#201 2005-12-23 18:47:26

Kane
Administrator

Odp: MISTRZOSTWO SWIATA TO AIR

RiXeD, nie, wtedy to będzie cytat.

-- SPOILUJEMY DALEJ smile_big --
Winged, hmm, co do serii to może bym się z tobą zgodził, BTW, film wydawał mi się bardziej dramatyczny, tam o happy-endzie raczej nie może być mowy.

Imperare sibi maximum est imperium

#202 2005-12-23 19:24:32

Tion
Użytkownik

AIR pozostawia wiele wspaniałych cech w duszy człowieka , przynajmniej u mnie tak jest , a co do End'u to pomimo młodego wieku osiągnąć swój cel i umrzeć przy tym co sie kochało i przy tych których sie kochało to chyba DAR ; ) moje odczucie...

#203 2005-12-23 20:31:21

Satanael
Użytkownik

Boshe jak długo można sie rozwodzić nad tym serialem O_o On jest tak życiowy jak "Moda na sukces" tzn wcale. :/ Autorzy zagrali poprostu na naiwności widzów. Bleeeeeeeeee

#204 2005-12-23 20:51:53

pawel198804
Użytkownik

@Satanael
Widzę że albo nie oglądałeś AIRa albo jesteś człowiekiem dla którego większke przesłanie emocjonalne mają Pokemony...

Ja sam jestem już grubo ponad miesiąc po obejrzeniu AIRa i teraz myśląc już na jego temat z pełną trzeźwością mogę się z wami zgodzić. Te anime faktycznie kończy się happyendem ponieważ główna bohaterka osiąga w życiu wszystko do czego dążyła. Więc te anime tak naprawdę dociera do człowieka dopiero długo po obejrzeniu ponieważ na przykład ja sam zaraz po zakończeniu ostatniego epizodu myślałem że jest to najsmutniejsze zakończenie jakiego można się było spodziewać i ni jak nie nazwał bym wtedy tego szczęśliwym zakończeniem.

P.S Teraz oglądam Kimi Ga Nozomu Eien i polecam każdemu kto lubi anime z gatunku dramat-romans smile

#205 2005-12-23 21:05:22

Satanael
Użytkownik

Widze że nie czytałeś całego tematu a szkoda... Sam sie domyśl o co chodzi.

#206 2005-12-23 21:20:38

pawel198804
Użytkownik

Nie będę tu się kłucił i schodził do twojego poziomu bo nie od tego jest ten temat. Nie podoba się to nie pisz. Tylko nie wyskakuj z porównaniami do "Mody na sukces"

#207 2005-12-23 22:36:16

RiXeD
Użytkownik

Co do happyendu:
--=SPOOOOOOOOOILEEEER=--
A co z Sorą? W ogóle nie zostało wyjaśnione, czy Yukito zginął, czy nie. Pozostawione są tylko miejsca na domysły. A jeśli to on jest Sorą (czyli raczej tak), to czy znalazł dziewczynę ze skrzydłami, której tak szukał? Poza tym, jeśli Misuzu była "nosicielką" klątwy Kanny, to przecież nie przekazała jej dalej, w sensie posiadania potomka (tak jak to zrobił Ryuuya). Jeśli więc klątwa rozprzestrzenia się tak jak wirus, tzn na przypadkowe osoby, to czy nie traci to sensu?

#208 2005-12-24 00:07:45

Satanael
Użytkownik

Wielkie intelektualista sie znalazł. Pffff Jeśli dobrze pamiętam to konstytucja gwarantuje mi prawo wyrażania mojego zdania nawet jesli ono nie jest zgodne z ogółem. To jesli mi się coś nie podoba, to nie mam prawa tego komentować? Weź zejdź na Ziemie i zobacz jaka jest wokół Ciebie rzeczywistość. Dodatkowo jesli nie naruszam netetykiety to moge sobie pisać co chce.

Aha i duuużo Ci będzie brakować żeby dojść do mojego poziomu, bo ja w tym "interesie" siedze już jakieś 8 lat.

#209 2005-12-24 00:14:30

RiXeD
Użytkownik

Satanael: Zachował się tak jak ty, czyli wypowiedział się na twój temat, zupełnie cię nie znając... Tak jak ty zrobiłeś to AIR`owi...

#210 2005-12-24 00:30:41

Satanael
Użytkownik

RiXeD chwileczke. Niech zacytuje pana ~pawel198804:
>@Satanael
>Widzę że albo nie oglądałeś AIRa albo jesteś człowiekiem dla którego większke przesłanie emocjonalne mają Pokemony...

Jakby czytał cały topic to by wiedział, że już wypowiadałem się w tym temacie i wyraźnie zaznaczyłem, że oglądałem cały serial AIR.

>Nie podoba się to nie pisz.

To co, jak mi się coś nie podoba to mam siedzieć cicho? Mam prawo wypowiedzieć swoje zdanie nawet jeśli ono jest negatywne.

Znowu Ty napisałeś:
>Tak jak ty zrobiłeś to AIR`owi...

Co ja mu zrobiłem? Bo nie rozumie tego stwierdzenia :|

#211 2005-12-24 00:54:08

constans73
Użytkownik

Wiadomo jaka jest rzeczywistość, każdy się z nią styka codzinnie. Ale my nie zastanawiamy się i nie dyskutujemy jak jest źle, jak niedobrze. Bo myśle tak naprawde nie jest to w centrum naszego zainteresowania.

Warzniejsze jest jak zmienić tak zwaną rzeczywistość w coś znośniejszego. Jak przekształcić szarość w jasny pastelowy kolor.
Rozwodzeniem się jak jest źle mim zdaniem jest chybionym zamiarem.

Zmiana praktyczna: zachwycanie się pięknymi postawami powoduje że wprowadzamy je w własne życie. Zmiana z środowiska dźunli w środowisko przyjazne. Bo jasne strony życia to te kture zawieraja szlachetność.
One wykrzywiają usta w uśmiech.

Wszystko inne w grymas.

To jest wyjatkowe Anime. A jego wyjątkowośc nie polega na ilości epków, ale na jakości epków.

Z uszanowaniem, oto moje zdanie.

#212 2005-12-24 01:12:34

RiXeD
Użytkownik

Satanael: Porównałeś go do 'MnS', to mu zrobiłeś. Nie wnikam czy oglądałeś, czy nie, ale to porównanie było wredne.

I KONIEC DYSKUSJI, BO MIEJSCEM NA TAKIE DYWAGACJE JEST KOSZ, A NIE FORUM POŚWIĘCONE ANIME! DYSUSJE NA TEMAT GŁUPOTY (własnej lub cudzej) I GŁUPIE BÓJKI PRZEŁÓŻCIE NA PRIVa- OD TEGO JEST GG CZY TLEN!

constans: Znowu żeś mi czytał w myślach! Wynocha! xP

#213 2005-12-24 01:55:36

pawel198804
Użytkownik

-----------SPOILER-------------------
@RiXeD
Chciałem wrócić do tematu tego postu więc odpowiadam na twoje pytanie. Jak już wspomniałem w pierwszym moim poście w tym temacie właśnie te wątki które poruszyłeś zostały moim zdaniem nie wyjaśnione przez autorów. Dlatego uważam że całe anime w swoich końcowych epizodach zostało jakby "na siłę" zakończone. Czy takie właśnie wrażenie chcieli wywołać na widzach autorzy ? Nie wiem....ale jeśli tak to udało im się to w 100%. Jeśli chodzi np: o OAV do AIRa to on także nie wyjaśnia nic konktretnego a nawet powiedziałbym że jest całkowicie nie potrzebny i myślę że tutaj zadziałała już komercja związana ze sprzedażą DVD.

#214 2005-12-24 02:24:31

RiXeD
Użytkownik

Jeśli o mnie chodzi, to nie lubię jak mi się na tacy podaje rozwiązanie zagadki, i jeszcze mieć pokazywane palcem, żebym przypadkiem nie przeoczył... AIR był tajemniczy, pozostawiał luki i dziury, które można było zapełnić tylko domysłami i (jak to było w moim przypadku) marzeniami (żeby zmienić fabułę, fakty itp.). I to jest właśnie w AIR`rze dobre. Nie to co np. w OT, gdzie uczucia ludzi były właśnie "podawane na tacy" (bez obrazy dla reszty historii ^^). Co do filmu, bardzo podobał mi się lifting graficzny i zmiana historii. Może to tylko "komercha", ale bardzo dobra. Jeśli narzekasz, że film niczego nie wyjaśnia, poczytaj opisy. To jest "alternative", nie powinien on wyjaśniać NICZEGO z serii. To jest osobna, alternatywna historia (choć opowiadająca o tym samym). To tak jakby narzekać, że Animatrix nie wyjaśnia niczego z Matrixa (chodzi mi o cz1, bo dalsze już tak xP)

#215 2005-12-24 06:10:09

Psychopata
Użytkownik

AAAAAA SPOILER AAAAAA

Dla mnie AIR nie ma szczesliwego zakonczenie, no moze i jest dla glownej bohaterki, ale nie dla jej mamy (jak wolisz czytaj, cioci) i kolezanek.
Nie wiem jak to ujac, jak bym napisal ze postapila samolubnie to bym przesadzil. Wiem ze sie nacierpiala, ale jednak to do mnie nie dociera.
No i ten przyjaciel Misuzu, co zostal zamieniony, czy sam sie zamienil w kruka. Tez jakos to mi sie nie wydaje za szczesliwe zakonczenie.
Osobiscie, wolal bym szukac "dziewczyny w niebie" jako czlowiek, a nie jako ptak.

Btw, bardzo dobre anime
Jesli nie widzieliscie KGNE, to zacznijcie je zasysac, bo warto.

#216 2005-12-24 12:45:58

pawel198804
Użytkownik

-----UWAGA MEGA SPOILER---- jezor

Oczywiście że czytałem opisy i już to wiem. Lecz jak dla mnie to te dwa specjale mogłyby być albo pokojnie wpisane w ogólną fabułę albo mogło by ich wogóle nie być. Myślę nawet że gdyby twórcy wpisali je w fabułę to uzyskalibyśmy jeszcze większy BUM emocjonalny w momencie śmierci Kanny ponieważ przywiązanie emocjonalne do bohaterów z legendy byłoby jeszcze większe. Ale mimo wszystko oglądałem je z wielką przyjemnością smile W sumie to dobrze że AIR pozostawił więcej pytań niż odpowiedzi ponieważ nie mielibyśmy o czym teraz dyskutować smile_big

#217 2006-01-22 23:29:35

robak
Użytkownik

Ma ktos moze adres z ktorego moge sciagnac to anime?? Szukalem juz w paru miejscach ale nic...

#218 2006-01-22 23:41:43

constans73
Użytkownik

Tu jest strona do torrentów. --- TU ---
Powyżej ktoś tam dał linki DDl`e xP xP

#219 2006-05-22 13:23:49

duch_84
Użytkownik

Po przeczytaniu tych postów postanowiłem to ściągnąć.
Lubie dobre dramaty, zwłaszcza te smutne, więc myślałem że będe miał dołka, ale już pół godziny po tym jak skończyłem oglądać tą serie nie było po nim najmniejszego śladu. Kilka momentów było poprostu nudnych, jeden do tego stponia że ręka jakoś sama wędrowała mi w kierunku klawisza Delete. Zostawiłem to bo myślałem, że może sie jakoś pod koniec rozwiunie i sie zawiodłem.

Mówiąc krutko i zwięźle. Nie podobało mi sie. Nie wiem co wy w tym widzicie.

Mam jeszcze specjala i film, ale nie wiem czy się za to wogóle brać.

Ostatnio edytowany przez duch_84 (2006-05-22 13:26:29)

#220 2006-05-22 14:54:38

Aizen
Użytkownik

RiXeD napisał:

Co do happyendu:
--=SPOOOOOOOOOILEEEER=--
A co z Sorą? W ogóle nie zostało wyjaśnione, czy Yukito zginął, czy nie. Pozostawione są tylko miejsca na domysły. A jeśli to on jest Sorą (czyli raczej tak), to czy znalazł dziewczynę ze skrzydłami, której tak szukał? Poza tym, jeśli Misuzu była "nosicielką" klątwy Kanny, to przecież nie przekazała jej dalej, w sensie posiadania potomka (tak jak to zrobił Ryuuya). Jeśli więc klątwa rozprzestrzenia się tak jak wirus, tzn na przypadkowe osoby, to czy nie traci to sensu?

S  P  O  I  L  E  R

Rixed jezeli chodzi o klątwę Kanny to mamy tu do czynienia z reinkarnacją a nie z dziedzictwem genetycznym. Czy Sora ją odnalazł ...tak, chociaż też nie w tym wcieleniu , proponuję zwrócić baczniejszą uwagę na tą parkę dzieci na plaży , to właśnie next wcielenie obojga bohaterów które żyje sobie szcześliwie razem ...co ciekawe oni rozpoznają Misuzu i Yukito oczkod Cóż jeszcze rzec mogę ..obejrzałem narazie serię i speciala (kinówka przedemną) i powiem że anime jest cudowne wręcz boskie yahoo. Kanona jeszcze nie widziałem , a jakby ktoś znał jakiegoś directa to byłoby miło oczkod

Stopka forum

© Animesub.info 2024