Nie jesteś zalogowany.
Zbyt mocno niedopracowane to to. Aż się uśmiechnąłem, gdy z czterech poddziałów w dziale "Kuchnia" dostępny był tylko jeden ("Przystawki"), a w nim jeden przepis, i to na... smażone warzywa - LOL Myślałem, że wypróbuję coś fajnego, a tu klops (ale nam się kulinarnie zrobiło). Jeśli już tworzycie jakieś działy, to coś w nie wrzućcie, bo po takiej niespodziance odechciało mi się przeglądania, coby kolejnego zdziwka nie zaliczyć.
"Skazany na zajebistość"
Zjadacz
Rozumiem cie bardzo dobrze , posiadamy bardzo dużo przepisów, tylko brak czasu na dodanie czegokolwiek.
Pisałem w Temacie że nie wszystko jest gotowe w 100 % , są braki materiałów staram się jak najwięcej umieścić ile mi na to czas oczywiście pozwala.
Pozdrawiam i proszę z pewnymi rzeczami być cierpliwym.
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-18 20:04:37)
ファンのファンのために
Spoko. Jeśli możesz, daj później jakąś notkę tutaj, że dodaliście, bo akurat gotowanie by mnie zainteresowało.
"Skazany na zajebistość"
hmm.. tak mi ptaszki cwierkaja ze stoicie teraz na nginxie.. jakies problemy z konfiguracja byly moze? :>
--
(moze w kwesti wyjasnienia.. dla niektorych, nginx to serwer www, tak samo jak i apache)
ojoj..500 Internal Server Error.. mi wyskoczyło parę razy, ale nie ma to jak bledu, na glowahosting widze jestescie, korde.. ciekawe, zarejestrowal juz dzialalnosc, czy dalej w szarej strefie hostingu.. no, ale to inna para kaloszy
--
dobra.. sam sobie odpowiedzialem, myslalem ze jest tylko na nginxie.. a i tu tez jest i apache ^^
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-03-18 21:18:15)
alfista
Zjadacz:
W przystawkach jest już 9 przepisów, jakby cię interesowały zobacz sobie.
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-18 21:45:53)
ファンのファンのために
Nazwa tematu została zmieniona.
Oficjalnie jest to główny temat, w którym będę podawał niezbędne informację o stronie.
Osoby zainteresowane przy pomocy strony (mod,itp.) proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-19 12:10:34)
ファンのファンのために
Wkradł sie chyba mały błąd
Wasabi tamago (jaja na twardo z wasali)
Ciekawe jak ci wasale smakują
Jeżeli ktoś posiada bardzo dużą bazę mp3, i chciałby pomóc w uzupełnianiu Otaku.
Proszę się zgłaszać.
Co do podstrony Otaku to nie wszystko może czytali mego newsa na stronie ;p.
W skrócie napisze. Umieszczamy OP/ED/AMV + mp3/lyrick do każdego anime.
--
PenTragon
Nie ja jestem tego autorem , zgłoszę to ;p
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-19 16:03:57)
ファンのファンのために
Ktoś żyje na ansi ?
Bo coś zero opinii od społeczności. Fajnie by było wiedzieć co sądzą ludzie na temat nowej strony.
Pod powiedzieli na temat jakiś zmian by się przydały.
Co do przepisów to sorki za błędy jak pisałem to mi world czasami zmienial automatycznie nazwy i moglem coś przeoczyc wiec sorki.
Ktoś żyje na ansi ?
Bo coś zero opinii od społeczności. Fajnie by było wiedzieć co sądzą ludzie na temat nowej strony.
Pod powiedzieli na temat jakiś zmian by się przydały.
No to jedziemy ;p
#1 Design strony
Nie podoba mi się... Wybaczcie, ale nie potrafię zdzierżyć ciemnych layoutów.
Nie dość, że ograniczona widoczność i utrudnione czytanie, to jeszcze po pewnym czasie zaczynają mnie oczy boleć od czytania białego tekstu na czarnym tle.
Poprzedni layout również nie był zachwycający, jednak nie utrudniał tak przeglądania strony i wczytywania się w teksty.
Ramki bocznych menu odpadają, nie pasują do całości i nie są zbyt gustowne.
Czcionka w menu wydaję się zbyt mała i brakuje jakiegoś "efektu" po najechaniu myszką na link. Podświetlenie, podkreślenie lub coś w tym stylu powinno załatwić sprawę.
Dodatkowo zrobiłbym coś z nagłówkami menu, jakoś mi nie pasują ^^ Ale to prawdopodobnie tylko moje widzimisię.
#2 Funkcjonalność
Słabo z nią... Często musiałem szukać różnych opcji, które powinny być pod ręką, a były poprzesuwane gdzieś na boki i niezbyt wyraźnie zaznaczone. Można się do tego przyzwyczaić, jednak większość userów nie wróci już na tak zagmatwaną stronę
Przykładem może być opcja "więcej" w hitofanie. Opcja pokazania dalszego tekstu powinna znajdować się bezpośrednio pod wstępem, a nie drobnym druczkiem z lewej strony i to pod masą informacji.
#3 Teksty
Ostatnio było z tym krucho, jak jest teraz? Przejrzałem newsa, dwa opisy postaci i oto moje wrażenia...
Zero poprawy. O ile news jest w miarę dobry, to opisy postaci są tragiczne.
W wiadomości o starcie strony znalazłem tylko błędy interpunkcyjne i masę zgubionych ogonków, jednak postacie to już inna historia
Zdania jakby wyjęte z translatora, fatalna interpunkcja, zgubione ogonki. Czyta się taki tekst okropnie, a sama treść również nie jest najwyższych lotów. Radzę poszukać osoby, która przejrzy wszystkie teksty i je poprawi.
Jednak muszę Was również pochwalić. Nie znalazłem już w tekście o Kallen błędów merytorycznych, które dawniej całkowicie dyskwalifikowały tekst w moich oczach ^^
----------
Poza powyższymi niedociągnięciami strona jest niezła, nic nadzwyczajnego, ale może z czasem się poprawicie
Zjadacz, jeśli chcesz danka japońskie, to lepiej tu niż 'tam'
http://kuchniajaponska.blox.pl/html
Witam rafaelpl, zgadzam się z tobą w pewnych kwestiach. Jak wiadomo nie ma nic idealnego , czy to tekst, grafika, zawsze znajdą się błędy które drażnią kogoś lub i nie.
Zależy też od gustu czy guściku
Napiszę małe sprostowanie dla ciebie.
#1. Jak pisałem wyżej, są gusta i guściki do wyglądu layouta,nie potrafię wszystkim dogodzić.
Ludzie chcą białą stronę, inni czarną, a trafiają się tacy że wolą różową.
Co do czcionek to nie są to oryginalne, pisałem w temacie że nie wszystko jest dociągnięte do końca. W najbliższym czasie zostaną one poprawione, oczywiście dopasujemy odpowiednie.
#2. Piszesz że szukałeś różnych opcji ? Dokładnie jakie to są? Wspomniałeś tylko o Więcej w Hitofan, fakt jest mała czcionka, wyjaśnienie jest w pkt.#1.
Jest to dobra uwaga z twojej strony, naszła mnie myśl zmienienia na większy i bardziej widoczny przycisk '' więcej '' .
#3. Co do tekstów w Hitofan , fakt są one nie w najlepszym porządku, nie ja pisałem ;p.
Postaramy się to jak najszybciej poprawić.
Jeżeli masz jeszcze jakieś sugestie,pytania,opinie pisz
I dziękuję za twoje informację.
Pozdrawiam ;]
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-20 13:58:19)
ファンのファンのために
Zależy też od gustu czy guściku
Ja również zwykłem mawiać, że o gustach się nie dyskutuje
#1. Jak pisałem wyżej, są gusta i guściki do wyglądu layouta,nie potrafię wszystkim dogodzić.
Ludzie chcą białą stronę, inni czarną, a trafiają się tacy że wolą różową.
Ale autor musi postawić sobie pytanie: jaki wygląd strony będzie najczytelniejszy? Oczywiście, że jaśniejsza strona z wyraźnie podkreślonymi opcjami ^^
#2. Piszesz że szukałeś różnych opcji ? Dokładnie jakie to są? Wspomniałeś tylko o Więcej w Hitofan, fakt jest mała czcionka, wyjaśnienie jest w pkt.#1.
Jest to dobra uwaga z twojej strony, naszła mnie myśl zmienienia na większy i bardziej widoczny przycisk '' więcej '' .
Nie przeglądałem zbytnio strony, ale również w "Anime Online" opcja "Oglądaj" nie jest pod ręką. Jakoś jej umieszczenie po lewej stronie mnie nie przekonuje. Powtórzę, że można się do tego przyzwyczaić, jednak pierwsze zetknięcie się z takim rozmieszczeniem nieco denerwuje ^^ Ale może szukam dziury w całym ;p
#3. Co do tekstów w Hitofan , fakt są one nie w najlepszym porządku, nie ja pisałem ;p.
Postaramy się to jak najszybciej poprawić.
Po prostu sprawdzajcie każdy tekst przed jego dodaniem
Jeżeli masz jeszcze jakieś sugestie,pytania,opinie pisz
I dziękuję za twoje informację.
Wybaczcie, ale nie mam ochoty zbytnio zaglądać na tę stronę ;p Ten ciemny design jakoś mnie odpycha Tyle powinno Wam wystarczyć, życzę dalszego zapału do pracy!
Edit:
Co do ciemności strony , to w Explorer jest może troszkę nie tak, ale to już wina przeglądarki.
Pod Firefoxa i opere wygląda dosyć ok, po długim wpatrywaniu się jakoś mnie oczy nie bolały ;p
Będziemy się starać jeszcze wszystko dopracować do ostatniego pixela ;]
A któż w dzisiejszych czasach używa jeszcze IE? Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Firefoxa i po dłuższym czytaniu białego tekstu oczy zaczynają się męczyć ^^
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2009-03-20 17:17:53)
Odnośnie disajnu i takich tam - a czy to takie wielki problem zrobić dwa style - biały i czarny, dla każdego coś dobrego, jak to się mawia ^^. Jeżeli nie wiecie jak to zrobić, to podpowiem - lista wyboru+ciasteczko+oddzielne cssy+kilka zmiennych w linkach do obrazków i problem z głowy ^^.
Ogólnie zgadzam się, że layout jest taki sobie, tj. może i to wygląda schludnie, ale jest męczące dla oczu ^^".
Co do ciemności strony , to w Explorer jest może troszkę nie tak, ale to już wina przeglądarki.
Pod Firefoxa i opere wygląda dosyć ok, po długim wpatrywaniu się jakoś mnie oczy nie bolały ;p
Będziemy się starać jeszcze wszystko dopracować do ostatniego pixela ;]
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-20 15:39:17)
ファンのファンのために
Ja używam firefoxa, żeby nie było wątpliwości ^^.
rafaelpl
A co myślisz o zielonym
W regulaminie widnieje jeszcze kolor który był na całym tekście.
W dodatku jest błąd akurat tam , tło org nie powinno być czarne tylko chropowate tak jak w Forum , nie wiem czy zauważyłeś ;P
Zielony kolor zwalone tło -->http://animebrat.pl/index.php?id=showd&k=1
Dobre forum chropowate tło tekst biały. --> http://animebrat.pl/index.php?id=viewtopic&num=8&k=1
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-20 19:53:35)
ファンのファンのために
rafaelpl
A co myślisz o zielonym
W regulaminie widnieje jeszcze kolor który był na całym tekście ?
Uważam, że zielonkawy jest lepszy ^^ Dobrze się czytało, a oczy zniosły to bardzo dobrze ^^
Jednak do reszty strony pewnie by nie pasował Lepiej zostaw ten biały, po kilkudziesięciu minutach przeglądania strony, przyzwyczaiłem się do niego ;p
Reasumując: wykonaliście kawał dobrej roboty. Mam nadzieję, że nie braknie Wam zapału i będziecie jeszcze przez długi czas prowadzić, a zarazem ulepszać stronę
Edit:
Bym zapomniał ;p Poprawcie przewijanie obrazków w galerii, która znajduje się po prawej stronie opisów postaci. Zdjęcia przewijają się stanowczo za szybko, a czasem nie da się ich zatrzymać, dopóki nie dojadą do końca. Proponuję zrobić tak, że przewijanie się włącza, wyłącznie po najechaniu na pierwszy z góry lub ostatni.
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2009-03-20 20:08:06)
rafaelpl
Możesz być pewien że się nie poddamy tak łatwo
Dużo ludzi z ansi skreślało mnie po tygodniu '' ze starą stroną '' a jak widać nadal widnieję
Te przewijanie załatwię , nie będzie z tym problemu
Miłego wekkendu
ファンのファンのために