#3021 2008-12-03 17:02:47

FAiM
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Perel napisał:

Sprawa może nie do końca związana z tym anime, jednak bardzo ciekawa.

Podczas gry w Baldur`s gate II w momencie zdrady, Yoshimo tłumaczy się że nie mógł by nic innego zrobic, bowiem jest kontrolowany przez Irenicusa, i został nałożony na niego "Geas".
Czy ktoś wie o co chodzi:)? Ma to coś wspólnego z TYM Geassem?
Nie zdziwił bym się gdyby to była prawda skoro nawet w układzie okresowym jest GEASS smile

Geasa

K5Cqyo6.png?1

#3022 2008-12-26 14:07:05

KieR
Użytkownik

Odkopuje temat, a czemu ?:D Przeczytajcie sami smile
Czyżby w te wakacje znów ujrzymy Code Geass ? Kto, wie.

tumblr_static_bug.gif

#3023 2008-12-26 14:26:12

rafaelpl
Użytkownik

KieR napisał:

Odkopuje temat, a czemu ?:D Przeczytajcie sami smile
Czyżby w te wakacje znów ujrzymy Code Geass ? Kto, wie.

Jest to jedna z moich ulubionych serii, więc z niecierpliwością czekam na dalsze wieści odnośnie kontynuacji. Jednak wątpię, że wyprodukują kolejny sezon...
Najprawdopodobniej jakiś film lub trzyodcinkowa OAVka oczkod

#3024 2008-12-26 16:06:24

Sir_Ace
Użytkownik

Miałem nadzieję, że to już koniec... Nic lepszego od pierwszej serii i tak nie wymyślą. Odgrzewanie kotleta i równia pochyła - szkoda... :|

[edit]
Piszę to jako totalny fanboy CG...

Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2008-12-26 16:11:18)

#3025 2008-12-26 16:07:47

Krzyżu
Użytkownik

Kolega powyżej wyjął mi słowa z ust.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#3026 2008-12-26 16:41:39

sokolb
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

Miałem nadzieję, że to już koniec... Nic lepszego od pierwszej serii i tak nie wymyślą. Odgrzewanie kotleta i równia pochyła - szkoda... :|

[edit]
Piszę to jako totalny fanboy CG...

Całkowicie się zgadzam! Pierwsza seria była genialna, a druga już była dużo słabsza! Miejmy nadzieję, że jak już się wezmą to będzie choć trochę poziom trzymało bo jak będzie jeszcze słabsze niż druga seria to aż szkoda będzie patrzeć na upadek tak genialnego tytułu!!!

sokolb.jpg

#3027 2008-12-26 16:57:01

groozin
Użytkownik

Zauważcie, że pan z Sunrise nie wspomina nic o kontynuacji, za to wyraźnie stwierdza, że Geass się skończył. Wątpię żeby zrobili całą nową serię, prawdopodobnie przygotują tylko kilka specjali żeby przybliżyć mniej wyeksploatowane wątki, albo pokazać świat już po ustąpieniu Lulka. I to by było chyba najlepsze rozwiązanie, w każdym razie trafniejsze niż kreowanie jakiegoś nowego Super Wroga z którym bohater by się siłował na słowa przez kolejne 26 odcinków.

5205.png

#3028 2008-12-26 21:26:32

wizard2000
Użytkownik

ja bym przezyl tylko jakieghos ovka lub filmik z konca pierwszej serii o tym jak sie spotkal z ojcec stracil geass oraz inni pamiec

wizard2000.jpg

#3029 2008-12-26 22:07:53

Atabis
Użytkownik

Dajcie spokój, mają sporo czasu na przemyślenie fabuły, więc trzeba w nich wierzyć ;p R2 był trochę nierówny w porównaniu do poprzedniczki, (wyglądało to tak jakby się spieszyli z zakończeniem, imo wyjątkowo udanym jednakże) rzeczy działy się niesłychane i czasem pozbawione logiki, jednak śmiało można mówić, że Code Geass jest anime nieprzeciętnym i unikalnym przez taką mieszankę gatunkową... tak czy siak,

Niech żyje komercja! I tak wszyscy to obejrzymy niezależnie od recenzji czy zdania innych, w końcu to CG oczkod

#3030 2008-12-26 23:15:50

turunks
Użytkownik

no moze jakis spin-off OAV

#3031 2008-12-26 23:17:16

mareczek-dono
Użytkownik

Jeżeli mówimy o komercji to cały czas mam w pamięci wszędobylski znaczek Pizza Hut. :] Wracając do kontynuacji, byłem pewien, że seria jest już skończona. Jednak ostatecznie jestem przekonany, iż  Lulu żyje i twórcy będą chcieli jeszcze na nas zarobić. ;P

#3032 2008-12-26 23:21:05

Czolgi
Użytkownik

Na pewno o wszystkim dowiemy się z czasem smile to na 100 % mogę powiedzieć jezor

ファンのファンのために

#3033 2008-12-26 23:46:02

FAiM
Użytkownik

pewnie wydadzą coś na podobieństwo Black Rebellion, jakby ktoś nie wiedział, to jest to recap pierwszego sezonu...

K5Cqyo6.png?1

#3034 2008-12-27 00:28:57

turunks
Użytkownik

mareczek na nas akurat wiele nie zarabiają ;p

#3035 2008-12-27 00:44:19

mareczek-dono
Użytkownik

Ale kupiłem naszywkę Code Geass'a jezor

#3036 2008-12-27 12:38:08

turunks
Użytkownik

ja kupiłem koszulke z nadrukiem, ale to nie wiem, czy twórcy cos z tego mają, bo jest nie oficjalna ;p

#3037 2008-12-27 18:51:58

psychol
Użytkownik

oj oj oj....
Ja jestem za tym żeby nie kontynuowali tej serii, bo mogą to tylko zepsuć...
Jeśli chodzi o OAV-ke to ew mogliby przybliżyć nam przeszłość C.C.
A co do wypowiedzi 1-rwsza seria lepsza 2-ga seria gorsza to się nie zgadzam z takimi wypowiedziami!!! Te obie serie to jest całość.

060fW

#3038 2008-12-27 21:08:12

turunks
Użytkownik

ja bym był za kontynuowaniem wątki relacji osobistych między Lulu i C.C. smile

#3039 2008-12-27 22:59:04

Atabis
Użytkownik

psychol napisał:

oj oj oj....
Ja jestem za tym żeby nie kontynuowali tej serii, bo mogą to tylko zepsuć...

Co zepsuć? Seria swojego statusu, bo niewątpliwie jakiś posiada, nie straci nawet jak wypuszczą chłam... po prostu po wypuszczeniu tego "dodatku" nic się nie zmieni w opinii fanów na temat pierwszej czy drugiej serii... jeśli ją kochali albo nienawidzili to OAV nie powinna wpłynąć na odbiór poprzedniczek... więc naprawdę nie wiem co mają zepsuć. Poza tym robią to pewnie Ci sami ludzie co poprzednio, więc obaw mieć nie musimy, więcej wiary w twórców smile

psychol napisał:

A co do wypowiedzi 1-rwsza seria lepsza 2-ga seria gorsza to się nie zgadzam z takimi wypowiedziami!!! Te obie serie to jest całość.

Idąc dalej można wywnioskować, że dla Ciebie nie ma podziału na serie, skoro nawet inny tytuł i niemal roczna przerwa pomiędzy częściami, tworzą nierozłączną całość i powinny być oceniane razem... nonsensowne, widać było wyraźny pośpiech fabularny w drugiej części i zauważalne błędy w logiczności niektórych scen... drobiazgi jednakże przez to uważa się sequel za gorszy od pierwowzoru... można wytknąć więcej minusów, ale zawsze pojawia się ta zależność... coś co zdobywa mnóstwo fanów i jest niemal wielbione, potem robiąc kontynuacje ciężko stworzyć jeszcze raz ideał w oczach fanów, którzy oczekują dwa razy więcej i są bardziej surowi wobec autorów...

Dosyć ciekawe, ponieważ przez pierwsze kilka odcinków twórcy mrugali do nas okiem, mówiąc "Zrobiliśmy dokładnie to czego chcieliście, każdy odcinek jest niemal identyczny z tymi z pierwszej serii, przecież niczego nie chcieliśmy zepsuć, więc macie powtórkę, tylko trochę dodaliśmy od siebie..."  Po prostu wiedzieli co fani chcą widzieć, więc im to dali... nie chcieli eksperymentować za bardzo z nowościami... niestety fabuła II serii nie wydawała się tak dobrze przemyślana, jakby zakończenie wymyślono dopiero w połowie, był mały mętlik i czasem wydawało się, że to oglądamy telenowele brazylijską... kto, z kim, dlaczego, czemu zmienił front, dlaczego go zdradził, po co to robi... za dużo chaosu, co chyba było właśnie tym głównym minusem drugiej części...

Tak czy siak bawiłem się świetnie przy obu częściach, uważam że przejdzie do historii jako jeden z tych tytułów kultowych, "must see", co jest sukcesem niebywałym...

#3040 2008-12-28 23:49:21

Tomeis
Użytkownik

Nie wiem czy pisano o tym, ale oficjalnie potwierdzono śmierć Lulu(patrz wywiad pod spoilerem)-chyba, że to już wiecie lub to fake?

Nie wiadomo, co mogą wydać albo historie poprzedzajace wydarzenia z CG lub po CG, albo ze środka jako wyjaśnienie paru wątków.
Ale nie zdziwiłbym się gdybym zobaczył  CG : bunt nieśmiertelnej księżniczki jezor lub bunt Schneizela (moc geass Lulu kiedyś się skończy, jeśli faktycznie martwy jest ) jakby potrzebowali kasy i  chcieli zarobić wydając następną serię pewniaka, którego ludzie będą oglądać.

Czyta ktoś mangę CG? Bo zastanawiam się jak rozgrywa się ta historia, gdy nie ma Rycerzy Mroku, a w anime miały one ważną rolę.

Pokaż spoiler

From massive section dedicated to Geass in “Continue” volume 47:
—–Congratulations on the completion of “Code Geass”!! It was a shocking final episode; did you have a difficult time writing it, Mr. Okouchi?

Okouchi: “No. The last episode wasn’t difficult at all; in fact, it was the middle parts of R2 that turned out to be rough going. For the final episode, [I'd/we'd] already decided on the ending when writing the script for the first episode of the previous series. Episode 1, Episode 25 (Episode 1 and the final episode of the previous series) and episode 25 of R2 — these episodes did not deviate much from our original plans.”

—–”Some unresolved mysteries still remain.”

Okouchi: “From the very beginning, [I/we] never planned on explaining everything. In fact, if you ask me, I think we might have overdone the explanations. While it’s undeniable that Lelouch’s story has ended with a full stop, the other characters’ stories are still on-going, and it’s not like the world [of Code Geass] itself has come to an end either. [I/we] didn’t want to end it by closing it up for good.”

—–”Still, isn’t it possible that defeating the wise ruler Schneizel, the person who was supposed to have brought order to the world, might lead to some [viewers] interpreting it as a Bad End?”

Okouchi: “That’s true. There are probably a lot of people who think of it as a Bad End, a tragedy, considering the protagonist’s, Lelouch’s end as well. However, Lelouch says in the first episode: “Only those prepared to be shot are allowed to pull the trigger themselves.” If you were to think of that as his pride, then I think his getting shot (killed) in the end was a logical end. Of course, I understand that not all of the viewers will accept this ending. There were people who wanted a happier ending, after all.”

—–”Was there a dispute among the staff members regarding the ending?”

Okouchi: “No. It was decided fairly naturally. During the “Code Geass” script meetings, there are many cases in which there were a number of disputes, but there were barely any when it came to the scripts for (the previous series’s) episode 25 and the final episode. I think everyone felt the same when it came to the end of the character that is Lelouch.”

—–”Why were you so bold as to choose this ending when the viewers might see it as a Bad End?”

Okouchi: “Bold… yes, we were so bold as to chose this ending. Perhaps the show that is “Code Geass” ending up this way was decided the moment Director Taniguchi and I teamed up. I suppose you can call it our sense of aesthetics, or perhaps a part of our psychological makeup.”

Stopka forum

© Animesub.info 2024