Nie jesteś zalogowany.
Jaki dajecie maksymalny miesięczny transfer www? ^^
Mała podpowiedź:
Postarajcie się jakoś bardziej oddzielić podpis użytkownika od samej treści posta, bo strasznie się zlewają. Może jakąś linię tam strzelić?
Dodatkowo jeśli użytkownik nie ustawił podpisu, tekst "podpis użytkownika:" nie powinien się wyświetlać pod jego postami.
Edit:
Nieograniczone miejsce + nieograniczony transfer = nieograniczone możliwości
Naprawdę nieźle! Dla osób, które nie mają kasy na własny serwer, będzie w sam raz ^^
Tylko lepiej gdybyście z góry nakreślili na czym polega owa "współpraca" i w jakim stopniu należy reklamować animebrata
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2009-03-21 12:24:40)
afaelpl
Trochę zmienię zasady, i będzie dla wszystkich jednakowo.
----
Podpis załatwię, dziękuje za uwagę
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-21 12:23:15)
ファンのファンのために
korde.. moze bym skorzytal, co powiesz na przeniesienie fansubs.pl do was? potrzebuje jedynie ~150 (max 220) giga miejsca i jakies 2-3 Tera transferu miesiecznie (max mi raz wyszlo 5).. przy nieograniczonym miejscu i transferze to chyba nic wielkiego, prawda?
-----
Dodatkowo.. dostep do shella, mozliwosc kompilacji wlasnych programow, otwarte porty dla torrentow i irca, obsluga javy, postgresql.. czy zbyt wymagajacy jestem? Bo ponoc ma zadowolic wszystkich
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-03-21 13:14:42)
alfista
Jeżeli jesteś zainteresowany , pisz na pw lub email
ファンのファンのために
hmm.. dobra zagrywka .
Nie, nie jestem w zaden sposob zainteresowany, bo nie wierze w to, ze jestes w stanie to zapewnic. Bo jest to defacto serwer dedykowany... zasponsorujesz go? (min 100 zl/miesiac) W bajki nie wierze... zreszta, lubie miec dostep do roota, a zaden admin o zdrowych zmyslach nie da czegos takiego komus obcemu. + jezeli to jest na hostingu wspoldzielonym, to dochodza ograniczenia z tym zwiazane i brak pelnej swobody w konfiguracji.
Nie istnieje nic bez limitu.. limitem jest chociazby dysk (jak to ovh, to albo 250 albo 750 gigowy) i lacze.. 100mbit/s dla ovh. Np 10 takich userow jak ja jak bedzie cos sciagac z serwera i masz zapchane lacze.. dodatkowo dochodzi jeszcze kwestia obciazenia serwera, jego wydajnosci, konfiguacji i calej reszty... jakos osobiscie nie lubie jak ktos takie rzeczy wypisuje, nie zgodne z prawda . Wszystko jest z limitami, czasami po prostu z dużymi.
Alfista - zauważ, że wy sami piszecie prawie to samo tutaj:
http://wiki.fansubs.pl/fansubs.pl:hosting
Więc bez hipokryzji proszę xD.
hmm.. nie, czy ja pisze, ze cos jest nieograniczone? Niet.. tylko tyle ze nie limitujemy wielkosci transferu (w gb), a nie ze jest on nieograniczony, co co prawda mozna uznac za chwyt marketingowy, pelne wysycenie lacza 100mbit do ponad 30 tera na miesiac, ludzi (stron,witryn,serwisow) ktore moglby potrzebowac takich transferow jest nie wiele w Polsce . Z tym nieograniczonym to kojarzy mi sie Albert Einstein i to, że istnieją tylko dwie nieskończone rzeczy .
Zreszta.. to jest zupelnie inna bajka, czolgi sponsoruje i chwala mu za to, lubie takie inicjatywy ze jak ktos ma mozliwosci, to pomaga za jakis bannerek czy buttom dajac miejsce na strone internetowa.. i mam nadzieje ze dzieki temu pojawi sie pare dobrych/fajnych stronek w sieci.
tylko chce tez zwrocic uwage na to, ze wszystko ma swoje ograniczenia, tylko być może, źle się do tego zabrałem ^^
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-03-21 17:41:42)
Napisałem - prawie to samo xP. Dla zwykłego zjadacza chleba - nielimitowane = nieograniczone.
Nie podaliście również maksymalnej przestrzeni dyskowej, też jest nielimitowana?
Dodatkowo dobrze byłoby, jakbyście podali jakim łączem dysponujecie i czy jest jakaś konkretna przepustowość zagwarantowana.
A co do sponsoringu Animebrata - zgadzam się, powinni to wszystko doprecyzować, bo w tej sytuacji może to ludzi wprowadzać w błąd ^^.
alfista
Uwierz potrafię zapewnić serwer dla stron.
Limity zawsze są , ale raczej uważasz że tego nie wiem i łapiesz mnie za słowa.
I wątpię że twoja strona wyciągnie tyle ile pisałeś w swojej wypowiedzi.
Małe info o serverze:
Pojemność konta
wielkość nielimitowana
Łącze servera: 100 Mbit/s
Transfer: 3.000 GB przy maksymalnej przepustowości.
Ilość niezależnych
kont WWW*
3*
Aliasy domen (domeny podpięte)
bez limitu
Tworzenie subdomen
bez limitu
Dostęp do Shell-a (SSH, chrooted)*
CronJobs
Backup
Backup bazy danych
tak (co 6 godzin)
Konta pocztowe POP3
bez limitu
Aliasy poczty
bez limitu
Przekierowania poczty
Autorespondery
Listy mailingowe
WebMail (Horde)
Konta FTP*
bez limitu
MySQL (ilość i wielkość)
bez limitu
PostgreSQL (ilość i wielkość)
bez limitu
WebFTP
Dostęp SHELL
(SSH, chrooted)
PHP 5
Obsługa .htaccess
register_globals on/off
(.htaccess)
safe_mode on/off
(przez panel admina)
mod_rewrite
mod_perl
mod_python
CGI-Perl
FrontPage Extension
Apache ASP
SSI Support
Ruby on Rails Support
Tomcat
ionCube PHP Loader
Zend Extension Manager
Zend Optimizer
Katalogi chronione hasłem
Obsługa SSL
Statystyki:
• Webalizer
• AWStats
• acces_log
• error_log
dla każdej domeny
Własne strony błędów
Serwery nazw DNS
(pełna edycja rekordów)
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-21 18:25:34)
ファンのファンのために
Pyuuu.. nic nie jest nielimitowane i tak jak jest tam napisane, miejsce wg skladki.. a jezeli jest wg skladki, w razie potrzeby dorzuci sie dysk, na co skladka pozwoli ^^. I tak do 2,25 TR danych. Ale to nie grozi. Jak jest cos wg skladki, to ludzie jednak troszke kalkuluja ile tak naprawde chca .
Czolgi:
strona nie koniecznie.. bo ze stron na serwerze idzie okolo 15gb transferu dziennie. Ale to nie to generuje ruch. Tylko seedbox torrentowy i w miejszym zakresie boty xdcc. Jak oin pododawal starsze pozycje na torrenty.org to serwer wyrobil 5TR transferu w tamtym miesiacu. na dzien dzisiejszy juz mam kolo 1,5TR. Co do miejsca.. samo KS zajmuje kolo 90 GB - archiwum i bierżaca dzialność. Reszta grup ktore sa na serwerze czyli Oresama, Akatsuki, SAS i bodzio tez maja zagwarantowana swoja dziakle, to zbierze wlasnie ta wartosci kolo 150 giga. I naprawde.. chciałbym, żeby to bralo mniej.. ale nie da rady
czolgi = mydoom.h? :>
--
no i teraz kazdy wiem, co i jak
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-03-21 18:23:03)
Zapomniałem dopisać
Łącze servera: 100 Mbit/s
Transfer: 3.000 GB przy maksymalnej przepustowości.
ファンのファンのために
dodaj jedno zero
Chyba powinno ci być głupio, z powodu że mnie stać na utrzymanie takiego serwera dla samego sponsoringu.
Czasem uwierz w bajki....
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-03-21 18:35:16)
ファンのファンのために
dlaczego powinno mi byc glupio? dlatego ze sie nie bawie w filantropa? . Jezeli jestes w stanie zapewnic serwer pod f.pl i to wszystko co na nim jest.. to np czemu nie mialbym nie skorzystac? Wyrazilem tylko swoje zastrzezenie/zwatpienie. I naprawde mam takie wymagania co do serwera. I jak jestes w stanie je zasponsorowac.. to sie troszke tak zastanawiam.. i skrobniemy PW
(ps - to zero to do przepustowosci ^^)
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-03-21 18:38:06)
A głupio powinno ci być np. z tego powodu.
Nie, nie jestem w zaden sposob zainteresowany, bo nie wierze w to, ze jestes w stanie to zapewnic. Bo jest to defacto serwer dedykowany... zasponsorujesz go? (min 100 zl/miesiac) W bajki nie wierze...
ファンのファンのために
alfista z twojej wypowiedzi aż kipi ironią. Jesteś ty człowieku normalny czy uważasz się za nie wiadomo kogo. Jeśli będziesz miał takie podejście do wszystkiego to gwarantuje ci, że w życiu będziesz miał przesrane. Ty chyba chciałbyś mieć pałac z niczego i nie wiadomo co, człowieku weź się ogarnij lepiej i pomyśl zanim coś napiszesz.
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Hero: z doswiadcznie dotyczacych ludzi obiecujacych gruszki na wierzbie... i nie mówie tu o politykach . I patrz niżej (plus do posta numer 48).
Czolgi: nie.. nie jest mi glupio. Bo co innego zasponsorowac komus konto hostingowe, a serwer dedykowany... o ile to pierwsze to rybka, o tyle do druga juz wymaga znaczniejszego wkładu finansowego. Tak samo jak ty napisales ze watpisz ze f.pl tyle genereuje ruchu, tak samo i ja watpilem w to ze mozesz zapewnic serwer .
Napisz moze temat na f.pl. Moze wspomozesz czesc grup udostepniajac im miejsce na serwerze, co by to nie lezalo na jakis megauploadach/rapidsherach i takich innych historiach. Podesle pewnie tez jednego zainteresowanego do ciebie, jak nie bede mu odpowiadac moje warunki, w zasadzie jeden ktory mu postawilem ^^.
Ostatnio edytowany przez alfista (2009-03-21 19:20:44)
alfista Jeżeli grupa się zainteresuję, to raczej skontaktuje się.
Co do tematu na f.pl to masz pozwolenie na założenie owak takiego, ja nie mam zbytnio czasu szperać i się zastanawiać gdzie to wpisać. Tym bardziej się rejestrować.
Jedynie na 3 minutki uda mi się ansi zlookać nic więcej
ファンのファンのために
Zrobiliście podobno suba do Pandora Hearts (tj. trailera), mógłbym się dowiedzieć jak go ściągnąć, bo szukałem kilka minut xP...