Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Jakbyście zauważyli http://shippuuden.pl reklamuje na swoiej stronie głownej stroche tych troli
http://shippuuden.pl to Też trole , bo Adminem jest Marko tak jak na animeon O_o
<ściana>
Ale uważałem ich za porządny portal , i miałem dobre zdanie o Marko , lecz się przejechałem O_o
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-12-26 21:02:14)
ファンのファンのために
Shippuden.pl - zajebista strona.
Jak ktoś chce się pośmiać, polecam komentarze do newsa z tym pseudo-świątecznym wierszykiem. Typowo blogowo-naszoklasowe. Szczególnie "najdłuższy komentasz". xD
Średnia wieku na tej stronie to jakieś 8 lat, więc nie ma co się przejmować.
Nie no jak zobaczyłem to komentarze to naprawdę spadłem z krzesła O_o :| :|
Lecz nie zbijajmy z tematu. Bo uważam że nie ma nic do śmiechu w tej sprawie ;/ .
Dobrze by było jak by dało się coś z tym zrobić ..
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-12-26 22:14:40)
ファンのファンのために
hm, nie wiem, ja się nudziłem to wszedłem na stonkę policji, potem na stronkę policji śląskiej, na owej stronie z boku był jakiś formularz do wysłania, to wkleiłem ich link i dopisałem, że wrzucili tam zlicencjonowanego w Polsce GiTSa i wysłałem...
Wesołych Świąt ^^
Wesołych Świąt Sousuke_PL
ファンのファンのために
Ludzie to nie temat na życzenie sobie wesołych świąt!
P.S. Wesołych Świąt
Bardzo dobrze! Dostatecznie?
A co, jak oni w rewanżu animesub.info podadzą i skończy jak napisy.org?
To najczarniejszy scenariusz.
Trzeba się nimi zająć, to pewne, ale jakimiś innymi drogami.
Ja proponuje spam polegający na automatycznym wysyłaniu na ich maila setek maili. Ustawiamy w programie pocztowym miliard kopii i klikamy wyślij na adres kontakt@shippuuden.pl. Rano wstajemy i zaglądamy na shippuuden.pl czy nadal się uruchamia ;P
animesub.info nie lamie żadnego prawa , czyt. na samym dole (regulaminu) paragraf
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-12-26 23:26:34)
ファンのファンのために
nie chce mi się czytać znów regulaminu "ansi", choć go nie pamiętam.
zawsze można główną stronę "animeon.pl" za spamować np.: dawać linki do stron "xxx" przecież regulamin i tak mają tylko na forum
Zawsze jakiś niesmak do strony powstanie
Ostatnio edytowany przez Ma3y (2008-12-26 23:32:42)
Witam, na wstępie chciałbym bardzo przeprosić wszystkie osoby które uważają że ich prawa osobiste zostały naruszone, nie mieliśmy tego na celu.
Naszym celem było jedynie stworzenie strony gdzie fani w przystępny sposób mogliby oglądać jedne z najlepszych anime w jak najwyżej jakości.
Chciałbym wytłumaczyć kilka kwestii.
1.Żadne napisy nie są edytowane, każdy z Uploderów dostał całkowity zakaz edycji napisów. Nagłówek do odcinków online jest dodawany za pomocą filtru „TextSub” w virtual dubie.
2.Brak kontaktów z autorami napisów to duży błąd! Jednak czasami jest on utrudniony, poza tym niektóre napisy były pobierane z napirojektu bądź po prostu były ściągane w paczkach razem z odcinkami.
3.Umieszczanie GITS było nie do końca przemyślane, i seria została już sunięta z naszej strony.
4.Zaczęliśmy dodawać informacje o autorze napisów oraz strony z skąd zostały pobrane napisy. Wiem że to niewiele, ale tymczasowo chociaż takim działaniem chwielibyśmy zwrócić uwagę naszych użytkowników, na autorów.
5.Strona niepowstała w celu zarabiania pieniędzy, nie ma i nigdy nie będzie na niej żadnych reklam. W prowadzeniu tej strony ponosimy tylko koszty.
Zamierzamy skontaktować się z tymi autorami napisów z jakimi tylko będzie to możliwe, przeprosić ich za zaistniałą sytuacje i postarać się znaleźć wspólne porozumienie.
Pozdrawiam
Leeonidas
~Leeonidas, twój tekst sprawia nawet dobre wrażenie, niestety nie zaczęliście najlepiej. Jak wiele podobnych stron zresztą. Dopiero jak tłumacze i grupy zgłaszają pretensje zaczyna się wprowadzać właściwe zasady.
ad 1. jeśli nie zostały usunięte stopki, to dlaczego tłumacze się burzą? Wczoraj jeszcze były epki Death Note, dziś już nie ma - nie zdążyłam sprawdzić, czy są z napisami AG, ale po tekście Kata podejrzewam, że tak. Z kolei w epku 1 Kanona stopki zostały. Może dlatego, że znajdowały się po opie i na końcu napisów i "automat" ich nie wywalił.
ad 2. Owszem, brak kontaktu to błąd. Teraz, jak już się niektórzy wkurzyli, mogą odmówić. Macie jakiś regulamin dla uploaderów? Wystarczy zaznaczyć w nim, że należy najpierw skontaktować się z twórcami napisów i po sprawie. Jeśli zachowane będą stopki i materiał filmowy będzie dobrej jakości, nie sądzę, żeby ktoś odmówił. Tłumaczenie, że kontakt jest utrudniony, bo część napisów pochodzi z np. napiprojektu jest śmieszne. Napiprojekt i inne podobne strony nagminnie wycinają stopki i łamią prawa fansubberów. Trafiłeś na Ansi, już wiesz, że tu jest baza, więc poinformuj innych, że to najlepsze miejsce, w którym znajdą napisy i wszelkie dane na ich i ich twórców temat. Aż dziwne, że ludzie, którzy zajmują się anime nie korzystają z napisów na Ansi.
W każdym razie krok w dobrą stronę;]
Z tego co wiem, to ansi nie udostępnia zlicencjonowanych tytułów (a jak tak, to miło byłoby usunąć je, nie tylko ze względu na zemstę czy coś, ale z szacunku do wydawcy w Polsce), więc niewiele mogą zrobić, niska szkodliwość czynu i umorzenie.
ANSI udostępnia wiele napisów do licencjonowanych serii.
Tak z ciekawości luknąłem sobie na tą stronkę i to moje wrażenia...
Naszym celem było jedynie stworzenie strony gdzie fani w przystępny sposób mogliby oglądać jedne z najlepszych anime w jak najwyżej jakości.
Robiąc to we flashu, nie uzyskasz odpowiedniego efektu... jakość bardzo przeciętna
1.Żadne napisy nie są edytowane, każdy z Uploderów dostał całkowity zakaz edycji napisów. Nagłówek do odcinków online jest dodawany za pomocą filtru „TextSub” w virtual dubie.
Z tym się nie zgodzę. Parę rzeczy luknąłem i są powycinane fragmenty z napisów. Jest luka a dalej piszecie "prezentuje". Więcej na ten temat będzie niżej.
2.Brak kontaktów z autorami napisów to duży błąd! Jednak czasami jest on utrudniony, poza tym niektóre napisy były pobierane z napirojektu bądź po prostu były ściągane w paczkach razem z odcinkami.
W jaki sposób kontakt jest utrudniony??
Nawet jak pobierasz coś z napi to przydałoby się zajrzeć tutaj, by sprawdzić czy ewentualnie nie są to czyjeś napisy. To samo z paczkami.
4.Zaczęliśmy dodawać informacje o autorze napisów oraz strony z skąd zostały pobrane napisy. Wiem że to niewiele, ale tymczasowo chociaż takim działaniem chwielibyśmy zwrócić uwagę naszych użytkowników, na autorów.
Jak na razie kiepsko to jeszcze widać...
Zamierzamy skontaktować się z tymi autorami napisów z jakimi tylko będzie to możliwe, przeprosić ich za zaistniałą sytuacje i postarać się znaleźć wspólne porozumienie.
Najwyższy czas. Sporo osób się pewnie wkurzy, ale to ni dziwne jak robi się coś z "ich rzeczami" za ich plecami.
Z tego co wiem, to ansi nie udostępnia zlicencjonowanych tytułów (a jak tak, to miło byłoby usunąć je, nie tylko ze względu na zemstę czy coś, ale z szacunku do wydawcy w Polsce), więc niewiele mogą zrobić, niska szkodliwość czynu i umorzenie.
Źle wiesz. Widać, że nie czytasz dość istotnych informacji...
ANSI udostępnia wiele napisów do licencjonowanych serii.
Miało być tak, że suby, które zostały zlicencjonowane po wydaniu, mogą zostać w bazie(to nie jest łamanie prawa), a wszystkie, które wychodzą po zlicencjonowaniu miały być usuwane(o dziwo nie zauważyłem, by coś takiego nastąpiło, mimo iż aż tak wiele ich nie ma)
animesub.info nie lamie żadnego prawa , czyt. na samym dole (regulaminu) paragraf
Z tym też mógłbym polemizować...
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
Prosiłbym jednak o docenienie dobrych intencji kolegi Leeonidasa (mam nadzieję, że szczerych).
Nie powiedziałem, że ma złe intencje :]
Raczej chodziło mi o to, że źle się do tego zabrali. Pomysł jest całkiem dobry, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia. np. to, że robili to na hardka eng zamiast na rawach.. to wg mnie jest lipa. Sama konstrukcja strony jest dość ciekawa, ale nadciąga kolejny minus - video we flashu...
Chcąc, nie chcąc, muszą sporo popracować, by osiągnąć wyznaczony przez siebie cel, a moim zdaniem, na chwilę obecną, droga ku temu daleka. Potrzebne im są lepsze źródła oraz hosting, na którym mogą odpalać chociaż aviki...
heh, też fakt, ale tu nawet na siłę nie trzeba ^^
a jak to już pisał kolega dariusz, nie chcę, by ten serwis skończył jak napisy.org
Leonidas, głowa do góry i działaj dalej, ale tym razem tak, żebym nie mógł się czepiać ^^
hm, nie wiem, ja się nudziłem to wszedłem na stonkę policji, potem na stronkę policji śląskiej, na owej stronie z boku był jakiś formularz do wysłania, to wkleiłem ich link i dopisałem, że wrzucili tam zlicencjonowanego w Polsce GiTSa i wysłałem...
Wesołych Świąt ^^
Po ło? Kompleksy masz czy jak? Życzę ch go roku 2009.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna