Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Zastanawiałem się, czy dodać info także tutaj, gdyż nie jest ściśle związane z anime, ale ANSI to praktycznie mój drugi wirtualny dom (chociaż ostatnio jestem w rozjeździe ), wiec piszę. (dla tych, którzy będą narzekać "Znasz ciekawe miejsce w sieci? Zapodaj" )
Dziś rano uruchomiłem swój nowy serwis tu był adres. Ostatnio mam strasznie dużo wolnego czasu, więc niestety część z niego przesiadywałem w sieci, próbując go zapełnić czymś pożytecznym. Pouczyć się programowania itp itd. Zacząłem szukać tutoriali, kursów, szkoleń i udawało się, ale czasem naprawdę z wielkimi bólami, znajdować ciekawe materiały. Pomyślałem, żeby zebrać to po prostu w jednym miejscu i pozwolić użytkownikom oceniać ich przydatność. Malkontenci powiedzą, że jest wykop, ale kto tam był ostatnio ten wie, co pozostało z pierwotnej wersji tego serwisu.
tu był adres w zamierzeniu gromadzić ma najróżniejszego rodzaju linki do kursów typu step-by-step, webcasty itp. Funkcjonalność znana wszystkim z digga i wykopu, choć niektóre funkcje są bardziej rozbudowane.
A tak na marginesie polecam platformę meboo, którą dodałem do działu języki, do nauki japońskiego. Nie ma to jak lektor ;]
Zajrzyjcie, oceńcie i jeśli się wam spodoba zostańcie na dłużej. Pamiętajcie, stawiamy na jakość
Pozdrawiam
gracol
Ostatnio edytowany przez gracol (2007-10-16 12:25:58)
Bardzo pomocne rady dla tych co zajmują się robieniem napisów lub zamierzają się zajmować.
Bardzo pomocne rady dla tych co zajmują się robieniem napisów lub zamierzają się zajmować.
Jeśli masz na myśli linki na głównej, to dodałem je z mojego innego serwisu ;] Ale masz rację, szczególną popularnością cieszy się ten o wydobywaniu napisów z DVD
#gracol, będziesz kończył tłumaczenie aeigisuba? :> Zbieram się i zbieram i zebrać nie mogę, żeby zacząć się bawić tym programem, a do The 5 Killers przydałyby się napisy w ass
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Hmmm, właśnie mi o tym przypomniałeś
Tłumaczenie było prawie skończone, ale musiałbym wziąć pod uwagę nowości z wersji 2.0. Hehe, pewnie tak Może siądę nad nim jutro
Hmmm, właśnie mi o tym przypomniałeś
Tłumaczenie było prawie skończone, ale musiałbym wziąć pod uwagę nowości z wersji 2.0. Hehe, pewnie tak Może siądę nad nim jutro
Pisałeś, że masz za dużo czasu i chcesz go produktywnie spędzić. Dodałeś, że niestety siedziałeś na necie. No to wszystko jest na dobrej drodze w takim razie Gambatte, #gracol-senpai
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Jak wyjdzie oficjalnie Aegi 2.0 będziesz miał tłumaczenie. A teraz do serwisu ;]
I znowu pytanko mam xD Masz może jakiegoś tutoriala opisującego jak wstawić napisy do zripowanego filmu dvd? Albo jakiś program do polecenia? Wuja google jest średnio pomocny, głównie pokazuje wyniki dotyczące wstawiania subów przy konwersji z avi.
Jeśli masz na myśli dodawanie napisów do DVD (vobs, idx) to tu był adres
W pytę, o to mi chodziło. Jutro spróbuję wsadzić suby i ocenię artukuł. Dziękówa
W pytę, o to mi chodziło. Jutro spróbuję wsadzić suby i ocenię artukuł. Dziękówa
Właśnie takie było założenie, nia ma co dziękować ;] Tylko oceniać
Dlaczego tuts? Lepiej brzmi TITS... ale rozumie że było już zajęte
gracol jak Ci się nudzi to napisz nowy engine dla ANSI ^^.
Ja bym z chęcia to zrobił ale niestety, ze względu na ilośc wolnego czasu, nie widzę takiej opcji ;/, conajmniej narazie .
Dlaczego tuts? Lepiej brzmi TITS... ale rozumie że było już zajęte
Hehe, tuts, tits co za różnica ;] To i to bardzo fajne, prawda?
gracol jak Ci się nudzi to napisz nowy engine dla ANSI ^^.
Ja bym z chęcia to zrobił ale niestety, ze względu na ilośc wolnego czasu, nie widzę takiej opcji ;/, conajmniej narazie .
NIE MA SZANS
Pod adresem tu był adres uruchomiłem dziś bloga do kontaktu z userami. A przy okazji dzięki wszystkim, którzy przesłali uwagi na @.
Jeśli macie jakieś spostrzeżenia zapraszam do komentowania na blogu. TNX
Jak na moje to temacik cza by rzucić do koszyka, a nie, że kieruje na stronkę z linkami sponsorwanymi, by wspomóc w zarobkach nie-wiadomo-kogo xD. (bo podejrzewam, że domenka zwyczajnie nie została przedłużona i sobie tak wisi przejęta przez bliżej nie znaną osobę xP).
Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-03-08 21:31:49)
Adresy wyczyszczone, wątek ku pamięci umarłego projektu.
Strony 1