#2741 2008-09-22 22:25:16

qduaty85
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

@m_jay
życzenia, nawet taki analfabeta jak ja to wie ;P

Pokaż spoiler
Karen dostała kosza to ją to z lekka tłumaczy i pewnie skończy z Gino-ma w końcu tristana. Teraz to wszystko troche za szybko się dzieje, to jak ten blondi łatwo unieszkodliwił Shinkiro, jak łatwo Lulu załatwił brata a to, że nikt nie ginie to też przesada, nikt z pierwszoplanowych postaci jeszcze nie zginął poza wcześniejszymi epami. Mam nadzieje, że to już koniec bo jak za rok zrobią kinówkę to bedziemy musieli czekać dwa lata. Jeśli już coś to jakaś ova i tak żeby czekać na nią nie więcej niż pół roku

#2742 2008-09-22 22:32:29

kamil198811
Użytkownik

W następnym odcinku pierwszy raz będę kibicował Suzaku, żeby pokonał Kallen. Od pierwszej walki pomiędzy Lanceltem i Gurrenem miałem nadzieje, że Kallen go rozwali raz na zawsze. A tym razem staje po stronie Suzaku, ponieważ on jest po stronie Leloucha, a on musi zwyciężyć. Mam nadzieje że nie podzieli losu Kiry z Death Note.

mumucopy.png

#2743 2008-09-22 23:03:22

Dżibril
Użytkownik

NIeee.... Lelouch zgodnie z logiką postaci powinien chcieć popełnić samobójstwo. Nie wiem jednak czy sie na to zdecyduje , wciąż ma przecież niepozałatwiane sprawy z C.C . Co suzaku zrobi tego też nie wiem , bo to też powinna być chęć odejścia w bitwie , ale w końcu on ma ten śmieszny nakaz nałożony wiec to raczej odpada.

#2744 2008-09-22 23:30:52

Zarathustra
Użytkownik

W odcinku najbardziej rozbawiła mnie Kallen i jej cockblock wobec Leloucha jezor

#2745 2008-09-23 08:36:48

Zgrzyt
Użytkownik

hmm dziwny odcinek... walki w plenerze nieciekawe... Karen i Suzaku koszą wszystkich jak trawę trochę nienaturalnie O.o jednak teraz oboje mogą zginąć w walce tytanów xD Jeszcze Lulu zakończy sprawę siostry i koniec serii albo świata X_x
Jednak miłosna walka C.C i Karen mocna ^^ brakowało zdania" będzie tylko mój"
A Kornelia to chyba jak karaluch jest @___@ jak zniszczą świat zostaną karaluchy, Lulu chcący geeasowac karaluchy, C.C wspierająca go i Kornela zaprowadzająca porządek...opcjonalnie Shnycel chcący pokoju xD
A i ten kot na pokładzie jak i pojemność windy to przegięcie >.>

#2746 2008-09-23 20:47:40

kumien
Użytkownik

Ciekawy odcinek.

Pokaż spoiler
Fajnie rozwinęła się zależność Lulu i C.C. Coś mi się wydaje, że wiedźma zakochała się i to ze wzajemnością smile_big Gdyby nie pojawiła się Kallen to pewnie Lelouch dałby ładnego kissa. Z Kallen dal sobie chyba spokój, bo nie odpowiedział jej w żaden sposób na jej wyznanie. No i walka pomiędzy dziewczynami i tekst "Czy go kochasz?" jest bezcenny smile
Trochę za łatwo poszło ze Sznyclem, ale efekt zaskoczenia był. Nunnaly i jej zadanie już trochę męczy.
W ostatnim epku pewnie będzie trochę retrospekcji i C.C. pewnie odda Code Lulkowi. Nunnaly pewnie nie strzeli sobie samobuja, Guuren i Lancelot zostaną zniszczone i tak jak wcześniej ktoś napisał chyba bedzie kinówka smile_big

#2747 2008-09-23 21:28:14

RiNa
Użytkownik

Tak oglądam i oglądam ten sezon i mówiąc szczerze, że już w końcu nie wiem za co ten Suzaku walczy... Odcinek średnio ciekawy Suzaku i Kallen jak zwykle robią rozpierduche na polu walki. Ach~~ marzeee o tym, żeby nasz Luluś podbijacz serc niewieścich przynajmniej na sam koniec się określił i szeptem powiedział do uszka C.C "...suki" smile bo jakby wątek miłosny na kinówkę(o ile będzie takowa) przenieśli to chyba bym nie zdzierżyła. Chociaż wątpie, żeby aż taki happy end w ogóle zrobili. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać na koniec, ale cos mi mówi, że nie jedna osoba jeszcze kopnie w kalndarz. W każdym razie mam nadzieje, że sam koniec bedzie mocny:)

#2748 2008-09-23 21:33:59

Zarathustra
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

Arthur jest przecież zakamuflowanym finałowym bossem z Jowisza. oczkod

#2749 2008-09-23 22:07:30

Zgrzyt
Użytkownik

a i ten typek sługa Korneli jak on przeżył >.> katapulta wywaliła by go w stronę eksplozji, widać przecie jak eksplozja go pochłania X_x a tak patrząc na jego bryle to chyba ślepy teraz jest. I spieprzyli ostatnie odcinki to usilne zakończenie seri na szybko spokojnie mogli by zrobić R3 jako OAVe 6 odcinkową... bo rozwój więzi między C.C a Lulu został potraktowany po macoszemu. Miedzy niektórymi odcinkami brakuje jakiegoś spójnika. I nie kinówka to przesada :/ co ma być jak z NGE? że trzeba było trochę poczekać na normalne zakończenie? Buuuu (co do NGE ^^ ta włócznia antyBIGBUM tak mi się skojarzyła właśnie z nge xD) 2 lata czekania /(-_-)\

A czemu nie używam opcji spoiler? bo na ch*j ? i tak głównie czytają ten temat osoby oglądają CG na bieżąco a osoby zaczynające to i tak zapomną do czasu zobaczenia R2 xP

Zarathustra napisał:
Zgrzyt napisał:

Hmmm to ma sens (*_*)

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-09-23 22:08:25)

#2750 2008-09-23 23:30:51

michal12
Użytkownik

RiNa napisał:

Tak oglądam i oglądam ten sezon i mówiąc szczerze, że już w końcu nie wiem za co ten Suzaku walczy...

Przecież było powiedziane, że jest jeb.. karierowiczem

Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free

#2751 2008-09-24 08:57:36

kumien
Użytkownik

I ma niskie mniemanie o sobie, bo cały czas jest mięsem armatnim. Odnośnie windy to niezłe, nie przyjrzałem się jezor

Ostatnio edytowany przez kumien (2008-09-24 08:58:02)

#2752 2008-09-24 12:33:07

Shinma86
Użytkownik

Zarathustra napisał:
Zgrzyt napisał:

Good point.

A co do serii... Jak dla mnie, każdy kolejny odcinek zakończenia jest przeładowany. Za dużo niedopowiedzeń, za dużo powiązań wyssanych z palca i zwroty akcji z kosmosu. Mam sentyment do tej serii, ale chwilami się zastanawiam, czy faktycznie nie byłoby lepiej, gdyby rozciągnęli akcję trochę w czasie, tworząc logiczną całość, zamiast kumulować wszystko "na przypał" w kilku końcowych odcinkach.

#2753 2008-09-24 15:09:54

Ebrithil1691
Użytkownik

gdyby to zrobili nie było by już tak ciekawie i kontrowersyjnie a co za tym idzie interesująco... wiedzieli co robią. po samym tym wątku to widać xP

#2754 2008-09-24 15:46:04

Zarathustra
Użytkownik

Przeczytałem zakończenie jakie ma miejsce w Turn 25, prawdopodobnie to tylko czyjaś fantazja, ale napisane było całkiem spójnie. W każdym razie z tamtego źródła wychodzi połowiczny happy end.
Na nagrobku C.C. jest jej prawdziwe imię "Candace", resztę spoilerów ukryłem, więc nie płaczcie. oczkod

Tu oto ten mały (fałszywy/prawdziwy?) spoiler:

Pokaż spoiler
-Lelouch has a heart-to-heart with Nunnaly, and though it gets tense, talks her down from FLEIA-spamming the world. He finally must disclose the truth of his life/reasons to her, but she understands in the end.

-Suzaku fights against Kallen and Gino, destroying the Tristan Twin and kill Weinberg in the process. This costs him the fight in the end, however, as Kallen is able to disable the Albion, finally killing her longtime rival. As Suzaku dies, his "Live!" Geass having been defeated, he accepts his punishment at last, hoping to see Euphie and trusting the final steps of Zero's Requiem to Lelouch. Kallen speeds towards the Damocles.

-Kallen's interruption of Lelouch and Nunnaly before listening to reason causes the FLEIA-activation sequence to occur accidentally. She freaks out, before Lelouch determines that there's a possibility of auto-detonating the warheads and taking them and Damocles out harmlessly in the atmosphere.

-Kallen insists on staying behind to do it while Lelouch and Nunnaly escape, and it seems Lulu won't fight her choice. Then it's revealed that Orenji-kun de-Geassed her and a number of other important Black Knight people on Lelouch's previous request. He re-Geass's her to ecape w/Nunnaly and "Live!" in the Japan she's worked so hard for, her brother's dream. He stays behind to save the day. Damocles and the FLEIA's detonate, and Emperor Lelouch vanishes with them.

-Shortly thereafter, video footage is leaked to the entire world of a final "confrontation" between Emperor Lelouch and "Zero", who "wasn't really dead". The two are both "killed" in the ensuing struggle, Zero dying and becoming immortalized as an international hero for saving the world from the short-lived Emperor's tyrrany. His Requiem is paid respects for by all in the aftermath.

-As time passes, everyone left works together to rebuild. The UFN keeps it's existence, while the New Britannian Empire, a democratic monarchy much like current England, joins under the newly selected Emperess Cornelia, whose aided by those such as her Knight Guilford and sister Princess Nunnaly (Sayoko and Orenji remain as her unofficial "knights" as per Lelouch's final request). Schneizel, Geass'd to work for "the betterment of the world whilst not influencing things" also helps. Kallen, Kaguya, and the remaining Knights begin to rebuild Japan, recreating old Tokyo over the ruins of the FLEIA-vanished Brittanian city. A monument to Suzaku, Japan's honorable son, is crafted when Ashford becomes a war/occupation memorial for the entire experience. Milly and Rivalz leave, together, for the Momeland. Nina remains with Lloyd and Cecile. Jewgi and Viletta settle with their wild 11 baby in Japan as well, with the rest of Viletta's siblings who she's always worked for.

-Elsewhere, towards/post credits, we see that Lelouch and C.C. are both still alive and living a secluded, "normal", quiet life together alone. Ostensibly, no one knows they're still alive. C.C., now Caitlyn Lamperouge (whether this is her 'real' name or one she takes on I dunno), has taken his name and lives smiling.

(To z nagrobkiem to żart, mam nadzieję że kilku fanów się wkurzyło. jezor)

#2755 2008-09-24 16:12:40

Ariakis
Użytkownik

Takie coś to w sumie przeszło mi przez myśl, ale nie powiem, żeby mnie w pełni zadowalało zakończenie tego typu. jezor

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.

#2756 2008-09-24 16:16:49

Zgrzyt
Użytkownik

ej ale mogłeś być szczery od razu wyjawić że  Suzaku będzie z C.C żyć w odosobnieniu, a Lulu zginie ratując Karen i Nunnaly. ^^ jednak nie powie faktycznie spójne jednak jak na mój gust trochę przedramatyzowany i koniec zbyt pozytywny

#2757 2008-09-24 19:29:04

Rafcik_PL
Użytkownik

Fajnie by było, gdyby tak się skończyło ale... takie zakończenie niestety nie pasuje do tej serii.

#2758 2008-09-24 21:31:09

groozin
Użytkownik

Sądząc po ostatnich podobieństwach do Evangeliona, mogę wam powiedzieć co będzie dalej smile_big
Lulu pogodzi się z Nunnaly, ale niestety zostanie ona zastrzelona podczas ucieczki. Po wszystkim Lelouch zamknie się w Shinkirou Mk II i będzie w nim siedział do czasu, aż ten zapuści korzenie i wyrośnie z niego wielkie krzyżowate drzewo. Następnie Suzaku sfuzjuje się z Karen i zmienią się w dwutułowiowego białego olbrzyma. Reszta zostanie wyjaśniona w 2 lub 3 filmach kinowych, do zrozumienia których niezbędne będzie przeczytanie min. 10 prac magisterskich na ich temat i 150 wątków na różnych forach smile_big

Pokaż spoiler
geasangelionji6.png

5205.png

#2759 2008-09-24 22:28:36

Zgrzyt
Użytkownik

Umarłem obrazek mnie zabił xDDD

#2760 2008-09-24 22:52:54

groozin
Użytkownik