Nie jesteś zalogowany.
Gatunek: przygoda, nadprzyrodzone, seinen, komedia, akcja
Ilość Odcinków: 13
Rok: 2007
Opis:
Ekranizacja nagrodzonej noweli autorstwa wspomnianego Ryōga Narity na samym początku obiecuje nam bardzo wiele. Zastajemy dwójkę postaci rozprawiających o tym, jak zacząć tą nietypową historię. Już na samym początku trafiają na poważny problem – brak głównego bohatera. Po wielu spekulacjach dochodzą w końcu do wniosku, że skoro nie ma głównego bohatera, to może najlepiej byłoby, jeśli historia zacznie się właśnie od nich samych? Pomocnica posiwiałego mężczyzny szybko gubi się w poważnym tonie pewnego siebie starszego pana. Mała, zadziorna dziewczynka nie jest bynajmniej osamotniona w swoich rozterkach. Widz także wrzucony zostaje w wir przecinających się w kilku osiach czasowych jednocześnie wydarzeń. Na chwilę znajdziemy się w gangsterskim klimacie zamglonych, miejskich uliczek Ameryki lat trzydziestych, gdzie rywalizujące ze sobą włoskie rodziny mafijne nie okażą się w żadnym razie motywem przewodnim tej historii. Bez zbędnych ceregieli bowiem przerzucani jesteśmy w świat o dwieście lat wcześniejszy, gdzie grupa tajemniczych naukowców przypieczętowuje swój długowieczny los, a grupa złodziejaszków w jeszcze innej linii czasowej napada na sklep z kapeluszami. Jeśli jednak kilka osi czasowych i różnorodne środowisko akcji wydają się wam wystarczającym powodem do „zamieszania”, to jesteście, drodzy czytelnicy, w poważnym błędzie. Oto bowiem jednocześnie obdarowywani jesteśmy multum bohaterów, których imion zapewne niektórzy z was nie zdołają zapamiętać i do końca serii. A wśród nich znajdą się liczne indywidua o charyzmie mogącej obdarzyć kilka innych, znacznie uboższych pod tym względem tytułów. Gdy więc ucichną wsparte świetną grą seiyū krzykliwe, euforyczno-histeryczne głosy pary sympatycznych złodziejaszków, na scenę wkroczy równie przerysowany maniak zabijania, okrutny potwór z manią sprawiedliwości, płaczliwy członek gangu lub inny człowiek o iście komiksowych walorach osobowości.
Wykorzystano fragment recenzji
portalu http://azunime.net/anime
Lider Projektu: Rein
Tłumaczenie: Vedziu, Lubkgekon
Korekta: Rein, Arst
Timing: Mexis
Typesetting: Rein
Efekty: Rein
Karaoke: Mexis
Kodowanie: qwig
Quality Control: koni, Zjadacz
Ps:Linki niebawem
Po tym co widziałem z softów, lepiej przetłumaczyć na nowo tego animca Biedne te napisy, a animie świetne... Chyba że lubicie katować korektorów
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Magiczny projekt, długa historia. Te napisy, które były/są na ANSI, a te, które będą w mkv to jednak spora różnica. Fakt, wujek Z będzie miał co robić. xD Zgodził się, więc myślę, nie będzie tak źle. xD Postaramy się.
Spoko, wujek Z. ma takie tempo, że jak projekt wyjdzie za rok, to git xD
Na wszystko są sposoby. Podobno. Jego tempo jest powszechnie znane, ale mam nadzieję na zmieszczenie się w granicy "roku"^^
Rein, zrezygnuje, gdy zobaczy te suby. I projekt nie zostanie skończony. xD A jak zostanie, to Q po nim pojedzie. Mam rację?
Cieślak, Zjadacz je widział. Przebrnął. Pierwszy odcinek nawet zrobił. Nie jest tak źle, więc daruj sobie proszę uszczypliwość.:>
Skończyć, skończymy. A czy Q pojedzie po napisach, jak znam życie to do wszystkiego można się przyczepić.
Ps: Dobra, dość offtopa, gdybać sobie można, będą suby to będzie o czym dyskutować. :>
Ojej, nie pisz tak jakby miało się jutro pokazać, bo jeszcze będę miał wyrzuty sumienia
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Q nie pojedzie po subach, bo animca już nagrał z wersją Ayu A że pewnie wróci do tej serii, to już z angielskim hardkiem, tylko i wyłącznie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ojej, nie pisz tak jakby miało się jutro pokazać, bo jeszcze będę miał wyrzuty sumienia
Spoko wodza, nie napisałem nigdzie, nie zasugerowałem nawet.:P Niebawem to względne określenie. Nie rób więc takiej miny qwig, jak na początku lutego zaczniemy i wyjdziemy z pierwszymi dwoma epami to będzie takie optimum.
Super, nie mogę się już doczekać pierwszych odcinków.
Życzę powodzenia.
Ps:Linki niebawem
Od 26 stycznia minęło sporo czasu. Ile to zatem jest to 'niebawem'? Bo jak na razie, temat jest od nie tej strony zaczęty... efekt pracy - zerowy.
Niebawem w języku 'sasów' to co najmniej jeden rok
Ale to nadal krócej niż w języku "mró", np. *********...
censored by kappu xD
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Rein napisał:Ps:Linki niebawem
Od 26 stycznia minęło sporo czasu. Ile to zatem jest to 'niebawem'? Bo jak na razie, temat jest od nie tej strony zaczęty... efekt pracy - zerowy.
Wiem, tytuł przeklęty. Najzabawniejsze, że skrypt do pierwszych odcinków jest już gotowy.
Niestety komuś iso zjadł dysk, i tyle go widzieli....
Obiecuję, że po świętach pierwsze dwa odcinki wyjdą ze stajni Sasu, jak nie to rzucam fansubing.
Spoko, wujek Z. ma takie tempo, że jak projekt wyjdzie za rok, to git xD
Wypraszam sobie, ja swoją część roboty jeszcze w tamtym roku szkolnym skończyłem
"Skazany na zajebistość"
A parametry jakie?
bodzio napisał:Spoko, wujek Z. ma takie tempo, że jak projekt wyjdzie za rok, to git xD
Wypraszam sobie, ja swoją część roboty jeszcze w tamtym roku szkolnym skończyłem
Refleks godny Jedi... zacytowałeś moją wypowiedź z 26 stycznia ^^
Yelonas, jakie parametry? Oni nic jeszcze nie wydali
Wydali, K-ON'a. Jeśli zaś chodzi o Baccano! to faktycznie nic nie ma.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2009-04-12 15:07:19)