Nie jesteś zalogowany.
Mój problem polega na tym że ja chce odtworzyć nie które anime to obraz się zniekształca np: normalnie powinno pokazywać jednego człowieka a pokazuje z 5 . Winą tego jest słaby komputer zintegrowana karta graficzna, 256 ramu, procek jakiś szajs nawet nie znam nazwy.
Dał bym rzut ekranu, ale jak daje rzut to wychodzi tylko okienko odtwarzacza z czarnym ekranem. Więc sam narysuje
Kodeki na jakich próbowałem odtwarzać:
-k-lite
-cccp
-realalternative
- i tam jeszcze jakieś były
Odtwarzacze na których próbowałem odtwarzać:
-MPC
-allplayer
-Sub Edit player
-Bestplayer
-Winamp ( tu nawet chodziło, ale się ścinało itp)
-Kmplayer
-BSplayer
-Zipplayer czy jakoś tak
-Windows media player
-ZoomPlayer
Anime z którym są problemy:
-Ostatnie 50 odcinków Naruto żaden nie działa w każdym formacie. Jedynie flv mi dziła. :/
-One piece niektóre.
-Bleach też ostatnie odcinki.
Głównie chodzi o nowszą animacje.
Hm, no ale w czym mamy Ci pomóc, jak już sobie sam wydedukowałeś w czym jest kłopot. Czas zainwestować w lepszą maszynę, a jak nie możesz, to ściagaj wersje z najniższymi możliwymi rozdziałkami.
Odpal MPC, wejdź w Odtwarzanie/Wyjście i zaznacz VMR9 (renderlness), wtedy będziesz mógł zrobić screena.
Jak procesorek z pentium 2 -3, celeron to się nie dziw, że coś takiego jest
ps. konwertuj odcinki do niższych rozdziałek , ale przy takiej maszynie to byś czekał gdzieś od 8-15godzin
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
No to kiszka
Ale stary komp który miałem miał ten sam problem.
Konfiguracja starego kompa:
Procek 1.2 amd
karta radek 9550
ram 256
I na nim dział się taki sam problem. Procek może słaby, ale karta graficzna nie była taka zła.
Quithe mode on:
Achm3deK, no to nie masz co się tak napalać na suby do Afro, bo i tak ci wydanie thory nie pójdzie A wersji do dvd nie będzie, przynajmniej z mojej strony. Może ktoś zrobi, ale to już nie mój interes
Quithe mode off.
up heh =) wersje axxo DVD już mam dawno na dysku Może timingi tylko zmienię i napisy będą pasowały. xD
hehe, ja tam na sprzecie
Athlon 850 MHZ
GeForce II 64mb
384
WiN XP
i kodeki CCCP.
Się wkurzałem że KnK(Garden of Sinners) mi się lekko przycina.
A naruto zjadłem 220(RealMedia)+3 MOVIE(avi)
Dodam że ówczesnego kompa(zjarał się pół roku temu) kupiłem za 40zł(bez HDD i obudowy i monitora)
Może tak się dziać w x264(minitheatre.org), bo wtedy jeszcze nie był tak popularny miniMKV.
Polecam Format C: i PowerXP(okrojony xp ze zbędnych śmieci).
Więc PC do animców i filmów jest relatywnie tani(co nie znacza że opłaca się bulić kase na złomex)