Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czyli dodajemy tutaj własną poezję i cytaty.
-można też komentować
Moje wiersze.
Kotek
Nieostrożny krok
jęk łamanych kości
Nigdy więcej już
nie będziesz biegał
Nigdy już nie
pobawisz się ze mną
Nigdy więcej cię nie zobaczę
mała puszysta kulko
mój przyjacielu
Na mnie spadła powinność
pochowania cię
W płytkim grobie
do wiecznego snu spoczniesz
Twe życie choć trwało chwil kilka
wypełniała je zabawa i szczęście.
Cierpienie
Ty które powalasz na kolana.
Ty które odbierasz radość życia.
Ty które pozostawiasz blizny w mej duszy.
Nie chcę cię, ale przez całe życie jesteś tuż obok.
I Cytaty.
Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwilę swego istnienia bo jest tak ulotne.
Gdy umiera ktoś bliski twemu sercu, nie płacz ponieważ mrok łez przyćmi światło twego życia.
Wybierając pomiędzy miłością a życiem wybierz miłość bo gdy odrzucisz ją przez całe życie będziesz cierpieć i tylko śmierć ukoi twój ból.
Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie.
Cytaty? Czemu nie
Trochę mi się ich nazbierało, lubię notować takie rzeczy. Część jest mojego autorstwa. Część gdzieś spostrzeżone, czy to ze sławniejszych dzieł, czy to z tych mniej sławnych. No i kolejna część, to tak po trochu wszystkiego
No to zaczynam:
1. Śnij, jakbyś miał żyć wiecznie... Żyj, jakbyś miał dziś umrzeć...
2. Nawet jeśli na naszych twarzach czasami widnieje smutek... otwórz swoje oczy. Rób to, o czym marzysz. Bądź tym, kim chcesz być. Szanuj swoich przyjaciół. Nie spiesz się być dorosłym. Świat jest naprawdę piękny...
3. Dlaczego pies macha ogonem? Ponieważ jest mądrzejszy niż ogon... gdyby ogon
był mądrzejszy, to by machał psem!
4. Vi Veri Veniversum Vivus Vici - W moim życiu dzięki sile prawdy podbiłem wszechświat.
5. Nie ma na ziemi nic, co by nie ujawniało, albo nędzy człowieka, albo miłosierdzia Boga, albo niemocy człowieka bez Boga, albo... potęgi człowieka z Bogiem!
6. Życie jest prawdziwe, życie czasem strasznie boli... ale to wszystko co mamy...
7. Powinniśmy mieć marzenie tak rozległe jak Pacyfik... ponieważ jesteśmy ludźmi!
8. Czas płynie, a świat dąży do szczęścia... Ludzie walczą, aby żyć, zostawiając za sobą ślady.
9. Odwróć się, tutaj jest inna osoba, dokładnie taka jak ty... przyjaciel, który goni za marzeniem, pokazuje drogę i uczestniczy w twoim szczęściu...
10. Życie jest niczym boks. Po każdym ciosie możesz upaść... ale ważne jest, aby zawsze się podnosić...
11. Każda chwila to szansa, by wszystko odmienić!
12. Życie ludzkie ma sens dzięki marzeniom...
13. Nawet jeżeli nie znasz zasad otaczającego ciebie świata... nadal powinieneś być sobą i iść swą własną drogą.
14. Życie jest zbyt krótkie, aby tracić cały czas na złość!
15. "Nie jesteśmy wrogami, ale przyjaciółmi. Nie możemy być wrogami. Choć więzy naszej przyjaźni zostały nadszarpnięte, nie możemy ich przerwać. Mistyczne akordy pamięci rozbrzmieją ponownie, a stanie się to na pewno, za sprawą lepszej strony naszej natury."
16. Tak naprawdę, to nikt nie wie po co żyjemy i dokąd zmierzamy... a jedyna rzecz jaka się trafia człowiekowi w życiu to miłość... czasami nie należy się zastanawiać, tylko chwytać dni, bo one przeminą i później nie wiadomo, co się stanie...
17. Dawno temu, chciałem wiedzieć czym jest miłość. Miłość jest tam, gdzie chcesz by była. Musisz tylko dostrzec, że jest owinięta w piękno... i ukryta między sekundami twego życia. Jeśli nie zatrzymasz się na chwilę, możesz ją minąć...
18. Życie przypomina śmierć. Przytrafia się każdemu, nieważne czy tego chce, czy nie. Ale w zasadzie... tak szczerze... kogo to obchodzi? Po prostu „jestem”.
19. Nie należy, upadając na kolana, zaniechać wszystkiego... Trzeba tylko iść naprzód... w ciemnościach... trochę na oślep, ale trzeba próbować czynić dobro!
20. Człowiek powinien bić się w obronie ofiar. Ale jeśli przestanie kochać... to cóż z tego, że się bije?
21. Myślę, że dobrze jest próbować, tak długo, aż spróbujesz wszystkiego, co chciałeś zrobić.
22. Muszę wierzyć, że to, czego wszyscy szukaliśmy, ale nikt tego jeszcze nie znalazł... kiedyś znajdziemy... Na pewno.
No i taki mały dialog
23. „-Życie...jest echem radości znikającym w wielkiej rozpadlinie nieszczęścia... jest sporadycznym wybuchem śmiechu przerywającym niekończące się zawodzenie z żalu... jest okropnym małym chichotem w środku wymuszonego śmiertelnego marszu do piekła... jest niekończącym się wyciem z żalu...
-Nie! Życie jest... jest szczerym podskokiem z radości."
Ten wiersz był niedokończony składał się tylko z czterech linijek ale dokończyła go moja znajoma
Cierpiąca Dusza
Miliony suchych łez płyną
Miliony niemych słów nawołują
Miliony zapomnianych szans płacze
...dusza ma obolała i smutna
Miliony słów w zaciśniętych ustach
Miliony niemych krzyków
Miliony skarg wypłakanych
...dusza ma cierpieć nauczona
Miliony myśli bolesnych
Miliony beznadziejnych rozpaczy
Miliony pustych dni i nocy
ale dusza ma odrodzi się odmieniona
I mój kolejny cytacik:
Me serce było zimne.
Lecz mój uśmiech odbity w sercach wielu ludzi zaowocował uśmiechem płynącym z głębi ich serca i siła tych ciepłych uśmiechów rozgrzała me serce.
Ani to wiersz ani cytat sami zakwalifikujcie ten tekst.
Me serce jest jak płomień świecy, wokół mnie tysiące innych świec, żyje wśród nich, gdy któraś migocze ja też to czuje, a gdy wiatr zgasi jedną z nich słyszę niekiedy jej ostanie westchnienie, kiedyś myślałem że mój płomień nigdy nie przeminie lecz mój płomień wiele razy stawiał czoła wiatru,a także wiele bliskich mi płomieni zgasło tak cicho, dotarła do mnie wtedy ulotność rzucanego przez nas światła i jedyne co po nas pozostaje to drżenie w płomieniach innych.
Ps. Mimo że jestem mężczyzną przy pisaniu tego me oczy zrobiły się dziwnie wilgotne (lecz nie uroniłem łzy).
Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie.
"Tsukasa Nishino"
There was a girl, who i know was not real, but she meant a lot to me...
she smiles at me while the moon shines on her face,
she sat next to me for so long it was like she never left.
Our time was short, but it meant so much...
we laughed, we held hands, we sat alone as we both gazed into the sky,
for us time stood still.
I wished for it to last forever,
but deep in my heart i knew it was a dream...
A dream... i thought to myself... how can that be?
I know her so well,
i can feel her running through my veins.
These feelings i have are not just made up.
I turn to her again and its then i realize...
i cannot see her clearly...
her face is blurred, her eyes covered by a pale shade of grey.
My eyes well up, and i ask quietly...
what if we cant be together anymore...
she soflty whispers, then we cant be together...
circumstances lead me to understand a new reality...
one which forces this life to feel unreal...
the time comes when we must leave each other...
not because our feelings are lacking,
but due to my disbelief of my reality.
Sometimes when nobody is talking to me, i secretly blame myself....
Eventhough we part ways, and i soon wake up
i sit there on the roof watching the starry sky i once saw with you
its then i remember my last fleeting moment of your smile...
what was it you said....
"eventhough... we cant be together....
we'll always have the stars" i recall
My tears soak my dried face...
her smile all that fills my mind...
grief began to settle in my heart...
it was then i awoke to my bed...
it WAS all just a dream...
it WAS never a reality..
it was all just a ficticious creation of my mind...
but why was my pillow soaked in tears?
and my did my heart hurt so much?
I pleaded with my own heart to remember her smile...
But the memory of her began to fade soon after...
eventhough i know now you were never real...
i locked you away in my heart,
even if i never truly loved you
i still search for your smile...
Wiersz ten napisany został przez pewną osobę zainspirowaną jednym pięknym snem.
No to i ja dam coś z mojego notatnika. xD Oto wiersz, który miał być wyrazem buntu wobec starszego pokolenia, które ocenia książki po okładce...
"Oda do ambicji"
Choć ster na statku, co kurs obiera,
na popiół zostanie zwęglony,
niech statek, co się przez fale przedziera,
nie leży na dnie zatopiony.
My, młodzi ludzie, co spośród bogów
jesteśmy boską elitą,
możemy wiarą zniszczyć swych wrogów,
dać potwierdzenie mitom!
Niech siwe czasy nas torturują,
trzymając w Tantala mękach,
beztalenciami niech Nas mianują...
Ambicje są w Naszych rękach!
I mogą z Nas szydzić, i mogą Nas otruć,
i mogą zakuć w kajdany,
lecz nie odbiorą Nam siły i uczuć,
i wiek nie zostanie zabrany!
Chcą silną wolą doprowadzić
do marzeń Naszych zabicia,
lecz My nie damy tych marzeń zgładzić!
Marzenia są sensem życia!
W nadzieję i miłość wyposażeni
wznosimy się nad chmurami,
między gwiazdami czy też na ziemi,
nigdy nie będziem sami!
My całe żniwo sławy zbierzemy,
by pamięć po Nas została,
My na Olimpie ucztować będziemy!
Nam aplauz! Nam gloria! Nam chwała!
Prawda o miłości
Miłujesz prawdziwe gdy.
Chcesz stać się lepszy dla osoby którą kochasz.
Chcesz zmienić dla niej świat.
Chcesz uczynić ją szczęśliwą.
Jeśli tego nie pragniesz nie jest to miłość prawdziwa.
- no cóż patetyczny trochę
I tak mała refleksja bez tytułu.
Dzień po dniu tracę coś
Dzień po dniu zyskuję coś
Tracę sekundy mego istnienia
Zyskuję ulotne wspomnienia
Tracę bliską mi duszę
Zyskuję bliznę na mej duszy
Tracę pół kwarty mej krwi
Zyskuję świadomość dania komuś szansy
Eh... wena twórcza chwyciła mnie dziś podczas powrotu do domu a jak na złość przestał pisać mi długopis tak więc zanim zacząłem spisywać te słowa zostały tylko fragmenty w mym umyśle (wiersze są bardzo ulotne) tak więc po paru godzinach przypominania sobie udało mi się mniej więcej odtworzyć wiersz który uleciał mi wraz z natchnieniem Zalamany
Me serce niegdyś zimne i pozbawione światła.
Dziś lśni skąpane w ciepłym świetle wielu serc.
Lecz wokół mnie jest wiele serc pozbawionych światła i ciepła.
Me serce także nie świeci pełnią blasku z powodu blizn i zimnej pustki w nim.
Mimo to moje serce czeka na inne które wypełni tą pustkę.
A gdy to się stanie dwa serca wspólnie zapłoną nowym blaskiem.
Nic nie komentujecie ?
Noż kurwa, weź se bloga załóż, zamiast wrzucać tu każdy chłam, który ci przyjdzie na myśl...
Chcesz komentarz, proszę: rusza mnie to jak kij trupa.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
widzę pan powyżej najadł się kultury
a z moich
Spostrzeżenie dnia: płynu do płukania ust się nie pije !!! ( moje )
Spostrzeżenie dnia: zanim wejdziesz do wody wyjmij portfel !!!( tak zapomniałem o nim )
uśmiechnij się......Jutro będzie gorzej !!! (net)
Przyjaciele przychodzą i odchodzą, wrogowie się akumulują (net)
Nowa Dieta - wysoko oktanowa !! (moje - na temat mojego rdzawego rumaka Golf 3 )
Noż kurwa, weź se bloga załóż, zamiast wrzucać tu każdy chłam, który ci przyjdzie na myśl...
Chcesz komentarz, proszę: rusza mnie to jak kij trupa.
Grunt to szczerość. XD
Więc szczerze mówiąc jest to jak na razie jeden z nielicznych postów w tym temacie, który nie zszedł na psy.
O.o poco reanimować trupa? nikt nie komentuje z nadzieją ze temat umrze śmiercią naturalną .... ale fakt rabit załóż sobie bloga i daj odnośnik w sygnaturce a nie robisz niepotrzebny temat >.>
Strony 1