Nie jesteś zalogowany.
Tomise według mnie to fake, a mange dzielimy na 3 różne części, gdzie jedna z drugą nie ma nic wspólnego a tym bardziej z anime. Wspólne części to tytuł Code Geass i główni bohaterowie.
A według mnie to będzie seria o przeszłości impka i mamusi lulu
Poznamy dzieciństwo zerka i nannaly dowiemy się że lulu poznał c.c. jako dziecko i to przez niego jest uzależniona od pizzy... i że impek już wcześniej wymazał dzieciakom pamiętać o c.c. by zaoszczędzić i żeby kurier z pizza hut za bardzo się nie zadomowił
A tak serio to CG się skończyło i jeśli chcą kontynuować serię to niech będzie miała zupełnie nową fabułę i nowych bohaterów... dajmy spokój Lulu i C.C. niech się bawią spokojnie na wsi (na farmie pomarańczy oranżowego?). Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby umieszczenie serii w przeszłości kiedy było więcej posiadaczy Geass i kodu.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2008-12-29 00:14:32)
Poznamy dzieciństwo zerka i nannaly dowiemy się że lulu poznał c.c. jako dziecko i to przez niego jest uzależniona od pizzy... i że impek już wcześniej wymazał dzieciakom pamiętać o c.c. by zaoszczędzić i żeby kurier z pizza hut za bardzo się nie zadomowił
"Wiadomość z ostatniej chwili: wskutek niespłaconych rachunków pałac imperialny staje się własnością Pizza Hut. Imperator Charles wyjeżdża do Polski pracować na zmywaku, zaś książę Lulu zostaje doradcą miejscowego prezydenta ds. public relations"
Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby umieszczenie serii w przeszłości kiedy było więcej posiadaczy Geass i kodu.
Może to by rozjaśniło nieco mroki fabyły, ale z drugiej strony... Co to za Code Geass bez mechów? Chyba że coś w stylu CG w świecie Escaflowne?
Tak czytam te posty i czytam i coraz większą mam ochotę zobaczyć CG kolejny raz znowu nie odejdę od ekranu przez kilka dni szkoda tylko że niemożna kopic u mnie DVD z tym anime ...
Tym razem wam dostarcze tłumaczenie tekstu o CG Zapraszam na ten Link
W roku 2008, Code Geass Leluch of Rebelion odcisnęło wyraźny ślad na całym światku Anime! Według Zero Requiem, świat się zmienił. Jeszcze przed wyborami w Brytanii, 99 cesarz sprowadził na świat rewolucję. O tych niespokojnych latach, które nastąpiły opowie trzeci Code Geass grupy Sunrise!
"Bardzo wam dziękujemy, że nasza seria jest tak kochana przez wszystkich, popularna zarówno na DVD jak i CD oraz obdarzona już gronem wiernych fanów.... . Nawiązując do porzedniej wypowiedzi, Lelouch umrze (?), ale Geass nigdy. Dopiero co seria dobiegła końca, ale sądzimy, że wciąż dobrze byłoby coś dodać. Póki co, w niedalekiej przyszłości, jeśli uda nam się coś opublikować to..."
Nie wiemy jeszcze czy nowe dzieło z Lelouch'em stanie się prawdą, ale mamy przeczucie, że nowe plany (autorów - w domyśle) wkrótce wejdą w życie.. Czy Lelouch nie złoży nam tym samym w końcu życzeń na ten złudny, nowy rok(*)? Jeśli przypomnieć sobie ostatnie chwile serii, wciąż chce się płakać... Więc, zmiejszajmy te łzy z tuszem i Boys Beef Ambitious! (**)! Chłopcy, zanotujmy to w planach na 2009!
(*) Nowy rok chiński jakby co, obchodzony jest 26 stycznia.
(**) nawiązanie do słynnej maksymy "Boys be ambitious" z wykorzystaniem "beef" - Wołu, który jest zodiakalnym zwierzęciem zodiaku, patronującym nam w 2009.
Przetłumaczone z japońskiego na polski przez Mizuu ze strony kantanda.wordpress.com.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-01-09 15:54:34)
Money money money
a to ciekawe....jakby cos fajnego wymyslili to czemu nie . Tylko oby nie było kiszki, ale mam duzy kredyt zayfania do Sunrise, gdyz zadko im sie wpadki zdarzają....
m_jay w twojej wypowiedzi wyczywam ironie czy mi się zdaje?
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-01-09 17:27:20)
Takie pytanie: czytał ktoś mangę Code Geass? Jeżeli tak to prosiłbym o źródła skąd bierzecie ją, szukałem na forum ANSI nie znalazłem.
Takie pytanie: czytał ktoś mangę Code Geass? Jeżeli tak to prosiłbym o źródła skąd bierzecie ją, szukałem na forum ANSI nie znalazłem.
http://www.onemanga.com/Code_Geass_-_Le … Rebellion/
http://www.mangaupdates.com/groups.html?id=993
Googlowanie nie boli.
m_jay w twojej wypowiedzi wyczywam ironie czy mi się zdaje?
Nah, po prostu zastanawia mnie dlaczego geass ma tylu wyznawcow (pod tym wzgledem przypomina mi biblie ), szczegolnie ze poza mindfuckiem i tylkiem kallen nie oferuje zbyt wiele. Do sunrise nic nie mam, zdarzylo im sie sporo dobrych serii (tak samo jak sporo kiepskich).
harnas02 napisał:Takie pytanie: czytał ktoś mangę Code Geass? Jeżeli tak to prosiłbym o źródła skąd bierzecie ją, szukałem na forum ANSI nie znalazłem.
Googlowanie nie boli.
Nie boli ale szybciej się zapytać, mniej czasu się straci, a przy moim szczęściu dużo bym stracił na googlowanie za mangą :/ (doświadczenia w tym nie mam, mang nie szukałem nigdy). W każdym bądź razie dzięki Latarnik :]
Latarnik napisał:harnas02 napisał:Takie pytanie: czytał ktoś mangę Code Geass? Jeżeli tak to prosiłbym o źródła skąd bierzecie ją, szukałem na forum ANSI nie znalazłem.
Googlowanie nie boli.Nie boli ale szybciej się zapytać, mniej czasu się straci, a przy moim szczęściu dużo bym stracił na googlowanie za mangą :/ (doświadczenia w tym nie mam, mang nie szukałem nigdy). W każdym bądź razie dzięki Latarnik :]
Tak dla jasności. W Google wpisałem: code geass manga, klepnąłem enter i podałem dwa pierwsze linki. Teraz już wiem skąd te wysokie oceny dla tej produkcji.
Ostatnio edytowany przez Latarnik (2009-01-09 22:05:53)
Czy napisy do wersji gg pasuja do wersji gg-thora? W razie dpowiedzi negatywnej, jesli ktos posiada dopasowane napisy do wersji gg-thora to prosilbym o wysłanie na kaykay@o2.pl. Thx wm.
Tak sobie szperałem w sieci i znalazłem Code Geass Hangyaku no Lelouch SPECIAL EDITION - BLACK REBELLION jest to cały pierwszy sezon code geass skrócony do 1:57:24
Nie wiem co to za przyjemność w oglądaniu Geassa skróconego do 2 godzin skoro 1 sezon był na prawdę wysokich lotów. No chyba, że sa jakieś nowe sceny choć w to wątpię bo i tak z 10 do 2 godzin to troche mało.
Ciekaw jestem ilu z was zauwazylo taka ciekawa scenke z Nina.
Ostatnio edytowany przez Votiag (2009-04-05 16:33:39)
Ja zauważyłam xD Takich scen sie nie zapomina ;p. Jeszcze sobie ją oglądałam 2 razy bo normalnie nie mogłam uwierzyć jak można sie masturbować przy zwykłym zdjęciu xD.
Właśnie dzięki takim akcjom wszyscy pamiętają Ninę. I znowu ten biedny stół musiał cierpieć...
Kiedyś widywałem mnóstwo obrazków, motywatorów itp. tego typu.
Uwaga link może być groźny dla nie winnych umysłów, oglądasz na własną odpowiedzialność*
*czujcie się ostrzeżeni
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?