Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
A to też jest ciekawe... co jest takiego w tej serii, że aż tak podoba się facetom?
猫が大好き!!!
Fabuła + klimat + fajne laski... wiecej mówic chyba nie trzeba.
A to też jest ciekawe... co jest takiego w tej serii, że aż tak podoba się facetom?
To, że nie jest płytka i wcale się nie ślimaczy jak pisałaś wcześniej, 13ep. to jest w sam raz.
Dziewczyny u nas mają dziwnie skrzywione pojęcie o facetach. Musicie zrozumieć, że facet to nie RZECZ i też ma uczucia, a że Japończycy są bardziej uczuciowi to każdy wie. Gdzieś jakaś dziewczyna napisała, że główny bohater w tym anime jest żałosny. Post był trochę bardziej rozwinięty i muszę powiedzieć, że jej współczuję. Łatwo było można wywnioskować, że jej ideałem jest... TERMINATOR.
Edit:
Tak mi się przypomniało, "Next season" ma 3 czy 4 epki?? Na anidb napisali 4, a na Anime News Network 3, jednak 3 epek jest jakby ucięty. Wiek ktoś może czy będzie jesze jeden?
Ostatnio edytowany przez Heliar (2008-07-08 12:36:54)
Stereotyp uczuciowej kobiety i faceta traktującego kobiety jako kolejny obiekt do "dmuchnięcia" jest mocno przekłamany. Wbrew pozorom to właśnie bardzo dużo kobiet traktuje facetów przedmiotowo i w bardzo wyrachowany sposób, nie licząc sie z ich uczuciami. Jakby tu się urządzić, by mieć faceta ksiecia z bajki, tak by wszyscy zazdrościli, by mieć przy tym kasę i w ogóle same korzyści. Uczucia schodzą na drugi plan, a często tak na prawde ich nawet nie ma. Tak jest b. często (w każdym razie często jestem tego świadkiem). Ale nie można powiedzieć, że wszystkie kobiety/męzczyźni tacy są.
Tak na prawdę nie powinno się robić żadnego podziału, że to kobiety są takie, a faceci tacy. Ludzi powinno się traktować indywidualnie. Bo każda kobieta jest inna, tak samo jak każdy mężczyzna.
Dlatego mówienie, że Takayuki jest żałosny jak każdy facet, czy że Hayase wredna jak każda kobieta jest błędem. Akurat te postacie mają taki, a nie inny charakter. Tak samo jak ludzie w życiu. Dlatego cenię tą serię za fabułę i pewną realność przedstawionych tam zdarzeń (nie wszystkich, ale wielu).
Dla mnie i tak najlepszą postacia z KGNE jest Shinji Taira. Postać, która niby jest na uboczu całej fabuły, ale jej rola jest jedną z kluczowych w całej serii, a jej losy wcale nie mniej bagatelne i prostsze od losów głównych bohaterów.
Obecnie lecąca seria OAV, stara się trzymać konwencję serii TV, ale jakoś mniej trzyma się kupy i jest mniej spójna. Takie jest moje zdanie.
mnie się wydaje, że 3ci nie jest ucięty. Tak się po prostu kończy seria.
猫が大好き!!!
Wyszedł w końcu 4 epek kimi ga nozomu eien next season, więc mam takie pytanie, wie ktoś gdzie można go zassać??
Edit: mam na myśli wersje z ang subami, możliwe że takiej jeszcze nie ma, no chyba że ktoś się pokusi o tłumaczenie z jp.
Ostatnio edytowany przez Heliar (2008-12-23 16:00:26)
Z tego co widzę na Anidb to jeszcze żadna grupa nie zrobiła tłumaczenia (w tym SHS angielskiego).
Na stronce Shinsen Subs Kimi ga nozomu Eien OVA jest w aktywnych projektach, więc pewnie niedługo wypuszczą nowy epek.
Ostatnio edytowany przez Matyk_Hunter (2008-12-23 16:07:35)
Prędzej bym liczył na BakaWolf, ale na ich stronce też nic nie ma :/.
Tu masz torrenta od QTS: http://datorrents.com/download/41961--q … 4fps-ac3-/
EDIT: Jak na razie to tylko DVDRip bez napisów.
Ostatnio edytowany przez SongoPL (2008-12-23 16:15:51)
Wyszedł, wyszedł... Jak pisali koledzy powyżej - nie ma jeszcze angielskiego tłumaczenia. Sprawdzam 3-4 razy dziennie. Z jakieś 30% całości mam już gotowe, więc niedługo po ukazaniu się tych angielskich wstawię polskie suby.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6