Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Odpowiadasz zbanowanemu?
Znowu go zbanowali? Rany...
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Hatake Chodzi mi o to że ludzie instalują kilka instalek kodeków.
Jak już to trzymać się jednej paczki ...
btw. Zadałeś te pytanie Movie Makerowi , więc znasz już odpowiedz, na twoje dziwne pytanie ...
No wiem, że o to chodzi, po prostu chwytam za słówka.:P
Tego twojego "btw" nie zrozumiałem.
EDIT: LOL, nie "btw", że btw, tylko treść tego "btw". XD
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-11-08 18:57:27)
Hatake
btw - By The Way
ファンのファンのために
Epic failure Proszę to sobie wytłumaczyć na PM.
Nudziło mi się dzisiaj, więc poszperałem w ustawieniach CCCP, bo też mi się przycinały 720p i w końcu mogę normalnie oglądać. To, co zrobiłem:
DirectVobSub -> ffdshow Video Decoder -> Decoder Option -> Skip H264 deblocing on delay
Należy to włączyć (ja mam ustawione na 350ms). U mnie teraz śmiga bez problemu na:
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Jak najbardziej działa. Z nieznanych przyczyn odcinki w 720p przycinały mi się jedynie podczas op'ów i ed'ów, a wyglądało to mniej więcej tak, że przez około 5 sekund było ok, następnie ze 2-3 sekundy przerwy w dostawie dźwięku i obrazu i tak w kółko. Bardzo skutecznie uniemożliwiało mi to oglądanie całości.
Po tej drobnej korekcie (piszę to po 3 dniach po poprawce, dla pewności sprawdzałem również kiedyś tam obejrzane odcinki, w których występował ten problem) nie mam już tego rodzaju kłopotów, a oglądanie openingów to czysta przyjemność. Wielkie dzięki za radę Arst
Przyczyną przycinania OP'ów i ED'ów mogło być karaoke. Suby ASS z efektami maja wielki apetyt na moc obliczeniową procesora. W takim wypadku pomaga funkcja pre-buffer subpictures w opcjach VobSuba, która wyłącza niektóre efekty ASS.
Ale to tak na marginesie:)
Ostatnio edytowany przez _YondaimE_ (2009-12-10 14:22:19)
Co o dziwo nie zmienia faktu, że wszystko działa już jak należy. Doprawdy zawiłe, zbyt jak na zwykłego śmiertelnika.
Mam taki problem, w anime HD przy openingach i endingach ostro mi się obraz tnie, hamuje na parenaście sekund, podejrzewam że to przez karaoke. Wiecie może jak to rozwiązać? bo czasami jest to irytujące.
Ostatnio edytowany przez Dersiq (2010-01-02 07:26:44)
Boże, jeśli uważasz, że to wina karaoke, to kilka postów wyżej masz rozwiązanie.
Przyczyną przycinania OP'ów i ED'ów mogło być karaoke. Suby ASS z efektami maja wielki apetyt na moc obliczeniową procesora. W takim wypadku pomaga funkcja pre-buffer subpictures w opcjach VobSuba, która wyłącza niektóre efekty ASS.
Ale to tak na marginesie:)
Czytanie nie boli.
Zawsze można używać do odtwarzania MPC-HC i jego wewnętrznego renderera napisów. On potrafi wyświetlać animowane napisy bez wyłączania buforowania.
Ostatnio edytowany przez marc99 (2010-01-02 12:57:45)
Podłączę się do temau.
Zrobiłem format i 720p zaczęło mi ciąć(od czasu do czasu), tak jak wcześniej zainstalowałem K-lite i CoreAVC, CCCP na moim komputerze to porażka. I o co chodzi, jak obraz idzie z k-lite, to się tnie, jak włączam go z Core, to idzie płynnie, tyle że są piksele, jakby ktoś mi na matrycę narzygał. Wie ktoś dlaczego?:) Tylko dwa plejery: mpc i se.
Ostatnio edytowany przez dulu (2010-01-13 15:24:03)
Jeżeli masz starszą wersję CoreAVC to zdobądź najnowszą 2.0, jeśli jednak ją masz to nie mam pojęcia.
Podziałało, dziękować.[cmok] Trochę głupio wyszło, bo używam programu, a nie wiem, że wyszła nowa wersja...
Ale coś za coś, teraz nie mam voba w mpc. xD Będę oglądał tylko na SE, jakoś to będzie.
Strony Poprzednia 1 2