Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Dzięki. Spostrzegłem jeszcze że głos Mai to również głos Reny z Higurashi, ale ponad połowę odcinków nie sposób było to zauważyć. Dopiero jak Mai zaczęła tak wolniutko i spokojnie mówić domyśliłem że to ten sam głos.
I jeszcze jak widzę to manga Mai Hime prawie w całości po polsku już jest.
I jeszcze jak widzę to manga Mai Hime prawie w całości po polsku już jest.
Zachęcam do zakupu angielskiego wydania Tokyopop.
W empiku można zamówić za znośną cenę
Oficjalnie to nie jest sequel ale mi sie wydaje ze powinien byc zwlaszcza ze mamy cyborga, nie pamietam juz imienia, ktory w w Mai-Hime wystepuje i gdzies tam w otome pojawia sie informacja ze zyje/dziala juz kupe czasu
ara ara...
Miyu faktycznie może być ogniwem łączącym obie serie, jest to jednak, tak jak w innych przypadkach, daleko idąca interpretacja.
Co do My Hime. Muzyka jest cudowna i nic dziwnego że otrzymała nagrodę jako najlepsza ścieżka dźwiękowa. Choćby utwór Ensei jest wspaniały. To nie jest taki zwykł rytm, ale taki bardzo odziałujący i dzięki bardzo fajny klimat się tworzy.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … #eid_46241
Co sądzicie o tym. To jakieś połączenie Otome i Hime. Ale tego filmu chyba nie będzie.
Ostatnio edytowany przez pitersan (2008-01-16 15:47:29)
Ten trailer jest tylko i wyłącznie żartem ze strony Sunrise (studia, które tworzy serie Mai-blablabla).
Był on dodatkiem na którymś DVDku, i został stworzony dla checyJeśli się bliżej przyjżysz, to zobaczysz, że jego premiera została zapowiedziana na 20006 rok
Czytaj może posty innych. Ze zrozumieniem.
A co do muzyki - fakt. Najlepszy OST jaki słyszałem w anime
Dostał nagrodę? Nie wiedziałem.
Ostatnio edytowany przez AceMan (2008-01-16 16:16:45)
Ale fajnie by było jakby taki film powstał...
Chodzi oczywiście o nagrody anime-reactor.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=1554
Może ogólnie nie jest to najlepsza ścieżka dźwiękowa bo w VPM czy Fate Stay Night była lepsza, ale niektóre utwory, szczególnie piosenki bardzo mi się podobały.
Ostatnio edytowany przez pitersan (2008-01-16 16:36:35)
to możecie spokojnie czekać na Mai-Otome 0: Cipher
Czekałem, czekałem i się w końcu doczekałem:). Ściągam właśnie pierwszy epek nowej, 3 odcinkowej serii OVA "Mai-Otome 0: Cipher" zsubowanej przez Static-Subs. Już zacieram rączki i mam nadzieję, że będzie równie dobra jak Mai-Otome Zwei.
Dla zainteresowanych: Mai-Otome 0: Cipher
Niestety ale sie zawiedziesz trochę inaczej to sobie wyobrażałem i się zawiodłem
Nie powiem dlaczego sam sie przekonasz ;(
Nie ma dawnych bohaterów z poprzednich serii ?
Niestety ale sie zawiedziesz
trochę inaczej to sobie wyobrażałem i się zawiodłem
Niestety, masz rację . Na tle samego Mai-Otome i OVA Mai-Otome Zwei najnowsza seria OVA (na podstawie pierwszego odcinka) jest w moim odczuciu conajmniej mierna. To już nie to samo. Ale poczekamy do następnego odcinka. Może się "rozkręci". Może...
zmora150 napisał:Niestety ale sie zawiedziesz
trochę inaczej to sobie wyobrażałem i się zawiodłem
Niestety, masz rację
. Na tle samego Mai-Otome i OVA Mai-Otome Zwei najnowsza seria OVA (na podstawie pierwszego odcinka) jest w moim odczuciu conajmniej mierna. To już nie to samo. Ale poczekamy do następnego odcinka. Może się "rozkręci". Może...
Muszę sie z wami nie zgodzić.
Obejrzałem wszystkie trzy odcinki Mai-Otome 0 -S.ifr i muszę powiedzieć, że były całkiem znośne.
Faktycznie po seri Mai-Hime czy choćby Mai- Otome wypada ciutkę blado.
Ale nie jest aż tak źle aby osadzać że się zawiodło na tej odsłonie...
Uważam, że to taka przekąska przed daniem głównym <Mai-Hime & Mai-Otome> .Podobno ktoś to od dłuzszego czasu to przekłada na sub angielski.
Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
czy ktoś tłumaczy ostatni ep z Mai-Otome 0 -S.ifr-03
[SS]_Mai-Otome_S.ifr_-_03_(h264_AC3)_[727197A3].mkv
czy ktoś tłumaczy ostatni ep z Mai-Otome 0 -S.ifr-03
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mai Hime to z pewnością doskonałe anime dużo lepsze od Mai Otome. Oglądając je można mieć wrażenie, że Mai Otome jest dla młodszej widowni.
W Mai Hime były sceny naprawdę mocne i przez to rewelacyjne, a tego właśnie zabrakło w Mai Otome to znaczy przekonującego dramatyzmu.
Jak oglądałem Mai Hime to sądziłem, że to będzie prawdziwy dramat, ale skoro to komedia to nie mogło przecież tak być.
mnie się mai-hime nie spodobało to się za otome nie brałem.
Ale słyszałem że manga fajna, i pdobno otome > hime
no właśnie w tym problem że Otome w porównaniu z Hime ssie.
Nie wiem tez czemu wydawano kontynuacje Otome w postaci odcinków OAV
jak większość chciała Hime.
Mym zdaniem w Mai-Hime postacie są lepiej wyeksponowane, jak i relacje miedzy tymi postaciami. Fabuła jest bardziej dynamiczniejsza oraz zaskakująca. I motyw yuri lepszy
Zaś Mai-Otome, za sprawą głównej bohaterki drażni. Jak również różnego rodzaju udziwnienia jak zakochane 13(czy ile one tam miały) i fan servis z nimi związany jak np. potwór galareta i jego macki (-_-) i takie tam bzdety. Seria jest bardziej młodzieżowa a nawet dziecinna. (W niektórych momentach po prostu chciałem by cała dzieciarnia wreszcie pozdychała)
Zgrzyt ale Ty o anime mówisz?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna