#1 2008-10-03 17:03:23

Czolgi
Użytkownik

AnimeBrat.pl - Oficjalny Temat

Hi.

Powróciliśmy na scenę M&A.
Na stronię pojawiły się pewne zmiany, mam nadzieje że teraz sprostamy wyzwaniu ;p
Nie wszystko jest jeszcze w 100 % sprawne tak jak powinno, dlatego też proszę, jeżeli ktoś znajdzie błąd niech pisze w kulturalny i odpowiedni sposób komentarz.
Opinie są mile widziane, ale oczekuje uzasadnienia i ludzkiej odpowiedzi.
Teksty w stylu Ega0 będą ignorowane i zgłaszane moderatorom - do usunięcia.
Osoby które pisały już wcześnie,j proszę o edytowanie swoich postów i umieszczania aktualnej odpowiedzi.

Więcej informacji znajdziecie na stronie, wypisywać dokładne szczegóły, co na niej jest itp. jest dla mnie,nie na miejscu.

Ważne informację będę postował tylko w tym temacie.

Adres strony: Animebrat.pl
Pozdrawiam Czołgista...

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-18 21:59:15)

ファンのファンのために

#2 2008-10-03 19:10:28

Quithe
Użytkownik

Odp: AnimeBrat.pl - Oficjalny Temat

1. Layout dalej tragiczny, IMHO.
2. Macie korektorów w grupie? To niech skorekcą ten post. Obecnie nie zachęca do tknięcia jakiejkolwiek recenzji nawet pięciometrowym kijem jezor
3. VIPy też są niezłe, ale wiadomo, zawsze byli równi i równiejsi oczkod (regulamin VIP pkt 1. i ostatni: wyślij dotację na numer konta xxx xD)
4. Piszesz o harsubach, wydaliście już coś, że się tym asicie? oczkod
5. Nazwa grupy, tym bardziej rotfl
6. Motto strony/grupy jest lekko zmienioną zrzynką z gildia.pl (no comment).

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#3 2008-10-03 19:45:06

Tanis
Użytkownik

Oceniam stonkę (graficznie) na 4 z małym plusikiem.

Teraz pytanie do Czolgi to jest strona zrobiona na portalu forum czy jak zrobiłeś tę stronę? Jestem ciekaw bo moja strona Fushi.... (żeby nie było, że reklamuje) nie jest zbytnio ciekawa graficznie. Zwykły html smutny i dlatego jestem ciekaw jak ty zrobiłeś swoją.

PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.

#4 2008-10-04 00:16:51

Czolgi
Użytkownik

Tanis została zrobiona w Php , nie ja zrobiłem skrypty , więc ci nie odpowiem na te pytanie smile
Przykro mi .. jak będziesz chciał się dowiedzieć kto to zrobił napisz do mnie na pw dam ci namiary smile
Pozdrawiam...

ファンのファンのために

#5 2008-10-04 11:31:55

Isao
Użytkownik

Layout jest taki hmm strasznie blogowy i świeci się jak psu jajca generalnie odstrasza swoją pstrokatością, że się tak wyrażę... strasznie daje po oczach... (moja prywatna opinia)

A cała  strona to chyba generalnie wykorzystuje silnik php fusion sądząc po forum zawartym na niej...
...imo lepiej było zrobić normalne choćby w 'przemo', zawsze jakoś tak lepiej się prezentuje aniżeli
te dołączane do wszelkiej maści portalów mało czytelne jest generalnie...

Ostatnie tematy z forum po prawej stronie również średnio dają radę czcionka jest zdecydowanie za duża ba wręcz ogromna [;

PS; regulamin vipów

1. Zdobędzie 500 postów na portalu Animebrat (Terminowo 500)
2. Wpłaci dotację na stronę minimum 20 zł

Pierwsze takie zachęcające do spamowania, drugie no cóż mówi samo za siebie...
Na dobrą sprawę po co komu ranga vip skoro każdy może ją zdobyć żadne wyróżnienie
zwłaszcza biorąc pod uwagę opcję z możliwością spamowania... ^_^

#6 2008-10-04 11:40:44

Czolgi
Użytkownik

Isao , to nie jest żadne php fusion , skrypty były pisane od 0, i ludzie nie są przyzwyczajeni do takich stron , bo tylko widzieli w php fusion czy innych gotowcach a jest ich 99%..
Co do regulaminu vip , to nie jest zachęcanie do spamowania , tylko do konkretnych odpowiedzi, na stronię nie da się spamować bo jest ograniczona ilość znaków.
Po co komu ranga , , po to żeby ściągać bez limitów ? , lub mieć konto premium rs za free ?
No cóż nie każdemu wygląd strony się  podoba, każdy ma swoją opinie...

ファンのファンのために

#7 2008-10-04 15:03:51

Quithe
Użytkownik

O lol, "bo jest ograniczona ilość znaków" smile_lol Tu też jest i co z tego? Spam się tworzy pisząc dużą ilość postów, a nie kilometrowej długości jeden jezor
Ha, i miałem rację z tą opłatą. Lepiej już sobie wykupić samemu konto na rs niż dostać jednodniówkę. A limity... wystarczy trochę cierpliwości i tyle. Ogólnie żałość.

P.S. Skoro nazwa ma takie, a nie inne znaczenie, lepiej będzie brzmiał skrót "BeLKA" smile_big

Ostatnio edytowany przez Quithe (2008-10-04 15:05:52)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#8 2008-10-04 15:31:16

tymek88
Użytkownik

Ojjj dajcie juz spokoj ;P
Troche mi sie zal robi jak tak wszyscy najeżdżacie na te stronke..
Jedyne co mnie denerwowało i takze wyraziłem na ten temat opinie to dosc duza (za duza) ilosc reklam/tematow na ansi.

Teraz odnośnie tego wszystkiego.. wypowiem sie na temat konkurencji ;p

- wygląd strony.. jest lepiej niz poprzednio (mniejszy barok xD), chbya wywaliliscie tło ta? IMO blogu wcale to nie przypomina, ale jednak zmienił bym menu.. o ile czcionka, wielkosc i wygląd nagłównków menu mogą byc, tak podkategorie juz nie.. są za duze.. ogolna wielkosc tabeli jak i czcionki. O ile w głownym menu to az tak bardzi nie przeszkadza, to juz w "ostatnio na forum" oraz recenzje brzydko to wygląda. Ja bym to zmienił. Dałbym mniejszy tekst, moze innego fonta + zmniejszenie przycisków (tabel). Moze jakis efekcik (chociaz zmiane koloru) po najechaniu na link.
Długosc strony - zmniejszyłbym ilosc wyswietlanych newsow na jednej stronie. Strona jest imo za długa i dodatkowo strona dłuzej się ładuje. Jesli chodzi o wygląd forum oraz podstron, recenzje itp to sie w to nie zagłębiałem.

- Konta RS, rangi vip i wpłąty na serwer..
Jesli chdozi o te 500 postów to wiadomo o co chodzi, o statystyki, ale to nie jest wazne.. tez kiedys chciałęm zrobic u siebie na forum cos takiego zeby do downloadu był dostep od okreslonej ilosci postow ale razem z paroma osobami doszlismy do wniosku ze to tylko bedize spam i przysporzy więcej pracy modom.
Rangi VIP, konta premium iwpłaty na serwer... Rangi vip powinny byc dla osob ktore maja dostęp do czegos czzego zwykli userzy nie maja prawda ale sposob zeby to dostac.. z tymi 500 postami jest zły.. imo za to powinna byc ranga spamer ;]
Jesli chodzi o wpłaty na serwer i range ViP.. za wpłate mozna dac takie same uprawnienia jak miałby VIP, ale tutaj bardziej by pasowała ranga sponsor.

Tak na marginesie odnosnie tych wpłat zeby utrzymac serwis... jestescie młodziutcy i wiadomo ze na poczatku zawsze trzeba sie samemu "utrzymac". Zeby zachęcic ludzi do dawania "danin" jezor trzeba ich do siebie przekonac, ze warto utrzyamc taki portal, ze na cos on im sie przydaje i ze z niego chętnie korzystaja.
Mam jeszce pytanko... na jakim serwerze stoi portal?

Aha odnosnie forum tak jak ktos wyrzej pisał.. tez bym polecał jakies osobne forum, poprostu ma większe mozliwosci.. a to nie problem zeby zrobic wyswietlanie ostatnich tematow np z forum przema (ktorego sam uzywam). Odnoscie dotacji.. hehe sam sie juz nie wyrabiam z utrzymaniem forum ;d za duzy transfer ;p

#9 2008-10-31 22:23:10

rafaelpl
Użytkownik

Widzę tytuł tematu "Animebrat (nowe oblicze)", więc postanowiłem zajrzeć na stronkę i sprawdzić co się zmieniło oczkod Ano, muszę stwierdzić, że się zmieniło, ale chyba na gorsze...

Jak można opublikować coś takiego?

animebrat napisał:

Kallen jest Brytańsko-Elevenską dziewczyną, która w sercu uważa siebie za Japonkę i woli aby ludzie znali ją z nazwiska które otrzymała przy urodzeniu - Kōzuki. Jej ojciec był Brytańczykiem pochodzącym z arystokratycznej rodziny, z której poprzez pokrewieństwo Kallen czerpie rozmaite korzyści. Uczęszcza do Akademii Ashford, gdzie jest członkinią rady studenckiej i jedną z najwybitniejszych uczennic. Jej ukochany brat Naoto Kōzuki był przed śmiercią przywódcą komórki ruchu oporu, nad którą po czasie przejęła dowództwo.

Brytańsko-Elevenską? Nie skomentuję tego oczkod
Brytańczykiem? Może brytanem? oczkod

Interpunkcja leży totalnie, zdania masakryczne, a na dodatek błędy merytoryczne...
Chcecie przyciągnąć użytkowników? Poprawcie swoją polszczyznę i stwórzcie coś wyjątkowego, a nie kolejną stronę o wszystkim, a zarazem o niczym oczkod

Mam nadzieję, że nie będziecie mieli mi za złe mojej krytycznej wypowiedzi smile

#10 2008-11-06 22:12:04

Czolgi
Użytkownik

Witam.
Szukam uploaderów , lub osób chętnych do pomocy, jestem otwarty na wszelkiego rodzaju propozycję/pomysły ..
Pozdrawiam.. oczkod

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-11-06 22:12:25)

ファンのファンのために

#11 2008-11-11 10:25:47

Freeman
Użytkownik

Proszę od tej chwili szanować już prośbę założyciela odnośnie komentarzy.

#12 2008-11-15 15:40:13

Gela19
Użytkownik

AnimeBrat wciąż szuka korektorów smile Chętnych zapraszam na stronę www.AnimeBrat.pl

Pozdrawiam:)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#13 2008-11-25 16:02:22

rafaelpl
Użytkownik

czolgi napisał:

Proszę pisać tylko pytania związane ze stroną!

Zamierzacie w niedalekiej przyszłości zmienić wygląd/funkcjonalność serwisu?
Macie na nim sporo materiałów, jednak sam wygląd i funkcjonalność strony znacznie obniża jej wartość oczkod

Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanko smile
Możesz edytować swój jeden post z aktualizacjami (nowe pliki), a dodawać kolejny dopiero wtedy, gdy spadnie on na sam dół w dziale ("Poleć stronę")?

#14 2008-11-25 16:26:08

Czolgi
Użytkownik

rafaelpl co masz dokładnie na myśli pisząc funkcjonalność ?
Fakt za jakiś czas nastąpi mała zmiana, więc dobrze by było  jak byś wypisał co według ciebie jest nie tak.  Info możesz mi wysłać na PW
Pozdrawiam smile

ファンのファンのために

#15 2008-11-25 17:39:58

rafaelpl
Użytkownik

Funkcjonalność to dostęp do poszczególnych materiałów zawartych na stronie...

Kilka przykładów:
- Słaby dostęp do recenzji. Skąd przeciętny użytkownik strony ma wiedzieć, że znajdują się pod linkiem "Animefan"? Dodatkowo lista recenzji jest źle ułożona, powinna być bardziej przejrzysta i zwięzła oczkod Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi xD
- "Hitofan" - w życiu bym się nie domyślił, że chodzi o biografie/opisy postaci anime oczkod
- Następnie newsy... Na stronę główną wrzuciłbym jedynie krótki wstępniak do newsów, a po kliknięciu na "czytaj całość" wyświetlałaby się jego dalsza część. Avatar autora i ten górny obrazeczek newsa również bym wyrzucił.
Dzięki temu newsy będzie dało się łatwiej przeglądać (czyt. będą bardziej funkcjonalne oczkod)

#16 2008-11-25 20:37:53

Czolgi
Użytkownik

No hito po japońsku znaczy postać :] więc fani raczej nie powinni mieć z tym problemu ;p ;] , dodam że są różnego rodzaje info na ten temat oczkod . ale zrobię co się da smile

ファンのファンのために

#17 2008-11-25 21:47:13

rafaelpl
Użytkownik

czolgi napisał:

No hito po japońsku znaczy postać :] więc fani raczej nie powinni mieć z tym problemu ;p ;] , dodam że są różnego rodzaje info na ten temat oczkod . ale zrobię co się da smile

Oj, słówko hito bardzo rzadko pojawia się w anime, więc będą mieć wielki, naprawdę wielki problem oczkod
Chociaż nie mam zamiaru się z Tobą spierać... Twoja strona - Twoja wizja jej wyglądu oczkod

Ja już się więcej w temacie nie wypowiadam, bo i tak bym zmienił większość strony ;p

#18 2009-01-10 19:03:08

Czolgi
Użytkownik

Strona jest w budowie, jakiekolwiek informację/pytania będą na Mircu Grupy suberskiej/portalu.

Server: irc.rizon.net

kanał: animebrat

Zapraszam! .

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-01-10 19:03:25)

ファンのファンのために

#19 2009-03-18 19:03:11

Czolgi
Użytkownik

ファンのファンのために

#20 2009-03-18 19:34:42

tymek88
Użytkownik

Odrazu lepiej wygląda oczkod Moze mniej kolorowo, ale przejzysciej ;]

Ale mimo wszystko zmienił bym nazwy typu: Hitofan, bo brzmią tak trochę... ^^"