Seto no Hanayome
- Vandread + Vandread 2
- Całe Zero no Tsukaima
I z mojej strony to by było chyba na tyle.
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2008-09-05 19:36:35)
Możecie mi polecić coś podobnego do "Eureka 7" z góry dzięki.
+ Romanse echhi:
- Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Tyle w tym romansu co w Death Note i Code Geass . Dodatkowo spierałbym się, co do tego, że wrzuciłeś to do "romansów ecchi", IMO ta seria jest sporo ambitniejsza od połowy tych "romansów ambitniejszych" (wprawdzie raczej nie pod względem wątku romantycznego, ale jednak ).
Możecie mi polecić coś podobnego do "Eureka 7" z góry dzięki.
Xam'd Lost Memories jest duchowym następcą Eureka seveN, plus ma patenty rodem z filmów studia Ghibli. Jedyny problem to, że wyszło na chwilę obecną tylko 8 odcinków.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-09-08 21:15:19)