#341 2008-08-15 17:54:43

Sirocco
Użytkownik

Odp: Vampire Knight

Cieszę się, że wątek na nowo odżył. smile

Nie.. S3 to byłoby już przegięcie. Co za dużo, to nie zdrowo...
Tym bardziej, że manga chyba powoli zbliża sie ku zakończeniu...

#342 2008-08-30 19:15:18

Gela19
Użytkownik

Dla wszystkich miłośników Vampire Knight mam coś fajnego:)

Oczywiście data premiery to 6 Październik godzina 1:00 w nocy smile Znam Opening i Ending

Op - Rinne ~Rondo~ by ON/OFF
End - Suna no Oshiro by Kanon Wakeshima

Oto zapowiedź 2 serii, w tle Opening i Ending smile
http://pl.youtube.com/watch?v=LQUqZS-RoRA

Jak widać po zapowiedzi, bardzo dużo rzeczy się wydarzy i ponieważ czytałam mange to wiem też, że wiele uległo zmianie. Osobiście bardzo mnie to cieszy smile_big

A teraz mam nadzieję, że i wy będziecie zadowoleni smile

P.S. Mnie osobiście End 1szej serii podobał się bardziej, za to OP 2 serii jest lepszy od pierwszego smile

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-08-30 19:20:52)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#343 2008-09-04 22:36:17

Tomeis
Użytkownik

Jeśli anime faktycznie odbiega od mangi to będzie 3 anime z wampirami w roli głównej, jakie znam, które odbiega od mangi smile
Ja osobiście wolę OPa od ENDa z 1 pierwszej serii, ale to kwestia gustu.
Gdy ujrzałem 1 scenę z trailera, podanego przez Ciebie, z twarzą Zero to myślałem, że Zero trafił do Nocnej klasy, ale to był tylko biały kołnierzyk, jaki noszą  z Dziennej klasy.
To bardzo ciekawe, że dla osoby obeznanej z mangą te urywki pokazują tak dużo. Bo dla mnie akurat te urywki mało pokazują. Nie czytałem mangi VK.
Zastanawiam się, czy w tym anime było, że wampir pijąc krew innego wampira poznaje myśli drugiego, czyli Zero pijąc krew  Kaname, staje się  trochę bardziej  niebezpieczny, szczególnie, że posiadł (nie wiem ile, więc myślę, żę tylko trochę, ale raczej nie całość, a może w ogóle ? ) część mocy Kaname?  Czy też się mylę, bo anime widziałem trochę dawno i trochę mogłem zapomnieć.

#344 2008-09-05 14:40:43

LadyVampire666
Użytkownik

Gela19 napisał:

P.S. Mnie osobiście End 1szej serii podobał się bardziej, za to OP 2 serii jest lepszy od pierwszego smile

Za to u mnie odwrotnie ;] Opening w 1 serii podobał mi się bardziej, a ten nowy ending bardziej przypadł mi do gustu od poprzedniego.

Teraz, gdy już dorośliśmy wiemy, że wieczność nie istnieje...
|
|
Ayu taught me... there's nothing that love can't save.
For everyone... Deep Love.

#345 2008-09-05 15:24:27

Gela19
Użytkownik

Każdy ma swoje upodobania smile

Ciesze się, że temat ruszył:)

Owszem, jestem obeznana z mangą i zbyt spostrzegawcza dlatego tak wiele widzę w tym trailerze jezor Spostrzegawczość z jednej strony fajna rzecz, z drugiej zaś udręka jezor Ponieważ w pierwszej serii nie znając mangi wydedukowałam większość z tych ciekawych akcji i zachowań wraz z Sirocco jezor

Odbieganie od mangi widzę po pewnych aspektach, gdybyś ją czytał zapewne też byś to zauważył:) Zapowiada się o wiele ciekawiej niż w pierwszej serii to moge gwarantować smile_big Jeszcze wiele rzeczy was zaskoczy jezor

Co do Zero i jego mocy. Faktycznie pijąc krew Kaname zdobył jego moc, teraz stoją na równi można tak powiedzieć smile_big Ale dlaczego? O tym dowiecie się w 2 serii smile_big Było pokazane, że pijąc krew swojej "ofiary" wampir poznaje jej myśli smile Motyw z Zero i Yuki na strzelnicy smile Fakt, że staje się groźniejszy ale dla mnie to lepiej ponieważ wolę tą postać od postaci Kaname z anime smile_big W anime Kuran- senpai jest bardziej bezwzględny i bardziej trzyma się na uboczu w pewnych sprawach. Co zmienia nieco fabułę smile_big

Już nie mogę się doczekać 6 października smile

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#346 2009-01-02 00:55:31

Tomeis
Użytkownik

Już nastąpił koniec 2 sezonu.

Jak dla mnie zakończenie zaskakujące, nie spodziewałem się takiego.  Nie wiem jak ten sezon zbliżony był do mangi, ale ściśle związany chyba nie?
Rozwój fabuły był szybszy niż w 1 sezonie i koncentrowali sie na paru wątkach.
Seria ciekawa, było parę scen zaskakujących, aż chciało się wiedzieć od razu jaki będzie finał smile Kiedyś się z mangą zapoznam, aby poznać dogłębiej tą historię.

#347 2009-01-15 23:40:04

Kenshiro
Użytkownik

Rewelacyjne anime. Widziałem chyba wszystkie możliwe o wampirach, ale takiego jeszcze nie. Muzyka to prawdziwa perełka. Zwłaszcza opening i ending. Fajne, tajemnicze postacie i świetna kreska z ciekawą fabułą. No i ta słodka Yuki.
8/10

A II sezon jeszcze lepszy i wyjaśnia się WIELKA tajemnica Yuki. Zakończenie mogło być inne, ale chyba dobrze wybrała więc nie ma się czego czepiać.
Tylko mam jedno pytanie.

Pokaż spoiler
Dlaczego Yuki widziała w II sezonie jeszcze jak była człowiekiem wszędzie krew ? Przecież to chyba nie dlatego że była wampirem ? To po przebudzeniu już te omamy znikły czy o co w tym chodziło ?

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-01-15 23:43:08)

#348 2009-01-15 23:50:55

Qashqai
Użytkownik

Dla mnie anime było średnie. Oba sezony. Muzyka mogłaby się trochę zróżnicować w drugim sezonie, opening i ending może i były fajne, ale co to niestety nie jest cała muzyka. Fabuła może i była ciekawa, ale mogłaby się zmieścić w mniejszej liczbie epów. Mogłoby być mniej retrospekcji i rozterek, natomiast nieco więcej działania... Grafika - te oczy mnie przerażały, ale fajnie było popatrzeć na stadko bishów; szkoda tylko, że każdy z nich charakter miał jakiś dziki, no, może oprócz Akatsukiego i Aidou ^^
A niektóre dialogi były wspaniałe XD Zero coś tam się produkuje na poważne tematy, a Yuuki cały czas tylko "yeah..." XDDDD

Qashqai.png

#349 2009-01-16 00:09:32

Kenshiro
Użytkownik

Najlepsza była Yuki i te jej ogromne oczy. Ona była taką ofiarą przez większość anime, ale na szczęście dramatyczne to anime nie było.
Ale genialne było picie krwi. Nie ma innego anime gdzie tak ładnie to pokazali.
Mogło być tylko więcej odcinków i chciałbym zobaczyć coś dalej jeszcze.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-01-16 00:10:06)

#350 2009-01-17 15:58:57

Tomeis
Użytkownik

@ledziux
Odnośnie twojego pytania w spoilerze w poprzednim poście:

Pokaż spoiler
Mi się wydaje, że widzenie krwi to kolejne przebłyski wspomień, bo przy rytuale uśpienia wampirzych mocy Yuki  było dużo krwi. Chociaż możliwe jest, że  manga wyjaśnia tą kwestię lepiej. Jak i w innych przypadkach, bo np. Zero w ostatnim odcinku miał pnącza i w anime pojawiły się nagle, a w mangdze mogło być więcej miejsca by wyjaśnić różne rzeczy.Tak przynajmniej sądze, bo mangi nieczytałem.

#351 2009-01-17 16:15:23

Kenshiro
Użytkownik

Tomeis napisał:

@ledziux
Odnośnie twojego pytania w spoilerze w poprzednim poście:

Pokaż spoiler
Mi się wydaje, że widzenie krwi to kolejne przebłyski wspomień, bo przy rytuale uśpienia wampirzych mocy Yuki  było dużo krwi. Chociaż możliwe jest, że  manga wyjaśnia tą kwestię lepiej. Jak i w innych przypadkach, bo np. Zero w ostatnim odcinku miał pnącza i w anime pojawiły się nagle, a w mangdze mogło być więcej miejsca by wyjaśnić różne rzeczy.Tak przynajmniej sądze, bo mangi nieczytałem.

No nie wiem. Jakoś nie przekonuje mnie to. Mangę przeglądałem, ale tylko ostatnie rozdziały dla porównania z anime i było parę zmian jak również anime pokazuje to czego jeszcze nawet w mandze nie było. Mowa o samej końcówce.

Pokaż spoiler
No i właśnie na czym polegało to uśpienie wampirzych mocy konkretnie ? Bo ani słowa wyjaśnienia nie było.
A widzenie krwi przez Yuki wszędzie też takie dziwne było, ale mogło to znaczyć że po prostu nie może być dłużej człowiekiem i przez to WARIUJE. Tak zresztą jej brat powiedział że już dłużej ona tak nie wytrzyma.

#352 2009-02-05 19:20:31

maryska
Użytkownik

Ja właśnie skończyłam oglądać drugi sezon. Dla mnie anime świetne, naprawde, jedno z lepszych jakie oglądałam ;p.

Pokaż spoiler
Cholera, ale nie spodziewałam się, że Kaname i Yuuki okaże się rodzeństwem xD

Ogólnie śliczna kreska, fajna fabuła. Anime oceniam 9/10 oczkod.

Stopka forum

© Animesub.info 2024