#21 2009-03-05 08:20:38

Feniks_Ognia
Użytkownik

Odp: DRAGON BALL Z - 20th Anniversary Special Extend Version 100 ep!

Czyli chwyt marketingowy i obcinanie odcinków by wyszło taniej. Czyli jak tu zrobić i się nie narobić a zarobić smile_big Czyli syf.

A mi sie Dragon Ball podoba taki jaki jest orginalny i nie chce zmian nawet jak są fillery akurat nie wiem co jest fillerem ale zgaduje że np. nauka jazdy przez piccolo i songo to mi się podobają.

#22 2009-03-05 17:09:37

Jar
Użytkownik

może zobaczę jak im to wyjdzie, ale pewnie nie obejrzę nawet do 20 ep
no cóż zobaczymy na razie nie ma co robić żadnych nadziei (ktoś w ogóle liczy na sukces tej serii???) ani z góry skreślać, może uda im się osiągnąć ten średni (pozwalający oglądać) poziom

#23 2009-03-05 18:03:27

kalamir
Użytkownik

Jar napisał:

może uda im się osiągnąć ten średni (pozwalający oglądać) poziom

Ja nie kumam takich tekstów. Na każdym kroku słysze "Ten dragon ball to tak rozwlekany, sceny o niczym, tła zamiast akcji"...

No kuźwa... Goście chcą zrobić teraz z Dragon Balla szybkie i dynamiczne anime bez durnych wstawek z odnowioną muzykę i rozdzielczością HD 16:9 bez cięcia obrazu. Nawet zaczęli rysować niektóre sceny od nowa.

ZAMIAST TEGO MOGLI PO PROSTU WYDAĆ DRAGON BALL Z HIGH DEFINITION który był by zwykłym shitem rozciągniętym do większej rozdzielczości ...badziewny obraz i dźwięk. Zamiast tego ktoś wpadł na pomysł aby się tym troszkę pobawić i ulepszyć. Więc przestańcie psioczyć po to aby psioczyć i trzymać polską normę pieprzenia głupot. Poczekamy do czerwca i wtedy będzie można powiedzieć coś sensownego.

#24 2009-03-05 18:29:34

FAiM
Użytkownik

kalamir napisał:

Goście chcą zrobić teraz z Dragon Balla szybkie i dynamiczne anime bez durnych wstawek z odnowioną muzykę i rozdzielczością HD 16:9 bez cięcia obrazu. Nawet zaczęli rysować niektóre sceny od nowa.

Czy aby na pewno widziałeś porównanie z wersją TV?

K5Cqyo6.png?1

#25 2009-03-05 18:52:36

Dragmaru
Użytkownik

Ja się zgadzam z Kalamirem. Nie rozumiem czemu narzekacie. Nareszcie będzie DB takie, jakie powinieno być na początku - bez filerów i durnych walk po 20 odcinków. Na dodatek w doszlifowanej formie. Ja mimo że z DB wyrosłem już dawno temu, to z chęcią obejrzę tę nową serię(a przynajmniej kilka odcinków). Nie dość, że szybszą i przyjemniejszą dla oka, to jeszcze bez durnego włoskiego dubbingu, debilnego tłumaczenia i cenzury.

#26 2009-03-05 18:59:09

dulu
Moderator

Ludzie mają dziwną skłonność do narzekania. Jak widziało się DB na RTLu(po raz pierwszy w życiu), człowiek nie mógł odejść, z niecierpliwością czekał na kolejny odcinek, tak przynajmniej było ze mną. Teraz chcą nam dać tę samą przyjemność, tylko że doszlifowaną, to źle? Ja tam bardzo się cieszę.

#27 2009-03-05 19:02:00

Roval
Użytkownik

dulu napisał:

Ludzie mają dziwną skłonność do narzekania. Jak widziało się DB na RTLu(po raz pierwszy w życiu), człowiek nie mógł odejść, z niecierpliwością czekał na kolejny odcinek, tak przynajmniej było ze mną. Teraz chcą nam dać tę samą przyjemność, tylko że doszlifowaną, to źle? Ja tam bardzo się cieszę.

Według mnie to także bardzo dobry pomysł:p W końcu nie dostaniemy przecież fatalnej kontynuacji a la GT, ale skróconą o całkiem niepotrzebne rozmowy, odnowioną najlepszą część Dragon Balla. Jak dla mnie bomba, zamierzam znów odświeżyć sobie serie, bo okazja ku temu jest całkiem dobra.

Ostatnio edytowany przez Roval (2009-03-05 19:02:11)

Roval.png

#28 2009-03-05 20:04:22

Envie
Użytkownik

Mi tam fillery nie przeszkadzały smile_big
Chciałbym zobaczyć jakieś całkiem nowe odcinki^^

#29 2009-03-05 22:23:08

wizard2000
Użytkownik

a kto by nie chcial ale byle nie byly takie jak w gt tylko bardziej podchodzily pod z

wizard2000.jpg

#30 2009-03-06 00:34:56

Dragmaru
Użytkownik

Ja bym nie chciał. Niektórzy nie rozumieją, że to co dobre kiedyś musi się skończyć, a przedłużanie czegoś na siłę, tylko wychodzi temu na gorsze. No ale niestety, jednym z głównych praw rynku jest "nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka" i w ten oto sposób powstają słabe kontynuacje dobrych filmów i anime. Aż do momentu, gdy nowe części/sezony przestają przynosić korzyści.

#31 2009-03-06 00:46:02

turunks
Użytkownik

Maniack napisał:

Ja nie będę oglądał jak to nie będzie miało włoskiego dubbingu i polskiego lektora jezor Basta!

chyba francuskiego, bo takowy lecial u nas...:)

#32 2009-03-06 10:33:08

sebek2501
Użytkownik

Ja jestem pozytywnie nastawiony do pomysłu skrócenia DB Z do 100 odcinków, bo przez przegięcia w stylu: wyprowadzanie jednego ciosu przez 20 odcinków, o mało nie przestałem tego oglądać. Na szczęście jakoś wytrwałem i nie żałuję smile

Z drugiej strony ciekawe, czy te wszystkie przeciągane na siłę wali trwały w sumie 191 odcinków, czy jednak część fabuły też poleci.

Co do poruszanej tu sprawy fillerów, to mi one nie przeszkadzały, gdyż nie czytałem mangi, więc nie odróżniałem fillerów od oryginalnej fabuły.

Ostatnio edytowany przez sebek2501 (2009-03-06 10:34:18)

#33 2009-03-06 13:36:35

didlet
Użytkownik

arystar napisał:

Ale, czy to na pewno? Ten skan wygląda jakoś mizernie, a do tego nie ma nigdzie żadnego potwierdzenia.

najpierw poszukaj pozniej sie wypowiadaj... nawet na ANIDB jest juz owa seria...

arystar napisał:

Ale jest dużo starszych i lepszych serii niż DB.

smieszy mnie ta wypowiedz ^^ takze prosze kolege, niech napisze mi jakie serie masz na mysli? zwaz na fakt ze DB do polski dotarlo dosc pozno (97' rok ? nie pamietam dokladnie ale cos kolo tego) a produkcja 86' zwykly BD i 89' DBZ (obstawiam ze nawet na swiecie Cie jeszcze nie bylo jak emitowali DB w japan)... takze podaj mi choc ze 2 tytuly jak to napisales "duzo starszych i lepszych serii niz DB"

nawet AKIRA (ktora jest filmem a nie seria, bo nic innego mi do glowy starszego nie przychodzi) jest z 88'

ja rozumiem ze ludziom sie nudzi w domu i nie maja co robic to marudza, narzekaja na wszystko i pisza na forach byle cos napisac... ale choc raz uzasadnij mi swoja wypowiedz... i udowodnij ze nie jestes Trolem, co zapewne bedzie ciezkie do wykonania ^^

Co do samego projektu / pomyslu chetnie zobacze co z tego wyjdzie oczkod tak jak piszecie, jezeli skroca ilosc tekstow podczas walki - to moze byc naprawde dobre kino oczkod szkoda tylkoz e nei moge zobaczyc owego porownania co podaliscie link ;/ sankaku complex jakas przerwe techniczna chyba ma ...

Ostatnio edytowany przez didlet (2009-03-06 13:43:24)

#34 2009-03-06 14:40:29

Prince_Vegeta
Użytkownik

didlet napisał:
arystar napisał:

Ale, czy to na pewno? Ten skan wygląda jakoś mizernie, a do tego nie ma nigdzie żadnego potwierdzenia.

najpierw poszukaj pozniej sie wypowiadaj... nawet na ANIDB jest juz owa seria...

arystar napisał:

Ale jest dużo starszych i lepszych serii niż DB.

smieszy mnie ta wypowiedz ^^ takze prosze kolege, niech napisze mi jakie serie masz na mysli? zwaz na fakt ze DB do polski dotarlo dosc pozno (97' rok ? nie pamietam dokladnie ale cos kolo tego) a produkcja 86' zwykly BD i 89' DBZ (obstawiam ze nawet na swiecie Cie jeszcze nie bylo jak emitowali DB w japan)... takze podaj mi choc ze 2 tytuly jak to napisales "duzo starszych i lepszych serii niz DB"

nawet AKIRA (ktora jest filmem a nie seria, bo nic innego mi do glowy starszego nie przychodzi) jest z 88'

ja rozumiem ze ludziom sie nudzi w domu i nie maja co robic to marudza, narzekaja na wszystko i pisza na forach byle cos napisac... ale choc raz uzasadnij mi swoja wypowiedz... i udowodnij ze nie jestes Trolem, co zapewne bedzie ciezkie do wykonania ^^

Co do samego projektu / pomyslu chetnie zobacze co z tego wyjdzie oczkod tak jak piszecie, jezeli skroca ilosc tekstow podczas walki - to moze byc naprawde dobre kino oczkod szkoda tylkoz e nei moge zobaczyc owego porownania co podaliscie link ;/ sankaku complex jakas przerwe techniczna chyba ma ...

A mnie śmieszy Twoja wypowiedź ;P
"Ale jest dużo starszych i lepszych serii niż DB" - wg. mnie to wcale nie musi chodzić o anime starsze od "DB" tylko po prostu o "stare" anime, o zbliżonej dacie, a "dużo lepsze niz DB"
No chyba, że się myle, i naprawdę autorowi chodziło o anime starsze niż DB, ale wątpie w to, bo jak napisałemś ciężko o coś starszego i dobrego.

"...najpierw poszukaj pozniej sie wypowiadaj... nawet na ANIDB jest juz owa seria..."
A niby od czego są fora internetowe ? jak ja bym miał wszystko wiedzieć, zanim się wypowiem, to w ogóle bym nic nie pisał, bo po co ?
Na forum mam tylko dzielić się wrażeniami z anime ? Bez przesady, ktoś czegoś nie wie piszę na forum, a jeśli znajdzie się osoba, która coś wie na ten temat i chce pomóc, to fajnie, ale na ANSI jest coraz więcej "Troli" takich jak Ty co "Bronią godności" forum.
Od takiego podejścia aż mi niedobrze, bo tu nie chodzi o to, że musimy komuś odpisywać, ale po cholere od razu pisać "google" w odpowiedzi, albo inne omijające prawidłową odpowiedź głupoty.
Śmieszy mnie to, że wiele europejczyków chce się upodobnić do Japończyków, naśladują ich w różnych sytuacjach. Dla mnie powinni zacząć od uprzejmości, bo to co się teraz dzieje, to jest totalną porażką jezor

"ja rozumiem ze ludziom sie nudzi w domu i nie maja co robic to marudza, narzekaja na wszystko i pisza na forach byle cos napisac... "

Tak, mi dzisiaj też się nudziło, bo cholera tydzieńczasu siedze w domu, chory jestem, za oknem szaro, czytam głupie wypowiedzi na forum ;P
Ja pier***, Może też jestem "trolem" i Ch**, ostatnio jest moda na "polowanie na Troli, Emo, i inne dziwactwa" w każdym poście, ktoś doszukuję się czegoś
Po cholere Wam to ? co z tego, że znajdziecie jakiegoś Trola, czy Emo ?

Tyle powiem,że na ANSI poziom strasznie spada. I to wcale nie przez "trole", jak mi się nie podoba to tego nie czytam i tyle, ale teraz z nudów miałem ochote odpisać...

PS. pewnie zrobiłem masę błędów, i pewnie teraz ja będe uważany z trola. Ale mam to gdzieś.

Miłego dnia ;]

Oczami Fana Blog ;]

#35 2009-03-06 15:12:07

arystar
Użytkownik

For ~didlet
To chyba ty mnie śmieszysz, a nie ja ciebie. Jak wyzywasz kogoś od trola to pierw poszukaj u siebie na podwórku. Może ci wyjaśnię, bo wygląda na to, że ty trochę nie zaczaiłeś. Chodzi o to, że DB nie jest szczytem możliwości na tamte lata. Mogli dużo bardziej się postarać nad tym tytułem (mogli "skurczyć" ilość odcinków, polepszyć animacje, lepiej dobrać głosy bohaterów, zrobić OP i ED...). Chcesz żebym coś lepszego, starszego wymienił to proszę: Versailles no Bara, Belladonna, Mirai Shounen Conan, Kidou Senshi Gundam - coś jeszcze? I jeszcze jedno, jak pisałem ten pierwszy post, to jeszcze nic o debeku na anidb nie było.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

#36 2009-03-06 18:27:27

Feniks_Ognia
Użytkownik

kalamir napisał:

No kuźwa... Goście chcą zrobić teraz z Dragon Balla szybkie i dynamiczne anime bez durnych wstawek z odnowioną muzykę i rozdzielczością HD 16:9 bez cięcia obrazu. Nawet zaczęli rysować niektóre sceny od nowa.

ZAMIAST TEGO MOGLI PO PROSTU WYDAĆ DRAGON BALL Z HIGH DEFINITION który był by zwykłym shitem rozciągniętym do większej rozdzielczości ...badziewny obraz i dźwięk. Zamiast tego ktoś wpadł na pomysł aby się tym troszkę pobawić i ulepszyć. Więc przestańcie psioczyć po to aby psioczyć i trzymać polską normę pieprzenia głupot. Poczekamy do czerwca i wtedy będzie można powiedzieć coś sensownego.

Bulshit, to co psuje anime, to czytanie mangi jeśli jest robiona na jej podstawie odbiera się to całkiem inaczej wtedy, wiem z doświadczenia Bleach Naruto.

Ja nie potrzebuje super ultra high definition sound in DB bo co będę słyszał wyjebane uch ach och (odgłosy walki)?? DB to nie orkiestra synfoniczna, a ludzie sie jarają jakimś dźwiękiem, a nie mają nawet głośników, by poczuć różnice, a jeszcze lepiej jak nie słyszą różnicy ale mam HD hahahaha smile_big Chyba się ciebie żarty trzymają. Dodatkowo jakakolwiek wersja HD to ucięcie obrazu lub rozciągnięcie no thx!

A dragon balla mam w wersji niecenzurowanej, normalny hardsub i w 100 % mi wystarcza, jakiś czas temu nawet oglądałem sobie na nowo. Jak videl chciała odkryć supersajanina (ciekawe czy filler) ale jest boski. Nigdy nie czytałem mangi więc nie wiem co jest fillerem. Ale uważam wersje Anime za absolutnie boską pod każdym względem klasyk jakich mało i nie przeszkadzają mi żadne rozciągania to jest pewien urok tego.

A to wszystko i głupi tekst że Akira temu patronuje to zwykły bulshit marketingowy, bo po co robić prawie 500 (w zależności ile części) jak można, zrobić 100 odcinków i zarobić tyle samo oszczędzając czas, pieniądze, ludzi i robić klientów wała. Taka prawda zwykły tani chłyt marketingowy jak to mówią w ani mru mru.

Oryginalny DB RULEZ (GT tyż chodź nie tak dobra ale tyż)

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2009-03-06 18:32:13)

#37 2009-03-06 18:35:48

Dragmaru
Użytkownik

Ciekawe, czy jak za 20 lat zrobią Naruciaka od nowa, to ludzie też tak będą bronili filerów smile_big.

Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2009-03-06 18:35:59)

#38 2009-03-18 10:45:54

SevenMaster
Użytkownik

5 kwiecień już niebawem smile
Zamierza ktoś tłumaczyć tą serię? Na forum takowej informacji nie znalazłem...

#39 2009-03-18 13:01:53

Brajan
Użytkownik

w takim tempie to oni przez 20 lat nie skończą Naruto

#40 2009-03-18 14:22:35

Tybekk
Użytkownik

Na pewno jakaś grupa tym się zajmie smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024