#1 2009-02-26 23:00:09

Quickfire
Użytkownik

suff.pl (polski Hardsub)

suff.pl Jest to strona która wystartowała dziś 26.02.09 jest to forum na którym będzie można znaleźć anime z polskim subem.

Wszystkich gorąco zapraszam!

#2 2009-02-26 23:05:24

Quithe
Użytkownik

Odp: suff.pl (polski Hardsub)

No dobra, ale kto przygotowuje te "hardki"? Ma to być baza na kształt f.pl? Sami będziecie robić, czy co?

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#3 2009-02-26 23:09:08

Klapo
Użytkownik

marnie to widzę^^

klapos.png

#4 2009-02-26 23:11:28

bodzio
Użytkownik

Może anime online ewoluuje? jezor

wladza1.png

#5 2009-02-26 23:11:54

rafaelpl
Użytkownik

Quickfire napisał:

suff.pl Jest to strona która wystartowała dziś 26.02.09 jest to forum na którym będzie można znaleźć anime z polskim subem.

Wszystkich gorąco zapraszam!

Wiesz, że istnieje coś takiego jak znaki interpunkcyjne?
Heh, ale użytkownicy Twojego/Waszego (niepotrzebne skreślić) forum nie są lepsi ^^ Posty typu: "Ok" lub "No właśnie" są naprawdę żenujące, a ich miejsce powinno być w shoutboxie. Gdzież ta moderacja? ^^

Sam pomysł nie jest zły, zawsze można znaleźć coś ciekawego do ściągnięcia.
Mam nadzieję, że jakość samych hardków jest znośna?

#6 2009-02-26 23:16:27

qwig
Użytkownik

Quithe napisał:

No dobra, ale kto przygotowuje te "hardki"? Ma to być baza na kształt f.pl? Sami będziecie robić, czy co?

Wpakuje się we 2 do ciasnego pomieszczenia, to będą mieli hardki...

Po tym, co tam można wyczytać, to hardki będą miały być uploadowane na rapidy i inne mu... taka "warezownia", ale z anime. Ale żeby coś wrzucić, to coś musi pierw istnieć oczkod

EDIT:
Nie, źle. Mają przekodowywać suby z rawami i wrzucić je na rapidy >.>

Ostatnio edytowany przez qwig (2009-02-26 23:18:09)

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#7 2009-02-26 23:18:31

sokolb
Użytkownik

rafaelpl napisał:

Mam nadzieję, że jakość samych hardków jest znośna?

Jakość hardków jest średnia (anime w .flv oczkod chyba, że to tylko ja coś dziwnego ściągnąłem) choć jeszcze jakościowo są znośne, ale najbardziej przeszkadzają angielskie suby bezpośrednio pod polskimi. Jak już hardki to chyba powinny być tylko polskie żeby dobrze się oglądało, przynajmniej to są moje odczucia smile_big

edit: chyba, że mam coś z kodekami zwalone i te suby nachodzące na siebie wynikają z mojej winy, choć nie sądzę bo wszystko inne śmiga aż miło. Tyle, że pierwszy raz anime w .flv oglądałem i może to być powód.

Ostatnio edytowany przez sokolb (2009-02-26 23:22:59)

sokolb.jpg

#8 2009-02-26 23:20:23

tymek88
Użytkownik

Zapewne chodzi o samą baze- czyli zbior polskich hardkow tak?
W zasadie to nic nowego, ale dobrze by było, jakby powstał jakis mały serwis z bazą, który udostępniałby hardsuby na hostingach typu rapidhsare, megaupload, odsiebie.com. fansubs.pl juz jest, lecz tam są same torretny (z tego co widziałem) i przydałby sie taki odpowiednik tego, dla http. Lecz jesli miałoby to być cos porzadnego, to nie, ze udostepnialibyscie te hardki, ktore juz dana grupa (ktora robiła hardsuba) zuploadowała, a zebyscie sami sciagali torrenta (dopuki zyje ^^) i dodawali na http.

Powodzenia!

#9 2009-02-26 23:28:51

Quithe
Użytkownik

tymek88, "dopóki"! FF2.0 i wyżej nie boli...

Nawet jeśli ma to być baza polskich funsubów wrzucanych na MU itd, to należy zapytać tworzących o zgodę. Na wszystko w czym brało udział AG zgody nie daję. Wolę sam się tym zająć jezor

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#10 2009-02-26 23:33:28

bodzio
Użytkownik

Quithe napisał:

Nawet jeśli ma to być baza polskich funsubów wrzucanych na MU itd, to należy zapytać tworzących o zgodę. Na wszystko w czym brało udział AG zgody nie daję. Wolę sam się tym zająć jezor

Quithe, oni co najwyżej mogą powiedzieć... dobra, uszanujemy to, albo: nie, mamy to gdzieś. Bo jak coś wrzucisz w czeluście internetu... to licz się ze wszystkim ^^

wladza1.png

#11 2009-02-26 23:39:35

qwig
Użytkownik

Quithe napisał:

Ciało raz puszczone dalej puszcza się samo smile

Ale na suff.pl tak się puszcza, że kradnie softy i wkoduje na jakiś en relek. Czy tam przekodować pl hardka, bo za dużo zajmował jezor

Ostatnio edytowany przez qwig (2009-02-26 23:39:58)

#12 2009-02-26 23:47:13

KieR
Użytkownik

Pomysł chybiony według mnie, jeszcze jakby to było na rawach albo coś jak np. www.anfo-event.pl albo www.fansubs.pl chociaż to 2 według mnie bardziej chybione. Bądźmy szczerzy, torrenty z polskim fansubem sux bo szybko gasną  Co innego MU albo Rapid albo inny serwis.

tumblr_static_bug.gif

#13 2009-02-26 23:49:12

zmora150
Zbanowany

Syff.pl ^^ Tak za pierwszym razem przeczytałem... ach te brudne okulary ^^ Ale dużo się nie pomyliłem.

Strona kolejna do Lamusa, i nie otwierać przez następne dwa lata smile_big

#14 2009-02-26 23:56:38

qwig
Użytkownik

KieR napisał:

Pomysł chybiony według mnie, jeszcze jakby to było na rawach albo coś jak np. www.anfo-event.pl albo www.fansubs.pl chociaż to 2 według mnie bardziej chybione.

A wiesz w ogóle "o so kaman" z tymi?

KieR napisał:

Bądźmy szczerzy, torrenty z polskim fansubem sux bo szybko gasną  Co innego MU albo Rapid albo inny serwis.

To można czytać "jestem cholerną pijawka (a nie jestem sam!), dlatego torrenty szybko gasną. Więc one sux, pijawkować wole z mu/rapida"

#15 2009-02-26 23:57:47

Quithe
Użytkownik

bodzio napisał:
Quithe napisał:

Quithe, oni co najwyżej mogą powiedzieć... dobra, uszanujemy to, albo: nie, mamy to gdzieś. Bo jak coś wrzucisz w czeluście internetu... to licz się ze wszystkim ^^

Taa, spotkałem się już w wieloma takimi rzeczami xD Może uszanują może nie, jakiś spokojniejszy jestem po napisaniu tego jezor
A, o softy należy pytać tłumaczy oczkod To też dla spokoju ducha smile_big

#16 2009-02-27 00:01:27

KieR
Użytkownik

~qwig pijaka akurat cie zmartwie, nie jestem oczkod Bo jak cos sciagne to min miesiac seeduje.
Tylko stwierdzam polskie realia. Ile utrzymuja sie polskie torenty? Na pewni nie dluzej niz rok.

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-02-27 00:14:41)

tumblr_static_bug.gif

#17 2009-02-27 01:16:44

_KiRA
Użytkownik

tymek88 napisał:

Zapewne chodzi o samą baze- czyli zbior polskich hardkow tak?
W zasadie to nic nowego, ale dobrze by było, jakby powstał jakis mały serwis z bazą, który udostępniałby hardsuby na hostingach typu rapidhsare, megaupload, odsiebie.com. fansubs.pl juz jest, lecz tam są same torretny (z tego co widziałem) i przydałby sie taki odpowiednik tego, dla http. Lecz jesli miałoby to być cos porzadnego, to nie, ze udostepnialibyscie te hardki, ktore juz dana grupa (ktora robiła hardsuba) zuploadowała, a zebyscie sami sciagali torrenta (dopuki zyje ^^) i dodawali na http.
Powodzenia!

Napisał jeden z większych miłośników warezu na scenie anime xD .
--------
Co do samego pomysłu, strony, przekodowywania (można tak to nazwać? xD Te flv wyglądają lepiej niż RM i RAM sprzed kilkunastu lat? ok. xD Może trochę lepiej). Ja tego shitu tykać nie będę bo śmierdzi (sub ang z pl, w dodatku kradzione zapewne - na stos z dziadami!! Plagiat sux), nie tylko w kwestii plagiatu (nawias), ale również samego wykonania.

Sobie przeglądnąłem to forum i napotkałem taką oto sygnaturkę:

600pxnuvolaappsimportan.png

Jak na moje tam jest napisane "Syff.pl" ale dobra xD

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2009-02-27 01:19:00)

#18 2009-02-27 01:27:08

tymek88
Użytkownik

KieR napisał:

~qwig pijaka akurat cie zmartwie, nie jestem oczkod Bo jak cos sciagne to min miesiac seeduje.
Tylko stwierdzam polskie realia. Ile utrzymuja sie polskie torenty? Na pewni nie dluzej niz rok.

Miesiąc...
Ale zgadzam się... i imo to polskie torrenty nawet roku czasu sie nie utrzymają.. to nie to, co torrenty z ang. subami, gdzie jest po 100 - 4000 seedow. Polska scena m&a jest mała. Poza tym, znowu, zaraz rozgorzeje rozmowa, co jest lepszze, torrenty, czy http...
Ale tą dużą przewagę nad torrentami ma http, ze jest o wiel łatwiejsza dostępnąć- nie są potrzebni seedzi. Tak np. upload na rapidshare, kiedy masz konto premium i mozesz je utrzymac (co jest bardzo łatwe i darmowe), albo nawet na inny hosting, gdzie pliki nie wygasają i nie ma limitów --> przez miesiąć zuploadujesz 10 serii i mozesz zając się uploadem następnych, a te zuploadowane zostawić. Seedować 10 serii przez miesiąc, spoko duzo osob sciągnie (bez gwarancji, ze będą seedowac) i teraz zostaw to i zacznij seedowac nastepne serie, gdzie nie ma pewnosci, czy i na jak długo utrzymają się te które włąsnie skończyłeś seedować.

Torrent jest fajny jak jest 200 seedów i pobiera to 20 osob, ale jesli chodzi o polski stuff to jest naprawde rzadkosc, zeby trafic na cos takiego.

///edit:
Aha... oczywiscie, imo ma to sens, jesli uploadowane będą hardsuby orginalnie zrobione przez danągrupę, a nie przekodowane senty raz, czy na jakies rmvb ^^

@kira
Tak, aktualnie wole warez (tylko RS), bo wygodniej i szybciej mi sięściąga niz z torrenta oczkod

@down:
Wstałem jakies 10 min temu i musiałem cos napisac, zeby się rozbudzić xD

Ostatnio edytowany przez tymek88 (2009-02-27 01:32:24)

#19 2009-02-27 01:27:25

dulu
Moderator

Zobaczymy, co z tego będzie, o ile nie zdechnie.
Virus, ja też tam widzę "syff";-)

Tymuś, ale po co ten referat o torrentach? To naprawdę jest potrzebne...

Ostatnio edytowany przez dulu (2009-02-27 01:28:38)

#20 2009-02-27 01:44:38

alfista
Użytkownik

tymek88 napisał:

Ale zgadzam się... i imo to polskie torrenty nawet roku czasu sie nie utrzymają..

a nie zgadzam sie... torrenty KS po przesiadce na wlasny tracker sa zywe i mozna je bez problemu sciagnac od czerwca 2008.

Torrent jest fajny jak jest 200 seedów i pobiera to 20 osob, ale jesli chodzi o polski stuff to jest naprawde rzadkosc, zeby trafic na cos takiego.

nie zdarzyło mi się takiej sytuacji zaobserwować na polskiej scenie smile. No ale cóż.. kosztem piwa miesięcznie możesz mieć problemów torrentów z głowy, np nowe relki Oresama smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024