Nie jesteś zalogowany.
Tytuł: NANA
Tytuł ang: NANA
Gatunek: Comedy, Drama, Romance, Shoujo
Typ: TV
Ilość epizodów: 47 (+3 specjalne)
Rok: 2006
W pewien zimowy wieczór Nana Komatsu wskakuje do pociągu, który zmierza do Tokio. Dziewczyna jedzie do stolicy na spotkanie ze swoim chłopakiem, jak również z zamiarem rozpoczęcia życia na własny rachunek. W pociągu przypadkowo dosiada się do Nany Osaki, która zmierza do stolicy by spełnić swe największe marzenie - zostanie profesjonalną wokalistką. Jednakowe imię sprawia, że dziewczęta wkrótce znajdują wspólny język. Ich drogi schodzą się ponownie w Tokio, gdzie dziewczęta szukają własnego kąta. Skuszone niskim czynszem postanawiają zamieszkać razem.
Nana Komatsu otwiera nową kartę swojego życia wraz ze swoim chłopakiem, Shoujim, i przyjaciółmi - Junko i Kyosuke. Tymczasem Nana Osaki zamierza w wielkim stylu wkroczyć na muzyczną scenę Tokio. Wraz z pozostałymi członkami punkowego zespołu "Blast" zaczyna wyścig o palmę pierwszeństwa z konkurencyjną grupą "Trapnest". Drzazgą w jej oku jest fakt, że w "Trapnest" gra jej chłopak, Ren.
Obydwie Nany po niedługim czasie stwierdzają, że są swoim lustrzanym odbiciem. Podczas gdy Nana Komatsu zgrywa delikatną, choć bezmyślną trzpiotkę, Nana Osaki utrzymuje chłodny i wyrachowany image. Żądne sukcesu i targane rozterkami miłosnymi dziewczęta, wkrótce odkrywają, ku swojemu zdumieniu, że największe oparcie mogą mieć jedynie w sobie nawzajem.
Link do projektu: http://animegarden.eworks.pl/projects/show/id:47
MKV: 01-47
Ostatnio edytowany przez Quithe (2014-01-11 10:51:02)
Uuuu, czyli teraz zostaje nam czekać na suby, skoro nawet wątek założyłeś Czym Ci KAT groził?
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
No własnie ;P
Macie w mkv 44 odcinki i zostały jeszcze tylko 3, a płytka czeka zeby nagrac te pięknie dvdripy
Tak, u mnie też czeka. suz mi dzisiaj mówił, że robi xP Zostaje nam czekać, bo ten tytuł na bank skończy.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Dodano 46 odcinek NANY. Jeśli tempo dodawania jest zbyt szybkie, dajcie znać, a zwolnię... hehehe
Dodano 46 odcinek NANY. Jeśli tempo dodawania jest zbyt szybkie, dajcie znać, a zwolnię... hehehe
oo taa xD
to chyba krócej je produkowano niz wy je tłumaczycie xD
Dzięki za odcinek
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2008-12-08 21:07:14)
Suzaku wziął się w garść i przetłumaczył 47. Niestety Wanowi spodobał się stan spoczynku Ponieważ my też utknęliśmy na przedostatnim epie i mamy dość czekania, ja zrobię korektę do ostatniego. Będzie szybciej, ale kiedy będzie, to nie wiem;]
Jak myślicie będzie niebawem 2 sezon? Jakby nie patrzeć manga zabrnęła już dość daleko.
A seria skończyła się (hmm, właściwie, to jeszcze nie wiem jak, bo korekta ostatniego przede mną;])... w każdym razie chyba niczego definitywnie nie pozamykają tym ostatnim epem. Miło byłoby zobaczyć, co dalej się działo, ale z drugiej strony, gdyby suzaku zabrałby się za kontynuację, to mogłoby mieć ciężkie konsekwencje dla któregoś korektora;] Z trzeciej zaś strony, chyba bym się dała namówić na korekcenie (tylko ten czas...). Trochę czasu już minęło od wydania Nany, kto wie, może nam szykują niespodziankę;]
Powiedzcie z jakiego torrenta ściągnąć w całości wasz fansub DVD pl ?
Z anidb wynika że 44 odcinki na 47 macie skończone.
http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=253731 - pare postow nizej masz linki
A tak się zapytam - kiedy byście zamierzali wydać resztę odcinków jako hardsuby?* Bo w sumie kusi, aby ściągnąć normalnie, ale wolałbym mieć całe Wasze tłumaczenie w hard
* Nie poganiam, tylko pytam
Yngoth, właściwie zaraz, jak wyjdzie sub do ostatniego epa, mbell ma zamiar to poskładać i zarzucić do ściągania Myślę, że do dwóch tygodni się uda.
Co do samego wydania, ten hard jest softem z jedną czcionką na wszystko. Bez żadnych dodatkowych zabaw w type'a, efekty i kara. Ale jakość obrazu jest przednia, więc warto.
Co do drugiej serii NANY...
Na bieżąco staram się śledzić wszelkie doniesienia na zagranicznych forach. Niestety na gdybaniu się kończy, nie ma oficjalnych danych. Kontynuacja jednak zapewne będzie, gdyż na zakończenie sezonu pani reportereczka życzy wszystkim, abyśmy się spotkali w drugim sezonie.
Dodano 47 odcinek NANY zamykający pierwszą serię. Trzy odcinki specjalne powinny ukazać się w niezbyt odległym terminie.
No nie wierzę, niemożliwe stało się możliwe . Już myślałam, że nigdy się nie doczekam tych napisów.
Ostatnio edytowany przez Aniki00 (2009-02-14 16:27:31)