Nie jesteś zalogowany.
Już cie nie lubię Kaśka ;3 , [który to raz już powtarzam?]
Ale za to wyjdę na ulice z tabliczkami "Kappu~~ na prezydenta!" , dobrze mówisz ;p
Stalowy ni hu...a , mi nie idzie. "Metalowy Alchemik" już bardziej , nie jest złe , ale
"Pełnometalowy Alechemik" wymiata ;p , i będę trzymał się twardo ^_^.
..
Tera trwam w nadziei że bodzio zastosuje Pełnometalowy/Metalowy w swoich subach.
Będę baardzo heeepi *_____* , jak nie to z edytuje twoje suby i będę hepi o ! ;S
@dół:
zapewne.... duużo ;3
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-03-24 18:22:12)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Pełno w nim tego metalu, oj pełno ^^.
Ile właściwie osób będzie to na polski tłumaczyć xD?
Chodziło mi tu tylko o temat, ku ścisłości xD ale uch, jaki jad...
*liczy*
Zwolennicy "stalowego" w temacie: 11 (Dragmaru, dulu, dariusz666, groozin, Thebassa, Zarathustra, 2Pack, Zgrzyt, bodzio, Pyuuu, ja)
Zwolennicy "pełnometalowego" w temacie: 4 (marc99, kappuchu, Boomerek, ty)
Ta-dam!
Boomerek, też cię nie lubię. Btw, nie mów publicznie, że się znamy, bo znajomi też wpływają na to, czy ktoś kto cię nie zna poczuje do ciebie sympatię, czy nie XDDD *pada*
@dół
No to 11 ^^
I trudniejsze nicki pewnie są, ale ten mi się spodobał
Yay, a ja cię już lubię, bo ty mnie lubisz i masz takie zdanie jak ja xDD *mam nadzieję, że potem dojdzie do tego charakter xDD*
By the way! Chciałam zapytać zwolenników "pełnometalowego", czy czytali mangę (pomijając Boomerka, bo wiem, że nie czytał <3) : D
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-03-24 18:34:03)
Qashqai (trudniejszych nicków nie było xD?), ja tyż jestem za stalowcem, coby nie było xD.
Nicki też wpływają na to, czy się kogoś polubi xD... ja Cię tam już lubię Qashqai xD.
Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-03-24 18:44:06)
I gorno zwolenników "stalowego" powiękasz się o kolejną osobę, czyli mnie
"Stalowy", czy "Pełnometalowy" - jak dla mnie obie są poprawne, ale mimo wszystko "Stalowy" brzmi lepiej w moim odczuciu, tak jakoś prościej i łatwiej do wymówienia
Kaśka, nie fikaj bo gówno wiesz :3.
Mam 5 , tomów , i moim zdaniem pełnometalowy/metalowy , o wiele lepiej brzmi ;]
Stalowy -sUx !
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
W moim odczuciu jedyna poprawną i pasującą do tego anime formą jest - Pełnometalowy.
Jak będziecie cudować to wyjdzie blaszak z różdżką ;].
--------------------
RE:
Qashqai tak przeczytałem i wyrażam swoje zdanie na ten temat.
Ostatnio edytowany przez rexo (2009-03-24 19:39:41)
Kaśka, nie fikaj bo gówno wiesz :3.
Mam 5 , tomów , i moim zdaniem pełnometalowy/metalowy , o wiele lepiej brzmi ;]
Stalowy -sUx !
Ogarnij się trochę z językiem, to nie moje okienko w gg, w które możesz sobie spamować jakimi słowami chcesz dopóki cię nie zablokuję xDD *ech, swoją drogą, właśnie to zrobiłam... D:*
I ty mi zawsze powtarzałeś, że o gustach się nie dyskutuje...
Czyli jednak nazewnictwo nie jest kwestią przyzwyczajenia po czytaniu mangi/oglądaniu anime. xDD
Rexo, przeczytałeś cały temat? :3
edit: Nie zakładaj, że piję do twojej opinii xD za kogo wy mnie macie, z jednym Boomerkiem się posprzeczam trochę z przyzwyczajenia xDD, a ty już musisz powiedzieć, że wyrażasz własną opinię, tak jakbym na ciebie naciskała właśnie w jej sprawie xD
Skoro przeczytałeś, to nie rozumiem tekstu o cudowaniu. Mamy propozycję wziętą z polskiego tłumaczenia mangi: "stalowy", oraz "pełnometalowego", ale że ten drugi brzmi dziwnie, to ktoś, komu jednocześnie pierwszy nie pasował rzucił "metalowego". Faktycznie, mnóstwo cudowania, na pewno zaraz padnie blaszak z różdżką, jeszcze z różową torebką gratis =='
@dół
Boom, na litość boską, nie mówiłam, że spamujesz tutaj. Twierdzę tylko, że spamujesz na gg. Tutaj piszesz jeszcze na temat... D:
Pyuuu, akurat ci uwierzę z tym charakterem XDDDD
13 do 5. Stalowy i tak wygrywa, chociaż brzmi tak brzydko i wiejsko xDDD
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-03-24 19:49:05)
Ależ wy się kochacie :3 xD...
A nie wiem, czy mój charakter jest fajny... ja tam go lubię, zawsze uczynny, pomocny, etc. miły dla wszystkiego co po tej wspaniałej palnecie się porusza xD.
Teraz jest chyba 13 do 5 xD... jakby kogoś interesowało xD...
Tak samo jak fakt że mnie zablokowałaś nikogo tutaj nie interesuje, więc oszczędź.
(btw, i tak zlecisz do mnie za jakiś czas żebym ci humorek poprawił )
I z mojego punktu widzenia , to nie był spam , masz przewrażliwiony umysł.
A wracając do naszej beczki, może jednak źle się wyraziłem ;d
zabrakło... "dla mnie". Stalowy sux ! , w ogóle mam zniesmaczenie jak ja słyszę by dodać to do subów. Tak samo jak słyszałem to w mandze, fu.
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-03-24 19:42:35)
Boomerek, to już Twój pryawtny gust, a o owych, jak wiadomo, się nie dyskutuje, tylko zdajesz sobie sprawę, że pełnometalowy brzmi po prostu nie po polsku xD?
Tia ,tylko nie wiem czy wiesz, ja cały jestem niepolski xD
Bynajmniej do stalowego mam obrzydzenie , a za to Pełnometalowy, ciągle się przewijał przez 1 serie, a w końcu FMA u mnie w życiu "Animcowym" było to przełomowe anime i pewnie jakiś tam rispekt z początku mojej manii stoi w kolejce do pełnometalowego , ale jak mówiłem Metalowy też wymiata ;d "Metalowy Alchemik" huh
13 do 5. Stalowy i tak wygrywa, chociaż brzmi tak brzydko i wiejsko xDDD
Tu chyba chodzi między innymi o to jak to brzmi , Bo można lekko nagiąć tłumaczenie by przynajmniej to brzmiało jak trzeba. - tak mi się wydaje.
@dół:
dobre! , jestem za xP
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-03-24 19:54:56)
Dla mnie stalowy brzmi normalniej niż pełnometalowy, ale screw it (ech, może dlatego, że przymiotnika "stalowy" zdarzyło mi się użyć w życiu nieraz, a pełnometalowy... tylko w tym temacie? xD) XD
Smoqqq, dobre! xD chociaż mi by się nie chciało zmieniać. Ale jak mówiłam, ja będę oglądać raczej angielskie (speed)suby [póki mam za sobą mangę i kminię co nieco z ziapańskiego (jednak robienie speedsubów do SE daje experience xDD)] XD a tutaj piszę tak dla rozrywki XDD
Poza tym, zamiast wielokropka powinno być coś bardziej charakterystycznego (np. "BLASZAK" XDDD), bo wyszukiwanie w Aegi będzie denerwującą sprawą, bo w napisach się może trafić niejeden wielokropek
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-03-24 19:58:28)
W pierwszym sezonie było "pełnometalowy", a teraz będzie "stalowy", bo w koncu 2 sezon to będzie cała historia od nowa a nie kontynuacja 1 sezonu i po kłopocie.
Dobra, może zostawmy temat nazewnictwa xD za stalowym przemawia japoński tekst i istnienie takiego słowa w słowniku, za pełnometalowym (zależne od gustu) fajne brzmienie. Niby w subach powinno być raczej poprawnie, ale taka rzecz jak ksywka głównego bohatera, której rzadko używają... Kogo to obchodzi... i wszystko zależy od subbera D:
Pogadajmy o fabule, na jaką się zapowiada. Niby ma być na podstawie mangi, ale pewnie skończy się tak jak z SE, w którym ostatni sezon (dla mnie sezon to 12-13 odcinków, jedna pora roku xDD) to już są filery pełną gębą. Jak dla mnie wskazuje już na to zapowiedź xDD znaczy, widziałam tam sceny, których nie pamiętam z mangi, ale może czytanie jednego tomu co miesiąc sprawiło, że już zapomniałam, co działo się w pierwszych tomach, albo po prostu tego nie było w pierwszych 14 tomach (tylko te czytałam Dx)...
http://i39.tinypic.com/2ijqdxi.jpg - czy ta scena była w mandze? >D
@dół
Seria ma podobnież trwać jeden rok, czyli to będzie z 50 epów xD
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-03-24 20:19:35)
Qashqai - fakt, wielokropków w napisach co nie miara, zwłaszcza biorąc pod uwagę uwielbienie tłumaczy do wstawiania ich za angielską grupą xD. Ja też raczej będę oglądał po angielsku, a tłumacze i tak zrobią po swojemu, bo jak rozumiem na 100% zarówno Cieslak jak i Animebrat się za to biorą xD. Pewnie znajdą się jeszcze inni :3.
Nic nie czytałem i o FMA 2 nie wiem (oprócz tego, że nie jest to kontynuacja), stawiałbym, że akcja będzie się dużo szybciej toczyć... btw. ilu odcinkowa będzie to seria, wie ktoś ^^?
Ostatnio edytowany przez Pyuuu (2009-03-24 20:17:53)