Nie jesteś zalogowany.
Fajny epek, no i zapowiedź nexta niszczy
Znalazłem z Hiki kolejne anime do jedzenia Pierwszy ep nawet w kilku miejscach mnie rozbawił (zabawne hihi, ale nie śmieszne haha xD). No ale resztę obejrzy się, gdy będzie całość.
Co do jakości subu... zasadniczo brak zastrzeżeń Solidna firma wydaje
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dzięki, Besamir. Zaraz wrzucę linki do pierwszego posta.
Znalazłem z Hiki kolejne anime do jedzenia Pierwszy ep nawet w kilku miejscach mnie rozbawił (zabawne hihi, ale nie śmieszne haha xD). No ale resztę obejrzy się, gdy będzie całość.
Co do jakości subu... zasadniczo brak zastrzeżeń Solidna firma wydaje
IMHO, epy 2-4 są trochę gorsze, a od 5. znowu fajne (ale raczej nie na haha).
Mnie się podoba, mimo że widziałem dopiero cztery odcinki. Również na całość czekam. Jedna z lepszych serii, jak nie najlepsza, jakie ostatnio zaczęli produkować;-)
Lbuś, a na zbiorczego torka z twojej strony pod koniec serii można liczyć, czy lepiej ściągać wszystko po kolei?
...
Jeśli ktoś zrobi zbiorczego torrenta, można liczyć ma mojego seeda.
Lbuś, a na zbiorczego torka z twojej strony pod koniec serii można liczyć, czy lepiej ściągać wszystko po kolei?
No, bardzo możliwe.
Patch do 5. odcinka, si?
ED:
To pisać, LBuś, następnym razem.[madrala]
Ostatnio edytowany przez dulu (2009-03-07 15:57:28)
Drobne błędy:
w 4 odcinku przy 3:58 jest "Sumuraju, zajmij się tym" to "u" na "a" też będziesz poprawiał?
Też w tym odcinku przy 21:41 "zniszczyła mi się od drewnianego miecza", jak dla mnie to słowo "zniszczyła" jest zbyt mocne i oznaczałoby jakby miał rękę bez palców czy coś w guście
I zdziwiła mnie odpowiedź parę sekund dalej "to od pióra". Nie powinno być raczej od ołówka, bo chyba ołówkiem rysują mangi?
Drobne błędy:
w 4 odcinku przy 3:58 jest "Sumuraju, zajmij się tym" to "u" na "a" też będziesz poprawiał?
Też w tym odcinku przy 21:41 "zniszczyła mi się od drewnianego miecza", jak dla mnie to słowo "zniszczyła" jest zbyt mocne i oznaczałoby jakby miał rękę bez palców czy coś w guście
I zdziwiła mnie odpowiedź parę sekund dalej "to od pióra". Nie powinno być raczej od ołówka, bo chyba ołówkiem rysują mangi?
Można mieć zniszczone ręce np. od pracy i nie trzeba od razu stracić palców. Na rysowaniu mangi się nie znam, ale siostra rysuje i wydaje mi się, że mówiła coś o tym, że poprawia się szkic stalówkami, więc pióro raczej pasuje. A sumuraja już mi wypisali na f.pl, ale raczej nie będę robił patcha dla jednej literówki. Ale dzięki za wypiskę.
Będzie reedycja DVD , które będzie dostępne 23.03, przypuszczam, iż na torkach ukaże się do dwóch tygodni później .
Zobaczymy. Jeśli nie będzie problemów z wyłudzeniem skryptu do kodowania od bodzia (coś mówił, że się zajmuje słabym obrazem), to całkiem możliwe. Ewentualnie po prostu zmuksuje się z napisami.
Zawsze możesz qwiga pomęczyć. Chłop się zna, i wydaje się, że pomocny też jest.:P
Z chęcią przepaliłbym sobie wersje DVD, więc walcz, mój miły!
Najchętniej to bym to wydał w jakims 720p z blu-raya. A DVD zobaczę jak będzie wyglądać.
Chyba że tak.:) Bodzio coś pisał, że blu-raya nie trzeba bardzo filtrować, wystarczy większy bitrate dać, no ale ja zielony w tym jestem, więc wymądrzał się nie będę.[cmok]
Jeśli nie będzie problemów z wyłudzeniem skryptu do kodowania od bodzia
I masz babo placek - już myślałem, że będzie samodzielny hardek .
(coś mówił, że się zajmuje słabym obrazem)
To jeszcze zależy od źródła DVD, najlepsze jest R2J.
Nie spodziewam się, żeby dvd było lepsze od tych upscali.
Bo ostatnio dvd bardzo podupadło. Jakby wydano to na blu-ray to na pewno jakość byłaby lepsza, a tak to naprawdę bym się zastanowił czy warto bawić się w dvd. Jak wyjdzie, to niech się ktoś z tym przypomni. Zobaczę, jak to wygląda i dam znać czy warto ruszać w ogóle.
Jak wyjdzie, to niech się ktoś z tym przypomni. Zobaczę, jak to wygląda i dam znać czy warto ruszać w ogóle.
Jak ściągnę DVDISO to podeśle ci linka do DDL - wychodzi w tym samym czasie co Regios , a co do Blu-ray to podeśle jedynie link do torka.
lb333 napisał:Jeśli nie będzie problemów z wyłudzeniem skryptu do kodowania od bodzia
I masz babo placek - już myślałem, że będzie samodzielny hardek .
Nie jest samodzielny, bo jak mówiłem, bodzio użyczył mi skryptu, a DUDi robi QC.
lb333 napisał:(coś mówił, że się zajmuje słabym obrazem)
To jeszcze zależy od źródła DVD, najlepsze jest R2J.
R2J, J8R, W11, F16 - nie znam się na tym. Jak mówiłem, z blu-raya zrobię na pewno, a z DVD tylko, jeśli będzie spora różnica w obrazie.