#2801 2008-09-29 12:11:33

groozin
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Moim zdaniem to, że Nunally widziała przebłyski z pamięci Lulka jest prawie pewnym znakiem posiadania przez niego Code. Zauważcie też, że gdy imperator go dusił, robił to właśnie tą ręką, na której miał własny Code.
Tak przy okazji: zastanawialiście się co oznacza R2 w tytule? Na początku myślałem, że to po prostu "Rebelion 2", ale ostatnio natknąłem się na teorię, zgodnie z z którą Lelouch przyjąłby miano R.R. Trzyma się to kupy, gdyż pochodziłoby od inicjałów Lelouch Lamprouge, a jak wiemy w Japonii zamiast L używa się R. A więc nawet jeśli będzie kontynuacja, to raczej nie będzie się nazywać R3 smile
BTW, ciekawe co się stało ze Schnyclem?

5205.png

#2802 2008-09-29 12:31:25

kumien
Użytkownik

M(e)st sam napisałeś, że CC nie chciała, a Karolek chciał i nic nie wyszło z przekazania. Ogólnie jak teraz dopiszą takie prawo, że jak znika posiadacz code to go masz będzie passe, bo i tak jest to w ogóle nie wyjaśnione. Ten uśmiech CC jest naprawdę intrygujący, ale zobaczymy to w jakimś specjalu, bo mam nadzieję, że wyjaśnią co i jak do końca. Nie chciałbym kolejnej serii, bo niby o czym? Suzaku ześwirował i robi sieczkę na świecie?
Groozin Schneizel jest pokazany koło Nunally jak witają się z Ougi, czyli geass dalej działa, bo inaczej jakby słuchał Zero.
Jestem trochę załamany, że to już koniec, bo co teraz będę oglądał w niedzielę wieczorem:/ ale lepiej nie robić tasiemca smile_big

#2803 2008-09-29 12:31:49

wariacik
Użytkownik

groozin napisał:

BTW, ciekawe co się stało ze Schnyclem?

Ostatnio widziano go przywiązanego do słupa na paradzie Leloucha, ale pewnie zaszył się gdzieś ze swoim lokajem (jak mu tam było). Chociaż "as his Geass command was to serve Zero, not Lelouch, he is now loyal to Suzaku."

Póki co spodziewam się na OAVki, trochę wątków jednak pominięto (związek pomiędzy Lloydem a Rakshatom), także nie wiadomo co się stało z wieloma innymi postaciami (Gino, Xingku i Tianzi itd.).

#2804 2008-09-29 13:59:48

UcheJ
Użytkownik

Oranżowy wszystko wiedział... (Wiec myślę że by nie dopuścił do śmierci swojego pana. Miał manię na punkcie lojalności do rodziny tak jak przedtem do matki, Lulucha...) Myślicie że by się zabił?? Jeśli to zaplanował?? Miał całe 2 miesiące żeby to zrobić... Wziąć jakiegoś gościa stworzyć podobiznę swoją i zabić się na milionach oczu a sam wyruszyć ze swoją C.C na Karaiby, albo na jaką wieś gdzie C.C będzie rodzić dzieci...

Mogą przylecieć kosmici?? Mogą oczkod
Może się pojawić jakiś dyktator?? Może ;P
Nic mi nie przychodzi więcej do głowy ;P

#2805 2008-09-29 14:21:13

groozin
Użytkownik

Tak samo może wejść na scenę tajny klon Leloucha, który w dzieciństwie był ukrywany jako jego piękna, przyrodnia siostra zamknięta w Geofroncie zbudowanym w tajemnicy pod Pendragonem, który teraz uciekł po detonacji FLEI, by zemścić się za swoje krzywdy smile_big
A tak serio, to sądzę że najlepiej by zrobili kilka odcinków OVA by domknąć wątki i pokazać Nowy Świat, zamiast kolejnej, nowej serii.

Ostatnio edytowany przez groozin (2008-09-29 14:21:37)

5205.png

#2806 2008-09-29 15:17:05

Czolgi
Użytkownik

UcheJ Twoje i inyych gdybanie że lulu żyje jest bez sensu, kierujecie się informacjami błędnymi , a to co pokazał clamp świadczy że nie żyje to jest pewne na 10000 % , podam jeden powód , Modlitwa C.C , i jej płacz.

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-09-29 15:21:18)

ファンのファンのために

#2807 2008-09-29 15:24:06

groozin
Użytkownik

czolgi napisał:

UcheJ Twoje i inyych gdybanie że lulu żyje jest bez sensu, kierujecie się informacjami błędnymi , a to co pokazał clamp świadczy że nie żyje to jest pewne na 10000 % , podam jeden powód , Modlitwa C.C , i jej płacz.

Na to też istnieje odpowiedź, tłumacząca jednocześnie dlaczego Nunally we wspomnieniach Leloucha nie widziała, że tak naprawdę wcale nie miał zginąć. Otóż Lulu nie wiedział, że ma Code i podczas parady faktycznie miał umrzeć spełniając jednocześnie słowo dane Suzaku. Tymczasem, jak już wiemy, Code aktywuje się w momencie śmierci, dlatego Nun miała wizję, Lulu żyje, i wszyscy są szczęśliwi smile

Pokaż spoiler
1222689962286.gif

5205.png

#2808 2008-09-29 15:26:47

Czolgi
Użytkownik

groozin nie umiesz sie pogodzić z końcem serii i śmiercią lulu / , to idź płacz w poduszkę.
Jak pisałem , wymyślanie historyjek z dupy i gdybanie jest bezsensu ;/

Pozdrawiam.

ファンのファンのために

#2809 2008-09-29 15:27:42

Tristan
Użytkownik

Ega0 napisał:

Bo więcej biustu widać? smile_big Na lolitki się leci, co? smile_big 2 lata zaraz dostaniesz xD

Nie, nie leci smile_big Po prrostu lepiej w tym wygląda smile

Qashqai napisał:
Ega0 napisał:

Bo więcej biustu widać? smile_big Na lolitki się leci, co? smile_big 2 lata zaraz dostaniesz xD

Jestem dziewczyną (hetero, żeby nie było XDD), a też uważam, że ten outfit był lepszy niż poprzednie XP

Przynajmniej jedna się ze Mną zgadza smile_big

m(e)st napisał:
kumien napisał:

Lelouch na 90% nie żyje, a te gadanie o code jest bardzo naciągane. Po pierwsze przekazanie code przez Charles musiałoby się odbyć przy zgodzie nosiciela, a wątpię by tak się stało.

Nie wiemy czy potrzebna jest zgoda nosiciela, aby zdobyć geass, wiemy, że nie potrzeba zgody przyszłego nosiciela, C.C. tego nie chciała wtedy, a i tak to otrzymała ale C.C. mówiła wcześniej, że jeśli Lelouch chce otrzymać moc, aby móc walczyć z Karolem musi ją zabić, więc możliwe jest, że osoba z odpowiednim poziomem geass, która zabiła osobę z code, po prostu zyskuje go, a aktywuje się przy śmierci, w końcu zakonnica zabiła C.C., podobny przypadek jak z Karolem. I pozostaje pytanie dlaczego Nunnuly widziała wspomnienia Leloucha oczkod

Zakonnica nie potrzebowała zgody C.C. aby jej dać code. Zaś Charles nie potrzebował zgody V.V. aby mu ten kod zabrać. Wychodzi na to że wystarczy mieć odpowiednio wysoki poziom geass aby zyskać code. Lelouch zaś swój geass wystarczająco rozwinął.

Rafcik_PL napisał:

Dlaczego Impek miałby mu go przekazać, skoro Lulu zniszczył jego plany?

Ponieważ Imperator nie wierzył w możliwość wygranej Leloucha. Powiedział przecież że jeśli Lulu go pokona to czeka na niego świat Schneizela. Mógł chcieć go skazać na wieczne życie w świecie przepełnionym kłamstwem.

UcheJ napisał:

Oranżowy wszystko wiedział... (Wiec myślę że by nie dopuścił do śmierci swojego pana. Miał manię na punkcie lojalności do rodziny tak jak przedtem do matki, Lulucha...) Myślicie że by się zabił?? Jeśli to zaplanował?? Miał całe 2 miesiące żeby to zrobić...

Jeśli Lelouch miałby code to Jeremiah nie miał by się czym przejmować. Po jego minie widać iż wszystko idzie zgodnie z planem. Nie zdziwił bym się jak by Lulu jechał tym wozem w kierunku pewnej plantacji pomarańczy smile_big

wariacik napisał:

Co do posiadania Code przez Lulu, to także uważam nie posiadał go. Ponieważ posiadacz Code tracił zdolności Geass, a Lulu posiadał je do końca.

Imperator utracił geass a zyskał code dopiero po swojej śmierci. Więc prawdopodobnie Lelouch do chwili swojej śmierci mógł swobodnie geassa używać.

czolgi napisał:

Pozwól że spytam co Clamp pokazał oprócz postaci?
Resztę wyjaśnił Ci groozin

Ostatnio edytowany przez Tristan (2008-09-29 15:34:55)

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2810 2008-09-29 15:29:10

KieR
Użytkownik

Ech ja wierze, że Lulu zyje i w CG było wszystki( zrobienia swiata szczęśliwszym, Lulu i C.C na zawsze razem). A tu przykład ostatniej sceny tłumaczenia Eclipse, w której C.C mówi na koniec:
Moc Królów, zwana Geass, czyni ludzi osamotnionymi. To chyba nie do końca prawda. Co, Lelouchu?

Ostatnio edytowany przez KieR (2008-09-29 15:32:49)

tumblr_static_bug.gif

#2811 2008-09-29 15:33:20

Czolgi
Użytkownik

Kier , widzę że też nie możesz się pogodzić z końcem serii i śmiercią lulu...
Seria została zakończona , lulu umarł, wiec gdybać nie ma co, i wymyślać różnego rodzaju historyjki , więc proponuje już zamknąć temat , bo dyskusja do niczego nie prowadzi.

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-09-29 15:33:43)

ファンのファンのために

#2812 2008-09-29 15:34:15

groozin
Użytkownik

czolgi napisał:

groozin nie umiesz sie pogodzić z końcem serii i śmiercią lulu / , to idź płacz w poduszkę.
Jak pisałem , wymyślanie historyjek z dupy i gdybanie jest bezsensu ;/

Mówiąc szczerze, jakoś nie przejąłem się straszliwie jego śmiercią, w końcu poprawił świat tak jak chciał, no i odszedł z klasą. Po prostu cho***nie mi w tym wszystkim nie pasowała wizja, którą miała Nunally, a te teorie są IMO zupełnie logiczne. A przynajmniej dużo bardziej niż wytłumaczenie typu "Lelouch zginął, a to, co widziała jego siostra wzięło się znikąd". Fakty wskazują, że jednak żyje, chyba że przedstawisz mi racjonalniejsze, to cię poprę.

Ostatnio edytowany przez groozin (2008-09-29 15:36:14)

5205.png

#2813 2008-09-29 15:37:49

Tristan
Użytkownik

czolgi napisał:

Kier , widzę że też nie możesz się pogodzić z końcem serii i śmiercią lulu...
Seria została zakończona , lulu umarł, wiec gdybać nie ma co, i wymyślać różnego rodzaju historyjki , więc proponuje już zamknąć temat , bo dyskusja do niczego nie prowadzi.

A może po prostu to Ty czolgi nie możesz pogodzić się z tym że ktoś ma sensowne argumenty a TY nie? To że seria się zakończyła nie oznacza że trzeba zamknąć temat. Wręcz przeciwnie moim zdaniem.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2814 2008-09-29 15:37:55

Czolgi
Użytkownik

groozin to było oddziaływanie Geass, w chwili jak człowiek umiera , więc lula wspomnienia poszły do Nunally , i jak by zaplanował to wszystko,  o tym by wiedziała , a jednak rozpaczała jego śmierć i prosiła żeby otworzył oczy....

ファンのファンのために

#2815 2008-09-29 15:41:03

Tristan
Użytkownik

czolgi napisał:

groozin to było oddziaływanie Geass, w chwili jak człowiek umiera , więc lula wspomnienia poszły do Nunally , i jak by zaplanował to wszystko,  o tym by wiedziała , a jednak rozpaczała jego śmierć i prosiła żeby otworzył oczy....

Mieliśmy pokazane że geass tak nie oddziałuje w chwili śmierci (np Rolo). Dlaczego nie powiedział Nunnally prawdę? Ponieważ chciał w oczach świata zostać zapamiętany jako bezwzględny tyran. Dlatego też Powiedział że kocha Nunnally, gdy ta była pod wpływem geass. Doskonale wiedział że nic nie będzie pamiętała.

#2816 2008-09-29 15:41:04

Czolgi
Użytkownik

Tristan jakoś nie widziałem lulka biegającego po polu , nikt o tym nic nie wspomniał , jedynie to że c.c sobie od tak powiedziała do lula, uważam że ludzie co wierzą w boga , mówią do osób bliskich,  które niedawno zmarły , więc  tego nie można wykluczyć ..!
Tristan mi chodzi o wspomnienia lulu które dostała nunally , i nie było nic o jego planie przeżycia . jak by tak było , nie rozpaczała by.

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-09-29 15:43:46)

ファンのファンのために

#2817 2008-09-29 16:00:35

KieR
Użytkownik

Czolgi nie masz, żadnych dowodów na swoje argumenty jak wspomniał Tristian. A z tym, że napisałeś że się zgodzić nie moge musze cie rozczarować bo się ciescze, że to już wreszcie koniec i 3 serii raczej nie będzie. Jak pisałem wyżej Lulu zmienił świat i będzie do końca życia żyć razem z C.C (wkońcu C.C bez powodu się na koniec nie cieszyła ;] ) Takie zakocznenie może jedynie rozczarować fanów Lulu&Kallen

Ostatnio edytowany przez KieR (2008-09-29 16:02:45)

tumblr_static_bug.gif

#2818 2008-09-29 16:04:04

decerto
Użytkownik

A wiec odcinek 21 moment gdy aktywuje sie 2 geass otrzymany od samego boga (?) co moglo rowniez spowodowac niesmiertelnosc ( ach te mongolskie teorie) 2 rzecz jakos dziwne ze C.C byla szczesliwa na koniec 3 rzecz slowa charlsa do lulka o swiece schyncla i ze bedzie zkazany na niego mogl my zrobic psikusa i dac wtedy code xD

spekulacji moze byc mnostwo jezor jedno jest pewnie seria sie skonczyla teraz jakis special co moze to wyjasnic xD (oby) podyskutowac sobie mozna ale nie ma po co sie klucic

#2819 2008-09-29 16:08:03

groozin
Użytkownik

Wedle planu Lelouch miał zginąć, by zabrać ze sobą do grobu to, co dzieliło ludzi, więc oczywiste jest, że nawet jeśli żyje, to musi się ukrywać. Jak dotąd nic nam nie wiadomo nt. przenoszącego wspomnienia oddziaływania Geass, za to wiemy już z początku pierwszej serii, że taki efekt występuje w trakcie aktywacji Kodu. A jeśli Lulu jeszcze nie wiedział, że ma kod, to nie mógł tego zaplanować. Teoria jego przeżycia IMO nie ma luk, a prezentuje się tak:
-Lulu otrzymuje Kod od imperatora. By mu go przekazał nie jest potrzebna zgoda właściciela, bo w ten sposób zabrano go od C.C. Nie potrzeba także zgody i świadomości Lulka, o czym świadczy sposób otrzymania go przez C.C. od tej zakonnicy (tutaj sporo niewiadomych, niestety)
-Lelouch miał podbić świat skupiając jednocześnie na sobie nienawiść ludzi. Po jego śmierci ludzie mieli odetchnąć dzięki odejściu ich oprawcy, a w międzyczasie rządy nad nowym, zjednoczonym światem przejęłaby nowa władza, przyjęta przez wszystkich z radością jako wyzwoliciele od złego Imperatora Brytanii. Dzięki temu uwolnieni zostają również jego dawni towarzysze z Zakonu, których nie chciał zabijać.
-99 Impek ginie na oczach rozradowanego tłumu, w tym monecie zaczyna się jednak aktywacja Kodu. Pamiętajmy, że zarówno C.C. jak i Charles nie odżywali natychmiast, więc i Lulu musi chwilę poumierać. Dotyka go wtedy Nunally (tak samo jak on C.C. gdy ona ginie przy pierwszym spotkaniu) i za sprawą Kodu widzi jego wspomnienia (pamiętajmy, że nie ma w nich planu o zmartwychwstaniu, bo nie wiedział jeszcze o Kodzie!)
-Zakończenie otwarte, świat jest zjednoczony i ogólnie lepszy, a Lelouch się gdzieś zaszył, by wszyscy myśleli, że umarł.

Wszystko składnie i logicznie, nie ma żadnych nieścisłości. A jeśli są, to słucham. Przypominam, że w teorii ostatecznej śmierci takim problemem jest wizja Nun, która mogła się pojawić tylko przy kodzie.
Może będzie kilka odcinków kontynuacji, ale moim zdaniem będą pokazywać tylko nowy świat, a Leloucha albo nie będzie, albo będą tylko jakieś niejednoznaczne ślady po nim.

5205.png

#2820 2008-09-29 16:09:23

Ega0
Użytkownik

Stopka forum

© Animesub.info 2024