Nie jesteś zalogowany.
Ponoć CENCOROLL ma się niedługo ukazać, animacja jest obłędna, muzyka rewelacyjna. Trochę zalatuje FLCL, ale to raczej nic złego.
Pewnie już było o tej OAVce (robią ją chyba już ze dwa lata), ale ten zwiastun nieźle ciśnie.
http://www.youtube.com/watch?v=pXHX6w0IlBM
Jak znowu czegoś nie odwołają to podobno 18 marca ma "wylecieć".;)
Nom, animacja fajna, lecz ja nie spodziewam się czegoś, co stanie się tam jakimś znanym tytułem. Jednakże trzymam kciuki za to, by było to lepsze od tego, co się ostatnio pojawia. Co do muzy, jeśli będzie taka, jak w trailerze, to nie będzie ciekawie.
Miejmy tylko nadzieję, że premiera będzie w marcu i że ujrzymy dobry angielski przekład.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-03-12 21:24:38)
Czy to nie jest aby współczesna wersja "Dumbo"?
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Jak na Dumbo to on dla mnie jest zbyt NGE-onowy xD, te transformacje niejednego dzieciaka by doprowadziły do sennych koszmarów . Nie spodziewam się wybitnego dzieła, ale na pewno dam mu szansę jak czas na to pozwoli
Ta OVA to spot propagandowy japońskiej floty wielorybniczej.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Sorry, ale czym tu się podniecać :?
Jak dla mnie trailer nie zapowiada nic sensownego. Ot, kolejna historyjka godzillo podobna. Porównywanie do FLCL chyba nie na miejscu.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Miejmy tylko nadzieję, że premiera będzie w marcu i że ujrzymy dobry angielski przekład.
Dobre grupy to już prawie pozdychały, więc jak się ukażą po długim czasie nawet jakieś średnie napisy to będzie wypas.
Sorry, ale czym tu się podniecać :?
Jak dla mnie trailer nie zapowiada nic sensownego. Ot, kolejna historyjka godzillo podobna. Porównywanie do FLCL chyba nie na miejscu.
Chyba żartujesz? Kup sobie lepsze okulary i obejrzyj raz jeszcze.
Porównanie do FLCL jest tu jak najbardziej na miejscu, poziom szaleństwa, mechanicznych elementów wyskakujących z żywego organizu i rozwałki bardzo mocno przypomina twór GAINAXu.
Jazdaaa!
Podoba mi się!
Porównywanie do FLCL chyba nie na miejscu.
Trochę tak, bo FLCL to shit na maksa.
slymsc napisał:Sorry, ale czym tu się podniecać :?
Jak dla mnie trailer nie zapowiada nic sensownego. Ot, kolejna historyjka godzillo podobna. Porównywanie do FLCL chyba nie na miejscu.Chyba żartujesz? Kup sobie lepsze okulary i obejrzyj raz jeszcze.
Porównanie do FLCL jest tu jak najbardziej na miejscu, poziom szaleństwa, mechanicznych elementów wyskakujących z żywego organizu i rozwałki bardzo mocno przypomina twór GAINAXu.
Tja, a poziom "szaleństwa" zmierzyłeś pewnie liczbą mechanicznych elementów wyskakującą z ciała w ciągu minuty. W takim ujęciu, to raczej bliżej temu do Tetsuo - The Ironman czy Tetsuo 2. A podobną rozwałkę dostarczają nam zwykłe derby piłkarskie.
A tak serio, to zobaczymy, co z tego będzie. Hurraoptymistą jednak nie jestem. Zawsze to jednak miło zaskoczyć się in plus, niż dostać kopa, in minus.
PS.
Cieslakowej wizji świata nie komentuję
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Podjudzanie fanów to kiepski pomysł. Tak jak każda inna forma trollingu xP.
Hmm... tytuł wydaje się mieć jakiś potencjał, co do porównania do FLCL - nie tylko
poziom szaleństwa, mechanicznych elementów wyskakujących z żywego organizu i rozwałki bardzo mocno przypomina twór GAINAXu.
ale zwróciłbym też uwagę na kreskę w niektórych momentach.
Na razie z tego co pokazali nie podoba mi się tylko muzyka ^^". Pytanie czy w marcu faktycznie to "dostaniemy" (fajnie by było xD, bom ciekaw).
Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-03-13 00:34:27)
slymsc napisał:Porównywanie do FLCL chyba nie na miejscu.
Ekhm... Przyuważ z kim fruwasz.
FLCL najpierw ostro gniotło banię, a potem radośnie po niej tuptało.
Jeśli zajdzie potrzeba, będę bronić tej produkcji nawet własnym mechem wyciągniętym z d... głowy!
Podjudzanie fanów to kiepski pomysł. Tak jak każda inna forma trollingu xP.
Proszę cię, nie rób z siebie takiego fana, bo padnę. To moje własne zdanie i mam gdzieś, co sobie o tym myślisz. Dla mnie FLCL to coś, co nie powinno się ukazać.
ale zwróciłbym też uwagę na kreskę w niektórych momentach.
Możesz mi powiedzieć w jakich momentach? Bo jak dla mnie, to w całym tym długim trailerze jest tylko jedna. Jeszcze nie spotkałem się z produkcją, która by użyła kilku sposobów rysowania.
@slymsc
I dobrze, bo cieslak ma dziwny gust.
Edit:
@DUDi
To ja już milczę. xD
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-03-13 00:40:22)
Tja, a poziom "szaleństwa" zmierzyłeś pewnie liczbą mechanicznych elementów wyskakującą z ciała w ciągu minuty.
Proste.
Oczywiście trzeba poczekać na finalny produkt, ale powinien być lepszy niż to co jest na tym zwiastunie, (w końcu jest prawie sprzed dwóch lat), w tym czasie mogli to jeszcze dopieścić.
Zarathustra - btw. - nie ma jakichś nowszych trailerów ^^ (podejrzewam, że nie, bo pewno byś linka podał ^^")?
Swoją drogą - na anidb znalazłem takie info:
First selected project of Anime Innovation Tokyo. An investment inniative designed to promote and sponsor innovate Japanese animation works by independant animators or small studios.
Czy ktoś coś więcej o tym wie ^^?
Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-03-13 01:12:51)
Jeszcze nie spotkałem się z produkcją, która by użyła kilku sposobów rysowania.
A Mind Game widziałeś? XD
A mnie ciekawi jaka psychoza wyjdzie z tego filmiku
Nie mówiąc już o Kemonozume i Batman: Gotham Knight
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Tych produkcji nie widziałem.
Skoro się ogląda anime o kotkach, to nic dziwnego
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Skoro się ogląda anime o kotkach, to nic dziwnego
Cicho. Każdy wie, że mam dziwny gust. BTW... Wkrótce drugi sezon Chi. ^_^
Co do tematu... Obejrzałem raz jeszcze ten trailer i śmiem stwierdzić, że jak wyjdzie coś dobrego, to może nawet wezmę się za tłumaczenie.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2009-03-13 12:37:08)