#121 2008-09-10 00:48:38

Freeman
Użytkownik

Odp: This is Mró-chaaan! (Mró-chan nyuusu)

@KiRA
Piszesz na forum do wszystkich, więc daruj sobie te teksty, że ktoś ma się gdzieś nie odzywać.

Patrząc na to zupełnie z boku sytuacja wygląda nieco żenująco... Znając kilka wcześniejszych postów Virusa można jedynie gratulować pozostałym członkom grupy, że wytrwali tak długo, ale też, jak mówiłem, sytuacji generalnie nie znam.

Aha, Zjadacz, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia oczkod smile_big

#122 2008-09-10 01:26:53

Rein
Moderator

Nie chciałem się wypowiadać w czymś, w czym nie biorę udziału. smile "Wezwałeś mnie do tablicy" więc zabieram głos. ;] Spełniam imo, twoją prośbę, niczym ostatnie życzenie. Wybaczcie mi tę refleksję, ten pesymizm, i że nie ryknę śmiechem. Bo widzę, niby rozpad, a tu imprezowa atmosfera.  Zwalam winę na dzisiejszy dzień i sprawy, którą raz na zawsze odhaczyłem. smile
Kiruś, Mró bezsprzecznie założyłeś. Tego ci nikt nie odbierze. Życzyłem ci jak najlepiej, zresztą wiesz. smile  I nawet na początku nie spodziewałem się, że dojdzie do takiego czegoś. :> Wydawało mi się, że jesteście zgrani, przynajmniej na początku. A tu takie coś. ;] Uroki demokracji = choćby to, że nie zawsze musisz być liderem. A niby w mró demokracje macie jezor Może musisz odpocząć? Nie wiem, jako niby lider sojuszniczej grupy powiem ci jedno: nie pogrążaj się bardziej w tym, spróbuj się dogadać, pójdź na jakiś kompromis. oczkod
Nie znam wszystkich u ciebie w grupie, ale nie sądzę, by zrobili tak tylko dla bajeru. Powody, zawsze są jakieś powody. ;P  Grupa powinna być silnie związana ze sobą, powinniście sobie ufać, a nie robić takie wałki... Dogadywać się, a nie...  W takich sytuacjach wina leży zapewne po obu stronach, zresztą ja nie wiem kto tu na ile przesadza... Uwzięli się na ciebie? Skoro cie przegłosowali ze nie chcą cię na lidera, jest źle... Paradoksalnie ja mam zgoła inną sytuację, choć ja wiem, że na swoich ziomków liczyć mogę. jezor Zastanów się nad tym, czasem trzeba się zatrzymać i pomyśleć, zastanowić co zrobiłem źle? Gdzie popełniłem błąd? Mówiłem ci od samego początku, po cholerę walczysz ze wszystkimi, na paru frontach na raz? I że to droga autodestrukcji, heh... Gdybyś chciał słuchać, a nie zapatrzony w siebie forsował, pytanie: po co?

#123 2008-09-10 04:07:46

Hatake
Użytkownik

Kirus: no no, wiem, ja tylko to napisałem, bo Kostek coś "wantował", żebym wypowiedział się o prawach autorskich do nazwy.

#124 2008-09-10 07:16:55

_KiRA
Użytkownik

On tam sie zawsze burzyl ze ma jakiekolwiek prawa, ktorych w ogole nie ma. Chcial udowodnic, to, co niemozliwe... Świat wie swoje. I nikt ani nic tego nie zmieni... Nawet jeśzli zostanie wybrany inny "lider".

Tak samo jak w przypadku wiekszosci rmvb nad mkv xD , o ktorych niegdys wspominales xD

#125 2008-09-10 10:00:07

turunks
Użytkownik

Jak zwykle wszystkiemu winien alkohol i kobiety ;|

Hmm skoro temat wypłynął na forum publiczne to napisze ze swojej strony jak to widze, czytając opis całej sytuacji napisany prze zKire to ten cały żart był nie na miejscu, dobry qmpel nie powinien tak wkrecać kolegi wiedząc, ze temu zalezy na jakiejs dziewczynie i stara sie o nią od paru miesiecy....tez bym gula dostał, a bedąc pod wplywem alko czlowiek moze napisac pare słów za duzo i potem trudno to odkręcic, bo sie unosi dumą i te sprawy.
A tak na marginesie to wyszlo przynajmniej z tej sytuacji, ze Aria raczej nie odwzajemnia uczuc Kiry, wiec zawsze to cos sie wyjasniło.

Pozdrawiam i życze, aby grupa przetrwala, gdyż oczekuje na releasy jakis hentajców oczkod O!

#126 2008-09-10 12:39:59

Hatake
Użytkownik

turunks napisał:

Hmm skoro temat wypłynął na forum publiczne to napisze ze swojej strony jak to widze, czytając opis całej sytuacji napisany prze zKire to ten cały żart był nie na miejscu, dobry qmpel nie powinien tak wkrecać kolegi wiedząc, ze temu zalezy na jakiejs dziewczynie i stara sie o nią od paru miesiecy....tez bym gula dostał, a bedąc pod wplywem alko czlowiek moze napisac pare słów za duzo i potem trudno to odkręcic, bo sie unosi dumą i te sprawy.
A tak na marginesie to wyszlo przynajmniej z tej sytuacji, ze Aria raczej nie odwzajemnia uczuc Kiry, wiec zawsze to cos sie wyjasniło.

Pozdrawiam i życze, aby grupa przetrwala, gdyż oczekuje na releasy jakis hentajców oczkod O!

Stary, ale nie przez neta! xD Zarywałeś kiedykolwiek do kogoś pół roku przez internet? Bo ja nie. smile_big

Kira: No, ale napisałem jak jest i na tym polecałbym bazować.

#127 2008-09-10 13:03:38

Krzyżu
Użytkownik

Hatake napisał:
turunks napisał:

Stary, ale nie przez neta! xD Zarywałeś kiedykolwiek do kogoś pół roku przez internet? Bo ja nie. smile_big

Toż to technika wynaleziona przez starożytnych Otaku. Tylko dla wtajemniczonych ;].

lastfmbuttonbykiokuh.png

#128 2008-09-10 14:48:15

DiamondBack
Użytkownik

Powracając do wkrętu Zjadacz/Aria - Kira powinieneś w tym momencie podziękować Zjadaczowi za te całe zamieszanie :Pa nie zachowywać się jak męska cipa jezor

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#129 2008-09-10 14:51:47

turunks
Użytkownik

no przez pół roku nie zarywałem, zwykle wczesniej sytuacja sie wyjaśniała, gdyż jak mi sie fajnie z kims gadało to proponuje w takiej sytuacji spotkanie w realu....znużyło by mnie tylko pisanie na gg przez 6 miesiecy....no ale każdy działa po swojemu...

#130 2008-09-10 22:06:01

_KiRA
Użytkownik

turunks, a ty skad o tym wiesz ze takie cos mialo miejsce? Ja z arią i te sprawy... cóż... mialo byc spotkanie w maju, to niewypaliło... potem wyszło jak wyszlo jezor Ale mniejsza z tym jezor .

Edit: A faktycznie, przeciez temat jest zalozony na widocznym. Dopiero wróciłem z roboty i po chwili mi sie przypomnialo jezor

Edit2:

Summa sumarum, stało się to, czego oczekiwałem. Niewygodne osoby zostały usunięte z mró, ale o tym dalej, a sama grupa prosperuje jak należy...

Cytat z Anfo:

Powstała nowa grupa, ale większość ludzi (szczególnie ci najaktywniejsi zostali ze mną w mró), tak więc na dzień dzisiejszy z Mró-chan odchodzą Aria, Kostek i Rambo. Żegnamy. A mró dalej będzie kontynuować swoje projekty.

Ponadto mogę zapewnić, że hentaje również będą robione, i to o wiele ambitniejsze, niż te Rambo.

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2008-09-11 01:41:23)

#131 2008-09-12 18:39:46

kappuchu
Użytkownik

No to nastąpiło małe przegrupowanie, tak więc rekrutację czas zacząć.

Most wanted:
-Korektorzy
-Karaokerzy
-Efekciarze
-Graficy
-Koder

Jeśli jesteś zainteresowany/a dołączeniem do nas pisz na gg: 7057152 lub e-mail: soi-fong@o2.pl

Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.

#132 2008-09-12 20:56:23

dulu
Moderator

Z tego, co widzę, to najbardziej potrzebujecie jakiegoś tłumacza. Powodzenia.

#133 2008-09-12 21:22:09

kappuchu
Użytkownik

Aż tak źle to chyba nie jest. Tłumaczyć mogę ja, renik, zgrzyt, kira i krzychu. Oczywiście, tłumaczem też nie pogardzimy, ponieważ nigdy nie jest ich zbyt dużo :]

Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.

#134 2008-09-12 23:53:45

_KiRA
Użytkownik

kappu, po cholere nam koder, skoro mogę wyszkolić ciebie i Renika (obaj podstawy znacie, więc kurs u mnie możecie odbyć jezor). Karaoker sie przyda, szczególnie jeśli o AAE chodzi, no ale wsparcie elitarnego Bakury pozostaje, więc nie jest tak źle oczkod . Graficy, fakt - ktoś musi robić porządne plansze i wyjaśnienia źródłowe do odcinka oczkod . Translatorów mamy sporo, więc samych tłumaczy nie przyjmujemy. Dobzi korektorzy wanted. Ale dwóm pewnym panom podziękujemy smile

No i jeszcze jedna ważna informacja, nazwa grupy po rozłamie zmieniła nazwę z "mró-chan team" na "Mró-chan Empire".

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2008-09-13 00:39:57)

#135 2008-09-13 03:11:46

Quithe
Użytkownik

Kto by nie tłumaczył, korekta zawsze jest potrzebna oczkod A nie sądzę, byście mieli wystarczająco dobrych tłumaczy xD nawet ja sie nie obchodzę bez korekty, Hiki zawsze wynajdzie mi tyle rzeczy, że głowa mała oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#136 2008-09-13 09:03:32

bodzio
Użytkownik

Tłumaczenie. To jedno, najważniejsze w subie, co u was kuleje. Tłumaczenie plus znośny obraz i timing, resztę można olać, bez tego i tak sub się liczy. Natomiast widzę, że zamiast przyłożyć się do tłumaczenia, skupiacie się na oprawie. Błąd.

A nową nazwę to już pominę milczeniem ^^

Ostatnio edytowany przez bodzio (2008-09-13 09:08:19)

wladza1.png

#137 2008-09-13 15:16:45

_KiRA
Użytkownik

Znowu ci mró-chan wadzi? Bo jest nie po polsku? Chcesz wiedzieć dlaczego? Z tego samego powodu dlaczego jest "Włatcy Móch", a nie "Władcy Much" - dla jaj. A Empire? Cóż... Anime Empire istnieje od wielu lat i jakoś nikt się nie czepiał do tego ;]

bodzio, nie udawaj ideała, bo nim nie jesteś ;] Wiem ze nie lubisz mojego stylu, ale go nie zmienię.

#138 2008-09-13 15:22:53

Sir_Ace
Użytkownik

Włatcy Móch są Włatcami Móch dlatego, że poprawnie zapisany tytuł jest już 'zlicencjonowany' i Kędzierski nie chciał płacić oczkod Do tego świadczy o tym, że bohaterami są zwykłe dzieci, które często popełniają tego typu błędy. Nie wiem, jak jest z tym u was (nic waszego nie oglądałem), ale... smile_big

[edit]
Co nie zmienia faktu, że IMO nazwa nie jest taka zła, ma nawet swój urok.
Z resztą nazwa jako taka to chyba najmniej istotna część składowa grupy oczkod

Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2008-09-13 15:34:06)

#139 2008-09-13 15:37:01

Zjadacz
Użytkownik

_KiRA napisał:

bodzio, nie udawaj ideała, bo nim nie jesteś ;] Wiem ze nie lubisz mojego stylu, ale go nie zmienię.

Ale na pewno bliżej mu do ideału niż Tobie smile Tu nie chodzi o styl, Virus, ty po prostu jesteś kiepskim tłumaczem (wnioskuję po Gifcie - tyle mi starczyło).

"Skazany na zajebistość"

#140 2008-09-13 15:55:09

turunks
Użytkownik

nazwa akurat jest fajna...

Stopka forum

© Animesub.info 2024