Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Dobry substytut dla złaknionych Serial Experiments Lain i troszkę the Garden Of Sinners.
Pomijając akcje na początku, to ciekawe anime.
Po DMC przyszła pora na choroby psychicze powodujące "rozdwojenie jaźni"(chyba jestem po 1 ep)
Ostatnio edytowany przez KKnD (2008-10-23 15:52:24)
Nie ma komórki, je coca-colę i do tego posiada siostrę i rodziców? No to rzeczywiście niezła jazda.
opis, który potrafi zniechęcić...
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
Pierwszy odcinek ssie pałkę. A do Garden Of Sinners mu bardzo daleko. Połączenie gatunku "school life" (i to taki school life jaki znam z komedii ecchi) z brutalnymi morderstwami i facetami w ciąży jest słabe. Nie można się wczuć w klimat. Główny bohater też mnie nie przekonuje. Ani to hikikomori, ani nie wiem kto, tyle że ma odpały czasem niezłe.
nie ma komórki,
Fak, nie mam komórki, to jestem chory psychicznie!
Ostatnio edytowany przez ivelios (2008-10-18 07:51:45)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i zapowiada się świetnie, jak dla mnie to czarny koń tego sezonu.
Ostatnio edytowany przez Dyrcie (2008-10-20 01:12:56)
Chaos;Head jest jak Tsukihime: genialna visual novel i tylko dobre anime. Dlatego tym, którym spodobała się seria polecam vn, zwłaszcza, że została w całości przetłumaczona na eng.
przecież napisałem że substytut - czyli podróbka zastępczego produktu
7 woda po kisielu, ciekawe w którą stronę się rozwinie.
Obejrzałem tylko jeden odcinek (i w dodatku nie cały) i mi starczy. Anime słabe, a do Garden Of Sinners dużo mu brakuje, z dwie półki w sklepie. Dobry substytutem na pewno nie jest i nie będzie.
ciekawe w którą stronę się rozwinie
W północną.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
substytut - czyli podróbka zastępczego produktu
substytut to coś zastępczego a nie podróbka czegoś zastępczego jeśli już. btw nie wiem czy jest sens ogladac Anime które jeszcze nie wyszlo w calosci odbiera to mozliwosc spedzenia calego weekendu nad jedną serią
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2008-10-19 12:34:12)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
btw nie wiem czy jest sens ogladac Anime które jeszcze nie wyszlo w calosci
odbiera to mozliwosc spedzenia calego weekendu nad jedną serią
To zależy od osoby - np. mi zazwyczaj nie chce się oglądać więcej niż 3-4 odcinków tej samej serii dziennie (no, chyba, że coś mnie już naprawdę bardzo wciągnie, ale takie tytuły jestem w stanie wyliczyć na palcach dwóch rąk ).
Natomiast co do samego anime - po pierwszym odcinku byłem nieco zawiedziony (tzn. źle nie było, ale jednak poniżej moich oczekiwań), ale drugi epek jest już IMO naprawdę dobry - postacie ciekawe (+ naprawdę zastanawia mnie ile z tego, co widzi główny bohater to prawda, a co jest przywidzeniem), fabuła też zaskakująca, tylko oprawa A/V jakoś nie wyróżnia się z tłumu (choć sam projekt postaci mi się podoba).
PS. Taki to substytut KnK jak Welcome to NHK! Genshikena i Elfen Lied Hellsinga, parę podobnych motywów i w sumie nic poza tym, więc nie wiem po co te tytuły porównywać.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-10-19 23:12:52)
Zależy od dnia.
Ostatnio nie mam siły na nocki :
Wracając do tematu, dlaczemu nie ma subków? 3 gr(u/y)py, a tylko jakiś outsider zrobił i napisał że robić dalej nie będzie
spoko, suby się już korekcą i jutro wieczorem powinny być...
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
Dzięki!
Teraz już wiem czemu Chaos;HEad.
Połamać zęby można :>
Anime ciekawe ale troche dziwne. Zabieg z wykorzystaniem schizofremika dosyc ciekawa ale i tak dziwne mi sie ja ogląda bo nie wiadomo co jest prawda a co urojeniem. Postacie i ich projekt jak i animacja nie jest zla.
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Mnie jak na razie nie przekonuje motyw małych dziewczynek z dupnymi ostrzami w łapach... Może kiedyś, gdy już będzie problem ze znalezieniem czegoś do obejrzenia, ściągnę pierwsze epki i sprawdzę, czy da się to strawić, a może nawet mieć jakąś radochę z oglądania xP
Zwierz, taki zabieg, odpowiednio wykorzystany, jest świetnym motywem na przedstawienie akcji. Kołowanie oglądającego taką formą zasadniczo powinno dawać więcej przyjemności, w końcu trzeba się zastanowić nad akcją, a nie bezmyślnie ją śledzić. Choć fakt faktem, zdarza się, że autorzy sobie nie radzą Mi taki zabieg bardzo się podobał w filmie "Jak we śnie", choć tam bohater nie potrafił rozróżnić jawy od snu. My mieliśmy jasne rozróżnienie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
~Zwierz podsumowałeś to co dotychczas obejrzeliśmy.
Jest dziwne pokręcone i najbardziej mi przypomina S.E. Lain ze szczątkami tGoF
Obejrzałem dwa epki i... nie porwało mnie. No dobra, całkiem niezłe jest, ale raczej nie zapadnie mi w pamieć. Na razie widzę to tak: "miła haremówka nie-pantsu z jakby Fabułą (przez wielkie F)" ^_^
Q, czuje, że się przejedziesz na tym anime...
PS. EN patch do VN można znaleźć na /rs/
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Strony 1