Nie jesteś zalogowany.
zergadis0 napisał:Ja kupiłem swój egzemplarz (+ dodatkowy dla Zjadacza) w poznańskim Druchu, dodatkowo mogę się nawet pochwalić - byłem pierwszy:D (przy mnie pudełko z czasopismami rozpakowywali:D). Z tym, że tak btw to trochę głupia sprawa - redakcja Arigato wymyśliła, że w różnych sklepach pismo będzie różnie kosztowało, i tak na stronie mamy 12.50, w Druchu mamy 15.50, a w Empiku (o ile wydadzą) pewnie będziemy mieli 18.50.
Empik bierze jebitną marżę, stąd większa cena. Pewnie inaczej, koszta egzemplarzy empikowych, że użyję takiego zwrotu, nie przyniołsyby zysku.
Wiem, ale już lepiej było cenę podnieść do tego 15.50. I więcej by zarobili, i nie byłoby takiego zamieszania:P (albo by zrobić standardową cenę 15.50, a przy kupowaniu wysyłkowo byłoby coś w rodzaju zniżki do 12.50).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-06-02 23:15:05)
Winged napisał:zergadis0 napisał:Ja kupiłem swój egzemplarz (+ dodatkowy dla Zjadacza) w poznańskim Druchu, dodatkowo mogę się nawet pochwalić - byłem pierwszy:D (przy mnie pudełko z czasopismami rozpakowywali:D). Z tym, że tak btw to trochę głupia sprawa - redakcja Arigato wymyśliła, że w różnych sklepach pismo będzie różnie kosztowało, i tak na stronie mamy 12.50, w Druchu mamy 15.50, a w Empiku (o ile wydadzą) pewnie będziemy mieli 18.50.
Empik bierze jebitną marżę, stąd większa cena. Pewnie inaczej, koszta egzemplarzy empikowych, że użyję takiego zwrotu, nie przyniołsyby zysku.
Wiem, ale już lepiej było cenę podnieść do tego 15.50. I więcej by zarobili, i nie byłoby takiego zamieszania:P (albo by zrobić standardową cenę 15.50, a przy kupowaniu wysyłkowo byłoby coś w rodzaju zniżki do 12.50).
Ale w ten sposób oni są dobrzy, a Empik jest wszystkiemu winien.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
z tego co czytam to marzenia sie spełniają.
Jak mówi powiedzenie
Jak Polak chce to potrafi.
Tylko przeraza mnie nakład tego pisma
Ale jak na bieżąco będzie wychodzić i sprzedawać sie...
To może nawet będzie miesięcznikiem z godziwym nakładem
przecież nawet takie CD-A jakieś początki miało xD
(tia wiem nie ma co porównywać gier na PC i anime w Polsce, gdzie rynek piratów jest tu bogaty)
A mi dzisiaj przyszło ukochane czasopismo , gdy juz wróciłam do domku już na mnie czekało . Jak dla mnie ekstra, napewno zakupie 2 numer .
I nie przeszkadzaly ci wszechobecne rozneglizowane panienki na ponad polowie stron magazynu?
Ostatnio edytowany przez KAT (2008-06-02 23:57:29)
No co ty xD Mi nie przeszkadzają Zresztą w większośći anime chodzą roznegliżowane laski, kwestia przyzwyczajenia ;p.
No co ty xD Mi nie przeszkadzają Zresztą w większości anime chodzą roznegliżowane laski, kwestia przyzwyczajenia ;p.
są gusta i guściki
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Mi też nie przeszkadzają. Wręcz przeciwnie, cieszą oko.
Mi przeszkadzają, ale z trochę innych powodów:P, a mianowicie:
Po pierwsze - kretyński poziom zrównoważenia fanserwisu - tam, gdzie powinno go być nie wiele, jest go nie raz od groma i jeszcze trochę, a tam, gdzie mogli pójść na całość (a nawet wyjść poza granicę lekkiego ecchi, w końcu pismo jest od 16 lat, nie?) dość mocno na nim oszczędzali.
Po drugie - za dużo wielkich cycków, za mało loli:P.
Dobra, dorwałem wreszcie swoj egzemplarz... bez zbednego zamawiania, wyperlniania formularzy, czy robienia przelewow... wszystko na miejscy, wystarczyło ruszyć dupsko sprzed monitora i wybrac sie w odwiedziny do sklepu znajomego (i sensei'a w jednej osobie ), gdzie ow egzemplarz nabylem... i sa jeszcze . Tak czy siak gazetka fajniusia, dużo ecchi (mró :3) , czarno biale strony dotyczace mang nie przeszkadzaja... raczej buduja swoisty klimat... Oby gazetka sie utrzymala i nie padla po 1 numerze. Jedynie co mnie rozwalilo to reklama ANSI... pod anime widnieje tabelka i w niej "wersja polska: fanowska (za animesub.info)" - KiRA gleba i rotfluje xD . NIe wiem czy to dobrze czy to zle... ale wolalbym, zeby moje prace nie byly reklamowane w czasopismach (cale szczescie o moje suby nie chodzilo, jeszcze... ale kto wie, czy nie zrecenzuja czegos, co robilem). Podsumowujac gazetka ok i czekam na kolejne.
NIe wiem czy to dobrze czy to zle... ale wolalbym, zeby moje prace nie byly reklamowane w czasopismach (cale szczescie o moje suby nie chodzilo, jeszcze... ale kto wie, czy nie zrecenzuja czegos, co robilem). Podsumowujac gazetka ok i czekam na kolejne.
a kto ci powiedzial, ze ogladali wersje akurat z tymi napisami? to ze pisze, ze sa polskie napisy na ansi nic jeszcze nie znaczy ;d
ale wolalbym, zeby moje prace nie byly reklamowane w czasopismach (cale szczescie o moje suby nie chodzilo, jeszcze... ale kto wie, czy nie zrecenzuja czegos, co robilem).
A co ci przeszkadza w tym, że by ci zrobili darmową reklamę:P? IMO pomysł z pisaniem o dostępności fansubów na ANSI jest bardzo dobry:D.
Az pismo pojdzie w nieodpowiednie rece i sie pozegnacie z tym serwisem... ja wole byc anonimowy dla pewneje czesci ludzi - przezrony zawsze bezpieczny, jak to sie mowi...
[cytuj]a kto ci powiedzial, ze ogladali wersje akurat z tymi napisami?[/quote]
Jesli to bylyby jedyne suby w seriwisie, to trudno sie domyslic
Az pismo pojdzie w nieodpowiednie rece i sie pozegnacie z tym serwisem... ja wole byc anonimowy dla pewneje czesci ludzi - przezrony zawsze bezpieczny, jak to sie mowi...
Bo przecież "ci ludzie" nie mają pojęcia o ansi.
"Skazany na zajebistość"
Ja nie ufam nikomu, ponadto kretów wszedzie pelno... lepiej byc przezorny i dmuchac na zimne.
Pojawiły się już okładka i spis treści.
Zeskanuj ktoś 18, 19 oraz 22, 23 stronę tego jak się ukaże numeru, bo tylko to wydaje mi się interesujące.
Ostatnio edytowany przez Ega0 (2009-01-22 02:07:25)
lol stary to tylko 16 zł xD
moją uwagę przykuło tylko to:
Str. 4-7
Str. 8-9
Str. 16-17
Str. 38-39
Str. 48-49
Ostatnio edytowany przez Lawliet (2009-01-22 02:13:11)
Pewnie sporo tematów mnie zainteresuje. Ale okaże się jak już dostanę je w swoje łapki
lol stary to tylko 16 zł xD
moją uwagę przykuło tylko to:
Str. 4-7
Str. 8-9
Str. 16-17
Str. 38-39
Str. 48-49
Znam fajniejsze sposoby na wydanie 16 zł ^^