#61 2009-03-08 23:34:03

Kenshiro
Użytkownik

Odp: Higurashi no Naku Koro ni NEWS (Anime, Gry, Stuff)

Yata-sama napisał:

Ale w Kai przesadzono i na siłę dążono do moralnego zakończenia

Gdyby zginęła choć jedna ważniejsza osoba, Rika nie uznałaby swojego zwycięstwa. Nie było też sensu zabijać Takano, ostatecznie przyznała się do porażki i nie miała przed sobą zbyt ciekawego życia, więc...

Jakby ktoś dobry zginął to było by to głupie bo zakończenie choć raz musiało być pozytywne.
Ale odnośnie Takano to sądzę że za to co ona robiła ich działanie było głupkowate i moralizatorskie. I w tym się zgodzę z kirą. Zemsta powinna być smile

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-03-08 23:35:17)

#62 2009-03-14 15:38:52

FlameHaze
Użytkownik

Serie ogólem fajne były chociaż już trochę męczące ciągle powtarzanie wątku jezor

tak czy siak jestem ciekawy jaki to romans w ostatnim Oav mam nadzieję że Keichi&Mion

#63 2009-03-27 23:26:02

tymek88
Użytkownik

Małe info;)
W sieci pojawił sie BDRip Ova 01, oraz RAW Ova 02 oczkod
Więcej info i screeny:
KLIK

#64 2009-03-28 00:26:42

_KiRA
Użytkownik

BD nie polecam bo wygląda (i jest to) jak oficjalny upscale z DVD. Spodziewałem się czegoś lepszego, prawdziwego HD, jednak spieprzyli.

Screeny:

http://img156.imageshack.us/my.php?imag … 123850.jpg
http://img155.imageshack.us/my.php?imag … 123828.jpg
http://img156.imageshack.us/my.php?imag … 123915.jpg

#65 2009-04-02 20:09:37

rezor1991
Użytkownik

no to nieoczekiwany zwrocik akcji ;]

Pokaż spoiler
zdziwily mnie troche... a nawet bardzo te pierwsze minuty 2 oavki ;] bylem przekonany ze seria oav bedzie w formia parodii a tu taki psikus ;o rena wpada pod tira i budzi sie w innym swiecie >.> niezla zmylka z ta 1 czescia. Chociaz sam w sobie czuje takie zrezygnowanie bo mimo ze cos nowego to mam o uczucie z perspektywy Riki, ze znow pojawia sie ten sam problem. Fabula zawarta w tych 2 oavkach jak narazie dla mnie na 5+ ;] hmm do tego zapowiedz "umineko no naku koro ni" dworzanskie klimaty czy znow jakas podpucha? ;>

100x100

#66 2009-11-19 02:22:19

_KiRA
Użytkownik

Olaboga, jak dawno tutaj nie pisałem. Czas oswierzyć temacik, bo jest czym.

Tak sobie przeglądam rutynowo toshokana i co widzę... jakaś nowa gra na PSP z Higurashi. Początkowo myślałem, że to jakieś podobieńcsto, albo i fake (nazwa torka w krzaczorach). Wrzuciłem do google i oto przed moimi oczyma ukazały się linki do... Fanserwisowo-horrorowego Mahjonga z Higurashi na PSP. No i WTF? No mahjong xD ! Może mi się uda kiedyś do kolekcji dorwać.

Oficjlana stronka, kilka fanserwisowych screenów (niektóre bardziej hot smile_big), trailer na jutibie xD

Linka poszukajcie sobie na toshokanie, piszę się to tak:

ひぐらしの哭く頃に 雀

PS. Nie ma mojej Hanyuu jako playable character? oO Toć to skandal... z drugiej strony nie dziwię się, rozpykała by ich tam wszystkich xD

Mała ciekawostka też, ponoć niebawem ma się pojawić dodatek do Higurashi Daybreak na PSP. A ja jeszcze nie kupiłem podstawki bo droga ;( .

Do usłyszenia.

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2009-11-19 02:25:13)

#67 2009-11-20 01:06:13

Isao
Użytkownik

Nie no tego sobie nie odpuszczę pozycja dla mnie obowiązkowa :d
Dobrze, że akurat ostatnio się przekonałem do psp znowu smile i od razu taki rarytas jezor

#68 2010-01-25 16:32:32

_KiRA
Użytkownik

Kolejny newsik:

Pojawił się (a raczej jest możliwy download) drugi film Live Action z serii Higurashi no Naku Koro ni. Cóż, trochę obsuwy miał, ale lepiej późno niż wcale, teraz pozostało tylko polować na ISO.

Higurashi no Naku Koro ni Chikai

W dodatku jakiś czas temu mangagamer wydała 4 pierwsze rozdziały pierwowzoru anime, czyli gry na której ono powstało. Wszystko przetłumaczone na język angielski. Szkoda że tak nikt nie może wydać Higurashi no Naku Koro ni Matsuri i Kakera Asobi >.> - JP audio + tekst ang.

Zapraszam do zakupu!

Stopka forum

© Animesub.info 2024