Nie jesteś zalogowany.
Ja tam czekam na 2nd sezon, seria nawet fajna, a w końcówce nawet potrafiło wciągnąć, może trochę za dużo patosu ale przyjemnie się oglądało i do tego jeszcze elegancka kreska.
A mnie 1 seria się bardzo podobała, i nie mogę się już doczekać 2... :p
http://pl.youtube.com/watch?v=Ab8Wqg7jUFY
To jest mocne . Jak dla mnie Gundam 00 jest najbardziej wyczekiwanym anime pazdziernika. Szczegolnie po moim zauroczeniu UC, gdy dotarlo do mnie w koncu ze Seed to daremny klon, Gundam 00 wydaje sie byc bardzo swiezy i nowatorski (poczatkowe podobienstwo do Winga jest pozorne).
Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-08-17 18:42:47)
No i gundam 00 2nd stal sie faktem.
Osobiscie mam pewne obawy, ale jednoczesnie jestem pelen optymizmu ze 00 2nd bedzie conajmniej przyzwoity i nie gorszy od swojego poprzednika, a scenarzysci nie pojda (a wlasciwie nie poszli) w tani dramatyzm.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-10-06 16:56:37)
w końcówce pierwszego sezony byla pokazana Nena Trinity w mobile suit
mam nadzieje ze twórcy o tym nie zapomnieli
Pewnie to sentyment do Rie Kugumiyi
A raczej do Stellar z destiny
w razie czego mam chrapkę na tłumaczenie tej serii
osoby chętne do korekty proszę o kontakt pm. ^_^
No druga seria ciekawie się zapowiada
Wrażenie po pierwszym epie to:
Ciekawe wątki
Wspaniała muzyka![]()
Zagadki
Jakie zagadki?
Wystarczy obejrzeć dokładnie opening zdradza wiele rzeczy. Biedny Saji, będzie teraz walczył przeciwko Louise, w której dodatkowo zabuja się syn Sergei'a.
No to jedziemy. Zaczynamy od 1 epa 2 sezonu.
Sprawa pierwsza to tytuł. Jestem Celestial-sko wkur**** na to, że jakiś je**** kretyn podzielił serie na dwa tytuły a w dodatku seria 2 dostała "sezon". Jest to tak gówniana amerykanizacja, że jak tylko słyszę ten tytuł to mnie drgawki przechodzą. Gundam powinien mieć 40 do 50 odcinków a jak ktoś mówi inaczej to kula w łeb i do piachu. Odstające gwoździe się przybija. Teraz będę zmuszony słuchać "jaki to 2 sezon gundama jest kozacki"
No a teraz o "The Angels Second Advent" czyli o 26 odcinku (lub jak wolą parówy 2x01) Odcinek w skrócie jest kozacki i napawa mnie optymizmem. Muzyka po prostu wspaniała a animacja i kreska zwyczajnie boska. Gdyby każde nowe anime miało taki budżet to bym oglądał wszystko. Z tego co wykminiłem minęły 4 lata od ostatniego epka. Więc w ciągu 20 minut pokazano nam jak sprawy w kosmosie się pogorszyły (bo widzę, że na ziemi żyje się ładnie- przynajmniej niektórym) oraz jak to niektóre postacie ewoluowały (dość pobieżnie oczywiście). Pojawia się człowiek w masce a jak wiadomo to w gundamie motyw obowiązkowy
oraz [a no może tego nie zdradzę, ale tez fajne]
Jedyne co mnie przeraża to przytłaczająca ilość bohaterów. Z jednej strony fajnie z drugiej niefajnie. Ciężko będzie wyeksponować tych na serio ważnych a widzowi przy okazji zrobi się pierdzielnik w głowie. Mi się zrobił.
Czekamy na następnego epa
No to zaczynam Ja.
1 ep zaczął się ciekawie. Jak zawsze jestem fanem serii z Gundamami i wszelakich porządnych anime z mechami.
Widać dorosłych bohaterów z 1 serii oraz momenty które łączą postacie z pierwszego sezonu w jedność. Np Spotkanie Setsuny i Saijiego. Jak zwykle zaczyna wciągać i już nie mogę doczekać się następnych odcinków. (Trzeba będzie pomyśleć o nowym modelu Exii :d )
Zapowiada się ciekawie po tym pierwszym odcinku jednak ciągle śmiem pozostawić w przekonaniu iż strasznie mi to przypomina seed'a i destiny...
(cytat z innego tematu Gundam 00- czyli nowe wcielenie starych realiów: )
2nd post :
umeragi - kapitan Archanioła...
Exia i Setsuna - taka imitacja Freedoma i Kiry (imo lepsza od pierwowzoru...)
super żołnierz taka Stellar z tym, że ją nazywano Extended bodajże (buu dlaczego musiała zginać ;( )
ten z zieloną fryzurką od tego rodu cornwelów czy jak zwał przypomina tego od kotów 'Djibril' chyba i tej śmiesznej organizacji z destiny (nie pamiętam nazw, a nie chce mi się szukać zbytnio jezor)
Tak również rodzeństwo trinity można porównać do tej trójki ze stargazera ^^
sporo jest takich nawiązań/podobieństw...
Jak ktoś wspomniał chyba w innym temacie o pierwszej serii...
twórcy są zbyt sentymentalni aby uśmiercić którąkolwiek z postaci na dobre...
Jest już dostępny drugi odcinek ! , robić Napisy PL !
Gdzie się tak piekli??:) Możesz być pewien, że tłumacze wypuszczą swe dzieła jak tylko przetłumaczą i stwierdzą, że nadają się do czytania:).
na relku gss chyba sobie kpisz...
osobiście czekam na menclave ew. shs i dopiero na nim zamierzam sam tłumaczyć...
wcześniej wspomniana grupa raczej jedzie na ilość/szybkość aniżeli jakość...
Locutus!
Uważam że za nowe serie powinny się brać porządne grupy, gdzie po wydaniu hard suba ang, po 2-3 h powinni umieścić polskie napisy..
Tak jak to robią grupy tłumaczące na angielski.
Oczywiście to tylko moja mała opinia ..
co do gss. to pierwszy raz ściągam ich harda . więc się zobaczy ;p
---
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-10-12 20:18:33)
ファンのファンのために
hardsuba ang, ale takiego, który jest na jakimś poziomie, a nie poniżej przeciętnej, moim zdaniem...
Poza tym zerknij, które ang grupy jaki poziom reprezentują i po jakim czasie wydają epa z nowych serii...