Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Cześć
Ostatnio pobierałem klika napisów w ass. W komentarzu do napisów autorzy umieszczają linki do czcionek. Problem w tym, że po roku od wstawienia te linki są nieaktywne.
I tutaj moje pytanie. Nie można by dodawać czcionek na stronę ansi? Np. do paczki z napisami ewentualnie przy wrzucaniu napisów autor mógłby dodać osobną paczkę czcionek.
Zabronione jest dodawanie z napisami innych plików. Oznacza to, że nie wolno m.in. dodawać czcionek.
Regulamin wyraźnie tego zabrania.
No właśnie proponuję żeby wprowadzić jakieś rozwiązanie które umożliwi autorom wstawianie czcionek. Może to być w innej formie niż napisałem w pierwszy poście ale ogólnie chodzi mi o to, żeby linki do czcionek nigdy nie wygasały.
Tony ustalenie jakich czcionek potrzeba i wyszukanie ich w necie to z reguły żaden kłopot. Otwórz .ass w Aegisub, a jak nie chcesz instalować tego programu to w notatniku i zobacz z jakich czcionek korzystają dane style.
Ostatnio edytowany przez jinjej (2009-02-19 13:16:53)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Ja nigdy nie ściągam tych czcionek bo często są takie jak w harsubie angielskim, tekst się zlewa i nie da się czytać. Wole zwykłą białą czcionkę.
jinjej - umiem sprawdzić jakie czcionki są w napisach. Problem w tym, że nie zawsze je łatwo znaleźć. Poza tym chyba chodzi o to, żeby ułatwić użytkownikowi korzystanie z napisów, a nie olewać i mówić "zrób se sam".
Zan oglądaj RAWy
Strony 1