Nie jesteś zalogowany.
Zna ktoś może program albo metodę, żeby automatycznie ustawić odstępy między wejściami w całych napisach? Chodzi np. o to, żeby wszystkie napisy, między którymi odstęp wynosi 1 lub 2 klatki rozsunąć na odległość 3 klatek. Na tej zasadzie.
hm... w lua by się dało coś takiego napisać do Aegi...
hm... w lua by się dało coś takiego napisać do Aegi...
Moja być lewa w tych sprawach, moja potrzebować gotowe
hm... jak nie zajmie mi to dużo czasu to mogę napisać, tylko napisz o co ci dokładnie chodzi... rozumiem, że ma skracać napis wcześniejszy?
do jakiego formatu potrzebujesz ten program ?
nie powinno byc trudno napiac cos takiego np w cpp
Właściwie to chodzi mi konkretnie o to, co napisałem w pierwszym poście. Potrzebuję jakiegoś automatu, który rozsuwałby napisy położone zbyt blisko siebie (tylko takie linie) do odległości 3 klatek, albo w formacie czasowym, czyli do odległości 0,080 - 0,090 sekundy. Generalnie chodzi mi o format STL (Spruce Subtitle File, obsługiwany np. w Subtitle Workshopie). Przy tak krótkim czasie w zasadzie jest bez różnicy, czy wcześniejszy napis będzie skrócony (od końca), czy następny (od początku). Myślałem, że może ktoś zna jakiś program, bo sam nie znalazłem. Gdyby to faktycznie nie było wiele pracy i komuś się chciało, to będę bardzo wdzięczny.
Zabrzmi banalnie, ale SubEdit ma taką funkcję. W opcjach wejdź na zakładkę Napisy i ustaw Minimalny odstęp między wyświetlanymi napisami na 3, lub ile chcesz. Potem tylko Napisy->Popraw napisy, i gotowe. Program cofnie czas zakończenia poprzedniego napisu o ile będzie trzeba.
a właśnie skończyłem pisać skrypt lua pod Aegi...
no nic... mam nadzieję, że jeszcze do czegoś mi się przyda
Ostatnio edytowany przez FAiM (2008-11-26 19:59:51)
Wstaw go gdzieś i daj linka, na pewno ktoś będzie miał z niego pożytek. Mając napisy w ass o niebo lepiej użyć skryptu niż zmieniać format na mDVD i z powrotem tylko po to, żeby przesunąć kilka linijek.
Faktycznie, nie używam SE i tego nie zauważyłem. Muchos gracias Jakoś to chyba połączę z wymaganym formatem.
@FAiM
Jak już zrobiłeś, to mógłbyś wrzucić, komuś na pewno się przyda Choćby mi, ja SE nie lubię Z góry dzięki.