Nie jesteś zalogowany.
Witam, chciałbym się zapytać co sądzicie o nowej wersji gits`a ? Może ktoś już to widział ? Tutaj są screeny dla porównania jakby coś: http://fdb.pl/w4401,Zwiastun,Ghost,in,t … ,2.0,.html
(Znalazłem na necie wersję 1080p, więc pewnie do jutra znajdzie się na hdd... Nie wiem tylko jak z napisami..)
Pozdrawiam
Zassałem wersję zx 720p i rzuciłem okiem. Według mnie będzie taka sama sytuacja jak z RoE. Jedni będą zachwyceni, drudzy znienawidzą. Mówiąc szczerze bardzo nie podobała mi się początkowa sekwencja filmu, która w całości zrobiona została w CGI? Tak chyba się te efekty nazywają. Nieważne W dalszej części filmu nie ma już takiego nacisku, a efekty dodane są wyłącznie w celach kosmetycznych. Moim zdaniem rzecz niezła, ale zbędna.
Po co poprawiać coś, co i tak jest doskonałe? To jakby operacja plastyczna starej, poważnej i powszechnie szanowanej w rodzinie babci (taaakie balony jej dorobili).
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2008-12-26 21:13:09)
gu4rd, a jak z napisami do tego ? (Też zx pobieram, chyba tylko to wyszło) Znam angielski nienajgorzej, ale jednak ojczysty język zawsze lepszy Może ktoś przyszykuje.. ? :>
Co do efektów, dobrze, że ich na siłę nie wrzucali do filmu.
Podejrzewam, że więcej ludzi będzie kochać wyłącznie org wersję, z wiadomych względów, a nienawidzieć tą nową. Ja osobiście myślę, że o ile 'odrestaurowanie' nie będzie przesadzone, to pomysł jest dobry i może być kontynuowany w innych anime.
Po co poprawiać coś, co i tak jest doskonałe? .
Po to żeby o sobie przypomnieć, żeby jeszcze raz za to samo kasę zgarnąć, żeby sprawdzić czy ludziom się spodobają te efekty w gitsie
Myślę że to nie taki zły pomysł, odnawianie anime, oby nie przesadzali, przecież każdy fan chętnie zobaczy nową oprawę, no i osądzi lub raczej pójdzie za zdaniem innych że nowa oprawa jest gorsza.
Ostatnio edytowany przez neurowilk (2008-12-27 00:24:00)
Patrząc na te screenshoty, oprawa pierwszej wersji podoba mi się bardziej. Poza tym oddaje lepszy klimat.
A moim zdaniem dobrze, że zrobiono taką wersję.
Nie wszystkim przypada do gustu, ale oswaja z tym, co prędzej czy później nas czeka, czyli Anime robionymi nowymi (czyt. mniej męczącymi, szybszymi) technikami.
Fakt, że dla mnie Saga GitS'a jest święta i nikt nie ma prawa jej ruszać, ale dobrze, że poprawili stary film a nie stworzyli nowy, pozbawiony "duszy".
Może dzisiaj wrzucę jakieś suby do tego, jeśli będę miał ciut czasu...chyba, że nikt nie wyraża chęci na napisy, to pierniczę tą robotę xD
btw. coraz później piszemy tutaj posty... (zaczęło się po 19)
Ostatnio edytowany przez Phosgene (2008-12-28 04:23:18)
Ja jestem wielce ciekaw z chęcią obejrzą
Imperare sibi maximum est imperium
Może mi ktoś przesłać linka do napisów angielskich?
Mam czystego RAW'a i potrzebuje angielskich napisów.
Łap Dariuszu
http://www.sendspace.com/file/zn089w
Dzięki "Mistrzu" bo autorzy nie chcieli mi przesłać na maila
Nie wiem "why"?
heheh, a no widzisz Później wrzucę pl napisy, ale to będą moje pierwsze, a do tego w zdecydowanej większości zerżnięte z innych wersji, więc nie oczekuj(cie) fajerwerków...przynajmniej do środy
a do tego w zdecydowanej większości zerżnięte z innych wersji
Co konkretnie rozumiesz pod tym pojęciem?
A zlinczujesz mnie za to, że pobrałem od kogoś tłumaczenie i robię synchro ? Bo tak bym to musiał ująć ?
A zlinczujesz mnie za to, że pobrałem od kogoś tłumaczenie i robię synchro ? Bo tak bym to musiał ująć ?
Niestety u nas to się nazywa plagiat i jest bardzo niemile widziane, zwłaszcza że nie pytałeś autora o zgodę.
Rozumiem, jak sam to teraz przeczytałem, co napisałem to serio dziwnie to zabrzmiało. Mam na uwadzę kwestię, którą poruszyłeś. Miałem zamiar spytać autora, ale myślałem też, że jak robię partyzantkę (bo nie robię tego z wypaśnymi czcionkami itp.) to zostanie to do celów domowych, a to chyba nie jest problem. Jeśli ktoś tutaj będzie chciał, a ukończę suby, to oczywiście poinformuje odpowienią osobę i tyle.
Jeśli jeszcze czegoś nie wyjaśniłem, lub też błędnie myślę, to popraw mnie
Do celów domowych możesz z napisami robić, co chcesz Jeśli jednak chcesz je udostępniać, to musisz albo być ich autorem, albo mieć zgodę autora na modyfikacje. O ile oczywiście zamierzasz do sprawy podejść uczciwie.