Nie jesteś zalogowany.
Przecież kontynuując FMA nie muszą się wzorować na Mandze. Może być zupełnie inna. Jest wiele Anime które nie ma swoich odpowiedników w Mandze, powstały tylko wyłącznie jako Anime. Tak wiec jak stworzą kontynuacje FMA nie tworząc w ogóle Mangi to ja się na pewno nie obrażę. Mam cichą nadzieje że Sequel nie będzie gorszy, bo czasami... raczej najczęściej tak jest.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … -confirmed
A więc jednak. Mam nadzieję, że również DTB doczeka się kontynuacji.
YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! K***AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! MOJE MODLITWY SIE SPELNILY. W KONCU AL I ED SIE ZNOW SPOTKAMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sorry ponioslo mnie troche ale w takim momencie jak inaczej mógł bym się zachować
Mama tylko nadzieje, że tym razem będzie to wierna adaptacja mangi (bo w sumie co innego jak ta historia została w aniem już zamknięta )
Nic tylko czekać, wiadomo coś o dacie ?
Ostatnio edytowany przez SiwyCZR (2008-08-21 11:49:17)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Mama tylko nadzieje, że tym razem będzie to wierna adaptacja mangi (bo w sumie co innego jak ta historia została w aniem już zamknięta )
Nic tylko czekać, wiadomo coś o dacie ?
Z Otaku News Note:
MOON PHASE further notes that the series will be a remake closely following the original manga. According to his sources, broadcasts are set to April 2009.
Ehhh
DTB nie oglądałem, więc się nie wypowiem, a co do FMA, towiem, że Arakawa nie zgodziła się na kontynuację, bo 1 część odchodziła cholernie od mangi...
Skoro teraz wychodzi FMA 2 o albo będą sie trzymać ściśle mangi, albo musieli jej zapłacić niezłą sumkę
Nie będę się rozpisywał:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6107
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Nie będę się rozpisywał:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6107
Widać, że część mojej wypowiedzi (patrz pierwszy post ) się potwierdziła i szykuje nam się kontynuacja FMA
Martwię się jedynie kreską nowej seryjki. Tak dla porównania Roy Mustang w wersji 'starej' i 'nowej':
Jestem przyzwyczajony do starej wersji i trudno będzie mi się przestawić na nową
Dodatkowo mam nadzieję, że tym razem nie będzie zbytnich odejść od mangi.
Ostatnio nie wychodzi żadna godna uwagi produkcja, więc czekam z niecierpliwością na alchemików
Z tego co piszą na AniDB to druga seria zacznie się od 20 tomu mangi. A na którym skończyła się jedynka? Chodzi mi o te odcinki kiedy jeszcze trzymali się mangi.
AniDB pisze wyłącznie, że seria została oficjalnie potwierdzona w oryginalnym (japońskim) 20 tomie mangi
Najprawdopodobniej seria poleci od początku, ponieważ jej poprzedniczka zakończyła zmieniony wątek mangowy.
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-12-13 11:49:19)
Że niby od śmieci matki braci? Byłoby słabo, niemniej cieszę się na wieść o 2. serii.
Że niby od śmieci matki braci? Byłoby słabo, niemniej cieszę się na wieść o 2. serii.
Wątpię, aby zdołali wyciągnąć coś z zakończenia poprzedniej produkcji. Z tego co pamiętam, (oczywiście film wliczam jako integralną część serii) to na samym końcu bracia byli już w naszym świecie i oddalali się spokojnie wozem (tutaj przypomniało mi się zakończenie Code Geass ;p).
Jednak trailer wyraźnie mówi "New training" co sugeruje ciąg dalszy przygody zakończonej ostatnio... Może drugą serię rozpoczną od pewnego momentu historii opowiedzianej poprzednio?
Czytałem gdzieś (pewnie jakieś niepotwierdzone plotki), że seria ma się rozpocząć od początku i ma być wiernym odzwierciedleniem wydarzeń z mangi. Byłbym zadowolony z takiego obrotu spraw, jednak sama manga wciąż wychodzi, więc raczej ta opcja jest niemożliwa.
Kolejną poszlaką jest tytuł "Hagane no Renkinjutsushi (2009)". Pamiętacie "Kanon" i "Kanon (2006)"? Może tutaj również seria zacznie się od początku, jednak będzie bardziej rozbudowana i dłużej będzie opierać się na mandze. Zakończenie muszą dać inne, ponieważ manga wciąż wychodzi.
Przekonamy się za kilka miesięcy
Wątpię, aby zdołali wyciągnąć coś z zakończenia poprzedniej produkcji. Z tego co pamiętam, (oczywiście film wliczam jako integralną część serii) to na samym końcu bracia byli już w naszym świecie i oddalali się spokojnie wozem (tutaj przypomniało mi się zakończenie Code Geass ;p).
Byli w naszym świecie i w nim zostali aż do śmierci - Kids (Children) OVA
Nie sądzę aby nowa seria miała jakiekolwiek powiązania ze starą. Raczej nie będzie jej kontynuacją, bo tam wszystko się już skończyło i sądząc po trailerze na pewno nie będzie powiązana z filmem. Stara seria trzymała się mangi gdzieś do 7 tomu, więc możliwe, że aby nie powtarzać pierwszych +- 20 odcinków, jakoś je tylko streszczą, a potem polecą już normalnie zgodnie z mangą. Albo rzeczywiście będzie to cała seria w oparciu o mangę od początku. Oto że manga wciąż wychodzi nie ma się co martwić, gdyby anime zaczynało się od początku, to nim dogoniłoby mangę minęłoby około 3-4 lata, a do tej pory manga spokojnie może się już zakończyć.
Widać, że część mojej wypowiedzi (patrz pierwszy post ) się potwierdziła i szykuje nam się kontynuacja FMA
Martwię się jedynie kreską nowej seryjki. Tak dla porównania Roy Mustang w wersji 'starej' i 'nowej':
Jak dla mnie to porownanie wypada na plus dla fma 2009, bardziej z charakterem.
Oto że manga wciąż wychodzi nie ma się co martwić, gdyby anime zaczynało się od początku, to nim dogoniłoby mangę minęłoby około 3-4 lata, a do tej pory manga spokojnie może się już zakończyć.
Źródła zbliżone do producenta donoszą, że seria ma być emitowana 1 rok, czyli ukarzą się jakieś 51 odcinki. Oczywiście informacja ta nie jest potwierdzona, jednak jest bardzo prawdopodobna i tej wersji się trzymajmy
Jak dla mnie to porownanie wypada na plus dla fma 2009, bardziej z charakterem.
Kwestia przyzwyczajenia Kilka odcinków nowej serii i (prawdopodobnie) będę uważał tak samo ;p
Byli w naszym świecie i w nim zostali aż do śmierci - Kids (Children) OVA
OAVkę mogliby pominąć, ale samego filmu nie przeskoczą Widziało go zbyt wiele osób.
A może poprostu dają otwarte zakończenie? Przecież nie trzeba odrazu kończyć... a taki obrót by chyba był najbardziej korzystny.
Mało prawdopodobne, ale oczywiście taki obrót sprawy jest możliwy... Czy korzystny? Hmm, nie lubię anime bez zakończeń, a na zakończenie tego musiałbym czekać z jakiś rok albo dwa... Niezbyt mi się to widzi, producentom raczej też
Ja bym wolał żeby kontynuowali FMA niż robili historię od nowa. Fajne by było jakby sobie w tym nowym świecie żyli i znaleźli sposób na powrót do swojego świata ^^'
W nowym świecie Al miał już swoje ludzkie ciało, a trailer wyraźnie pokazuje go w zbroi
Takie przeskakiwanie moim zdaniem jest niemożliwe, ale jeśli w trailerze pojawia się 'New training', to raczej od początku serii nie zaczną
Oby wykombinowali jakieś oryginalne a zarazem spójne połączenie dwóch serii
Stary alchemik miał świetne openingi, mam nadzieję, że tego nie zepsują. Ogólnie muzyka była mocną stroną FMA.