Nie jesteś zalogowany.
Monster i Legend of Galactic Heroes (niestety bez robotów, ale zawierają element fabuły charakterystyczny dla wymienionych przez ciebie anime, tzn. nieustającą walkę wielkich umysłów)
Noein
Evangelion
Rahxephon
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
wiem jestem wścibski ale zna ktoś jakieś anime podobne do
gintamy i getbackers(thx dulu, świetne)
??
Witam poszukuje podobnych anime do Gigantic Formula i Kurogane no Linebarrel? Ogladam juz Rahxephon ale tamte w/w bardziej przypadly mi do gustu. Tak wiec bede wdzieczny za jakies sugestie.
Podobnego do ...
Bleach
Jak by było trudno to podzielę na kilka klimatów :
- Walki mieczami
- Shinigami
- Stworki podobne do arrancarów (tylko nie dawać szitu ala D Gray Man)
Odcinki online oraz download anime : www.division69.net
Artykuły, ciekawostki, multimedia, cosplay, ciekawostki Anime&Manga : www.division69.net
-Walki mieczami to polecam Berserk właśnie czytam i jest świetne no i są skany na polski przetłumaczone dzięki czemu troszkę łatwiej się czyta. I może 666 Satan też po polsku, ale mieczy tu nie ma tylko dziwne bronie
-Shinigami to nie wiem czy ci się spodoba, czy nie ale Death Note (przynajmniej występują, ale większej roli nie odgrywają raczej), no i może nie Shinigami, ale też fajne Hellsing
-stworki to Pokemon jakoś żadnego nie kojarze z tych klimatów.
edit: i tak jak wyżej wspomniane Soul Eater się nadaje bo tam jest wszystko.
Ostatnio edytowany przez sokolb (2009-03-14 23:40:04)
Tylko Berserk i Soul Eater nie widziałem. Soul Eater - czekam aż się skończy, Berserk - czeka w kolejce ;p
Może coś jeszcze macie ? ^^
Artykuły, ciekawostki, multimedia, cosplay, ciekawostki Anime&Manga : www.division69.net
Hmm... Może Hitman Reborn.
Może nie walki na miecze, nie ma żadnych Shimigami i żadnych stworków, ale spodobać się może. (Tylko dalsze odcinki, początek strasznie nudny.)
Możesz jeszcze spróbować One Piece. Nie wiem czemu D.Gray-man Ci do gustu nie przypadł, ale w tym wypadku też bym Ci go polecił.
Z serii ze stworkami spróbuj Narutaru.
Hmm... Może Hitman Reborn.
Może nie walki na miecze, nie ma żadnych Shimigami i żadnych stworków, ale spodobać się może. (Tylko dalsze odcinki, początek strasznie nudny.)
Możesz jeszcze spróbować One Piece. Nie wiem czemu D.Gray-man Ci do gustu nie przypadł, ale w tym wypadku też bym Ci go polecił.
D Gray Man wydało mi się zdeczka nudne i dziecinne nie wiem po prostu. Na 60 odcinku odechciało mi się i porzuciłem to anime.
Jak miecze i dziwne stworki to "Basilisk: Kouga Ninpou Chou"
Chyba Gintama w twoje gusta trafi(jeszcze nie testowałem)
W One Piece (20ep za mną xD) dużo machają i wszytsko jest dziwne...
A D. GrayMan to wyczes, już już nudą zalatywał a tu powrót do wypasu...
Jednynie biedna Leenaly... Gdzie jej kłaki?!
KKnD ile ja bym dal zeby one piece obejrzec od nowa nie znajac fabuly genialne anime
A czy ja mówię że to zło?
Wyczes, nie wiem o co chodzi z kreską(niektóre wynaturzenia bolą)
Weird wymiata (Zupełnie M.Jackson)
Czy "skrzynisyn"?
Może nie Shinigami ale napewno nad/pod przyrodzone xD
jakieś anime podobne do
gintamy lub getbackers
albo do gto
tylko tym razem rad byłbym gdyby ktoś mi odpisał ;p
ED. thx jak skończę rurouni kensin to lookne
ED. masterplaster@ thx. jakbyś mógł dodać to będę szczęśliwy niektóre widziałem które podawałeś ale lookne na resztę
Ostatnio edytowany przez hehex (2009-03-16 17:15:34)
GTO - Gokusen(anime nie widziałem, ale drame mogę polecić) - wnuczka szefa mafii zaczyna pracę jako nauczycielka w liceum, całkiem sympatyczna opowieść.
Do tamtych dwóch tytułów jakoś nie mogę nic dobrać, nic na razie do głowy nie przychodzi. Zawsze możesz zobaczyć sobie Triguna.:P Dla mnie rewelacja. xD
Do GTO raczej już nic podobnego "ni ma", a jak dla mnie, to to całe Gokusen to takie mocno średnie, żeby nie powiedzieć, że słabe. Jedyne, co Ci można polecić, hehex, to inne "bekowe" pozycje, z czego od siebie zaproponowałbym tak:
- Detroit Metal City
- Full Metal Panic? Fumoffu
- Golden Boy - jak nie widziałeś, to po prostu "must see", często polecane razem z GTO
- Hikari to Mizu no Daphne
- Honoo no Labyrinth
- Magikano
- Midori no Hibi - taka romantyczna komedyjka, gdzie główny bohater to taki "element społeczny", prawie jak młody Onizuka
- Nagasarete Airantou
- School Rumble i School Rumble Ni Gakki
- Slayers
Starałem się wymienić raczej takie pozycje ogólno-mocno śmiechowe, więc pominąłem parę typowych "majtoszołów", ale jak nie masz nic przeciwko to mogę je dodać. Mam nadzieję, że Cię coś z tego zainteresuje.
Monster i Legend of Galactic Heroes (niestety bez robotów, ale zawierają element fabuły charakterystyczny dla wymienionych przez ciebie anime, tzn. nieustającą walkę wielkich umysłów)
Noein
Evangelion
Rahxephon
Znasz może jeszcze jakieś anime z głównych bohaterem o nieprzeciętnym zmyśle do kombinowania ? Najlepiej z jakichś świeżych pozycji, aczkolwiek niekoniecznie.
Byłbym wdzięczny.
jinjej napisał:Monster i Legend of Galactic Heroes (niestety bez robotów, ale zawierają element fabuły charakterystyczny dla wymienionych przez ciebie anime, tzn. nieustającą walkę wielkich umysłów)
Noein
Evangelion
RahxephonZnasz może jeszcze jakieś anime z głównych bohaterem o nieprzeciętnym zmyśle do kombinowania ? Najlepiej z jakichś świeżych pozycji, aczkolwiek niekoniecznie.
Byłbym wdzięczny.
Może "Eureka Seven"
Eureka Seven i kombinowanie 0.o? Coś chyba nie bardzo. Domyślam się, że o Code Geass: Lelouch of the Rebellion i Code Geass Hangyaku no Lelouch R2, a także Death Note już słyszałeś. Z innych "kombinowanych" tytułów to może:
- Ghost Hunt - o grupie "łapiduchów", którzy badają i zwalczają zjawiska paranormalne całkiem ostro przy tym "dyńkując"
- Monster