#2981 2008-10-15 20:53:19

animetwelve
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Wzruszające ta jego żałosna dobrowolna śmierć ? Jedynie bardzo smutne sceny w tym anime to śmierć Euphy i Shirley. To faktycznie było wzruszające i to bardzo, ale nic więcej.
Końcówka była denerwująca bo on się po prostu poddał i nie chciało mu się żyć.
Zakończenie Geassa to porażka jakich mało. Nie wiem jak może to kogoś satysfakcjonować.
Nie ma nic głupszego niż pozwolić się zabić nawet jeśli cię wszyscy nienawidzą.
Po prostu było to tak niedorzeczne i popsuło ten świetny klimat anime, który był od początku.
No jedynie co może uratować to jakaś kontynuacja i pokazanie że on jednak żyje.
Ktoś się bawił w modyfikacje. Link poniżej.
http://cdimg2.crunchyroll.com/i/spire4/ … 0_full.gif

#2982 2008-10-15 20:58:17

Zgrzyt
Użytkownik

animetwelve a słyszałeś kiedyś o "poświęceniu się..." ?
On nie zrobił tego ba nie chciało mu się żyć jak jakiemuś EMO kolesiowi on poświecił swe życie (tak tak może i żyje ale oficjalnie umarł) by zjednoczyć świat, jak zresztą mówi o tym Karen ^^ jak zmarła Shalotka brechtałem , jak księżniczka rogal miałem straszny.... Drodzy Japończycy proszę abyście się zabili xDDDDD i taratatatatata to skośno okich xDDDD

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-10-15 21:01:45)

#2983 2008-10-15 21:01:19

ksenoform
Użytkownik

Powiedzcie mi w którym momencie jest mowa o tym, że kod aktywuje się po śmierci??

#2984 2008-10-15 21:02:15

Z0n9er
Użytkownik

animetwelve ` nie no nie wytrzymam normalnie miałem ci nic niemowic/pisac ale po tym poscie coś we mnie pękło .. wiec sie pytam Czy my oglądaliśmy to samo anime???

Końcówka była denerwująca bo on się po prostu poddał i nie chciało mu się żyć.

o.0 jak to porostu się podał WTF on wziął cala nienawiść  która narastała w ludziach na siebie, zrobił z siebie największego tyrana po czym zabił go(siebie) przy pomocy symbolu wyzwolenia walki z tyranią, dobroci itp a mianowicie poprzez symbol zero.
przez co stal się prawdziwym bohaterem a nie jakimś malowanym gogusiem na pokaz ratującym świat

Ostatnio edytowany przez Z0n9er (2008-10-15 21:04:48)

#2985 2008-10-15 21:06:44

Thebassa
Użytkownik

Dla mnie koniec był po prostu świetny, mimo to że liczyłem że Lelouch przeżyje.

Powiedzcie mi w którym momencie jest mowa o tym, że kod aktywuje się po śmierci??

Nic o tym nie ma. To prostu domysł fanów (i jak można wywnioskować po moich postach, imo mało trafny)

Ostatnio edytowany przez Thebassa (2008-10-15 21:14:54)

<KieR> robotic notes bylo niezle

#2986 2008-10-15 21:23:04

ksenoform
Użytkownik

No ten domysł jest bez sensu po słowach i zachowaniu C.C. w obu seriach można wywnioskować, że jak się dostaje kod to geass znika, takia jest zasada, a on mógł przeżyć tylko wtedy, gdy C.C. oddała mu swój kod tuż przed śmiercią.

#2987 2008-10-15 21:47:33

animetwelve
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

jak zmarła Shalotka brechtałem , jak księżniczka rogal miałem straszny.... Drodzy Japończycy proszę abyście się zabili xDDDDD i taratatatatata to skośno okich xDDDD

Wiesz ja aż tak bardzo skrzywiony nie jestem żeby śmiać się ze śmierci, niewinnej, dobrej osoby.
Lecz zgadzam się z tym że te teksty w stylu "Drodzy Japończycy proszę abyście się zabili" były doskonałe. To taki czarny humor.
Natomiast już sama jej śmierć i tej Shirley nie była ani trochę zabawna no chyba że odwrotnie na to patrzysz. Czyli czym bardziej twórcy anime starają się widza wzruszyć tym bardziej to ciebie śmieszy smile

#2988 2008-10-15 21:48:21

berith14
Użytkownik

Co do śmierci Leloucha dodam tylko, że on planował swoją śmierć od początku (początek S1).
Co do aktywacji Code to jest niewyjaśniona historia z zakonnicą (która możliwe, że wyglądała tak):
C.C. nie potrafiła kontrolować swojego Geass, więc zakonnica by C.C. nie musiała się męczyć/cierpieć (by zdezaktywować Geass) musi od razu aktywować Code C.C.. Sposobu aktywacji kodu nigdzie nie ma pokazanego/omówionego, ale jest pokazana C.C. cała we krwi (i to chyba płynącej z podciętego gardła), więc przypuszczalną metodą aktywacji jest śmierć.
Jest jeszcze walka Charlie vs Lulu, której nie pamiętam smile_lol , a bardziej nie wiem czy przed śmiercią Charlie ma już Code na ręce

#2989 2008-10-15 22:17:18

ksenoform
Użytkownik

Ta krew nie była jej tylko zakonnicy, a zakonnica nic nie robiła dla C.C. bo było wyjaśnione, że zakonnica od początku dania C.C. geass planowała przekazać jej kod. Dała jej się zabawić geass, a potem wymusiła  na niej przejęcie kodu, nie wiem czy zakonnica sama się zabiła czy wymusiła to na C.C., ale to jest pewne. Ludzie uważnie śledźcie fabułę i wszystkie wątki, bo potem ludzie dyskutują o tematach wyjaśnionych w anime.

#2990 2008-10-15 22:40:43

Thebassa
Użytkownik

Radze się dokladnie przyjrzeć temu obrazkowi nagiej C.C. leżącej pod tym ołtarzem.
Zdecydowanie widać że ta krew ma swoje źródło w szyi C.C. Trudno by było aby krew zakonnicy się tam dostała.
Dla mnie śmierć Euphemi była jednym z najbardziej smutnych w anime. Zwłaszcza moment w którym lekarze odsuwali zdesperowanego Suzaku, podczas gdy Japończycy wiwatowali Zero.

<KieR> robotic notes bylo niezle

#2991 2008-10-15 23:27:22

ksenoform
Użytkownik

To pokarz mi ten obrazek.

#2992 2008-10-15 23:55:41

groozin
Użytkownik

Dobrze mówi. Zakonnica prawdopodobnie zabiła się sama, ale CC również zginęła. Prawdopodobnie zabili ją ludzie którzy w jednej ze scen rzucali kamieniami w kościół. Widocznie swoim geassowaniem na prawo i lewo CC narobiła sobie wrogów wśród ludu prostego. W mojej opinii mogli ją wziąć za czarownicę i potraktować zgodnie z ówczesną etyką dotyczącą osób tego typu jezor

5205.png

#2993 2008-10-16 15:40:21

Ebrithil1691
Użytkownik

Co do zakonnicy i CC to według mojej opinii było następująco(zacznijmy od początku xP):

- zakonnica dała małej CC geass gdyż była ona bezbronna na otaczający ją świat i nie miała żadnych przyjaciół, wtedy to też powiedziała jej ze kiedyś będzie musiała zrobić coś dla niej smile
- CC miała Geass nie wiadomo o jakich zdolnościach, lecz wiadomo że sprawił on że świat wokół niej z czasem stał się sztuczny co ją nudziło
- Geass CC lv up xP
- Zakonnica znudzona życiem, chcąc je zakończyć prowokuje CC do jej zabicia smile. Mówiąc że została oszukana i takie tam różne rzeczy aby ją sprowokować do rękoczynów.
- CC w szale złości zabija zakonnice, następnie uświadamia sobie jakiego to czynu dokonała i popełnia samobójstwo... i tutaj się dziewczynka dziwi "Dlaczego nie umarłam?", nie może skończyć swojego życia więc popada w załamanie psychiczne widoczne na tym omawianym rysunku smile
- Od tej pory żyje jako provider geass

http://img241.imageshack.us/my.php?imag … akepe8.jpg rzeczywiście widoczne jest źródło krwi w okolicach gardła smile

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-10-16 15:43:45)

#2994 2008-10-16 15:48:52

Zgrzyt
Użytkownik

z tego co kojarzę do C.C miała geass sprawiający że ludzie darzyli ją uwielbieniem O.o więc wiadomo jakie miał właściwości ^^
C.C została specjalnie wybrana ponieważ i tak nie miała nic do stracenia, aby otrzymać Code trzeba mieć rozwinięty geass więc pingwin czekał aż małą straci kontrole i trach reszta do domysły faktem jest tylko że C.C ma Code , i jest hmmm NAGA xD a pingwin leży martwy.

#2995 2008-10-16 16:16:19

Ebrithil1691
Użytkownik

faktem jest to co widzę, czyli to że CC ma szyje we krwi smile (z jej szyi wypływa krew i po różnych częściach ciała spływa na podłogę, niech tylko ktoś mi nie mówi z etak nie jest xD)... a to że miała geass sprawiający że ludzie darzą ją sympatią to tylko domysł smile... nie znamy mocy jej geass. Równie dobrze mogła mieć też moc taką jak Lulusch i mówić każdej napotkanej osobie obdarzaj mnie sympatią xP... lub taką jak Charles i "tworzyć ludziom wspomnienia iż jest ich najlepszą przyjaciółką, kochają ją i zrobią dla niej wszystko"

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-10-16 16:18:24)

#2996 2008-10-16 16:18:54

ksenoform
Użytkownik

Jak ja mogę zwracać uwagę na opinię Ebrithil1691, skoro tak oglądał, że nawet nie wie jaki C.C. miała geass skoro była o nim mowa. Dodatkowo z Zgrzytem się zgadzam, ale raczej jej geass powodował zakochanie się w niej, C.C. nie mogąc odróżnić prawdziwej miłości od geassowej bez przerwy szukała pocieszenia u zakonnicy. Dodatkowy motyw, że kod aktywuje się wtedy gdy poprzedni właściciel umiera - zakonnica w kościele, zaraz po tym C.C. ma kod - Charls po śmierci V.V.(kolejna teoria ze słabym wyjaśnieniem, ja też potrafię dyrdymały pisać).

#2997 2008-10-16 16:45:52

Ebrithil1691
Użytkownik

ksenoform napisał:

Jak ja mogę zwracać uwagę na opinię Ebrithil1691, skoro tak oglądał, że nawet nie wie jaki C.C. miała geass skoro była o nim mowa.

to teraz bądź tak dobry i powiedz mi który to ep i która minuta w której to równoznacznie mówią nam jak działa geass CC. W CG nigdy nie było mówione jaką dokładnie  moc posiada Geass CC, mozliwe jest że się mylę ale jęli ktoś chce mi to udowodnić to prosze podać tu odcinek (wraz z czasem "dokładnym") w którym jest o tym mowa. Było mówione co geass jej dał... ale tak jak już wspomniałem mogła to uzyskać zarówno mocą Lulusha jak też Charlesa. Ja swojej teorii nei popre dowodami (bo to są całe dwie seriie). Ty ksenoform możesz podać mi odpowiedni ep wraz z "dokładną" minutą kiedy twórcy nas o tym informują smile.

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-10-16 16:54:54)

#2998 2008-10-16 17:03:37

ksenoform
Użytkownik

Dobra, ale ty najpierw podaj mi dokładne miejsce gdzie mówią, że kod otrzymuje się po śmierci.

#2999 2008-10-16 17:20:20

Ebrithil1691
Użytkownik

przecież już od dawna mówione jest na tym forum że to jest domysł, próbujemy tą dyskusją stwierdzić tylko jego prawdopodobieństwo. Czyli wykazać to na podstawie innych przypadków otrzymania kodu. Więc mogę Ci podać to miejsce: NIE MA GO.

Ale mi chodzi głównie o tą wypowiedź:

"Jak ja mogę zwracać uwagę na opinię Ebrithil1691, skoro tak oglądał, że nawet nie wie jaki C.C. miała geass skoro była o nim mowa."

Była mowa jaki ma ona dokładnie geass?... to ja pytam gdzie? Bo według tego co ja oglądałem to na podstawie tego jak zachowywali się ludzie możemy domyślać się że była to taka moc a nie inna, ale tak jak już wspomniałem mogła to robić za pomocą wielu umiejętności. A dokładnie co robi jej geass nigdy powiedziane nie było smile.

Ostatnio edytowany przez Ebrithil1691 (2008-10-16 17:21:27)

#3000 2008-10-16 17:25:34

ksenoform
Użytkownik

Ja bym ci to z chęcią powiedział, ale tego anime już na kompie nie mam, a ściągać nie mam czasu bo są inne nie oglądane serie do ściągnięcia, a ja nie pamiętam w którym to momencie było. Jak ktoś wie o który moment chodzi niech poda odcinek.

Stopka forum

© Animesub.info 2024