Nie jesteś zalogowany.
dla mnie 2 seria jest ciemnością xDD za bardzo przerobili mangę i wątpię, żeby mieli jak potem zacząć... pewnie będzie kinówka:P na nic więcej nie liczę
Myślisz, że tak jak Arakawa, Ookubo sprzeciwi się robieniu drugiej serii (bo za bardzo zryją bohaterów xD)? xP
Jak nie druga seria, to kinówka. Taki koniec... Nie wierzę, że chcą tak skończyć taką opłacalną serię xDDD
nie kazda seria musi miec kontynuacje, bo przez to moze stracic na swojej sile a tak pozostaje lekki niedosyt i w głowie pamięc o zajebistej serii
Zawsze możecie mangę pomęczyć, która jest ciągle wydawana i ma inne zakończenie
Nie bardzo się orientuję w temacie bo czytam tylko mangę. To anime nie było robione na podstawie mangi? Czy po prostu tak jak w Hellsingu nie doczekali zakończenia mangi i sami zaczęli zmyślać co się wydarzy? Czy też po prostu inwencja twórcza i z nudów coś niepowiązanego z mangą wymyślili? I co w końcu było robione na podstawie czego? Anime na podstawie mangi, czy odwrotnie? Bo właśnie zacząłem ściąganie anime i takie pytanie bardzo się mogę rozczarować w porównaniu z tym co jest w mandze, czy warto?
edit: strasznie duże tej "mangi" i "anime" w moim poście
Ostatnio edytowany przez sokolb (2009-04-02 22:48:32)
Anime powstawało na podstawie mangi, jednakże zaplanowali 51 epków, a wersja komiksowa jakoś do końca się nie zbliżała, więc od ok 34 epka zaczęli tworzyć własne zakończenie... Czyli ala Hellsing lub FMA :/
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Pewnie, że się opłaca, BONES zafundowało świetną animację i ścieżkę dźwiękową, bardzo dobre są też głosy postaci. Fabułę tego anime miałem w sumie gdzieś, więc nie obchodzi mnie co zmieniono względem mangi.
Tak wyglądające shouneny to ja rozumiem.
Czy tylko mi nie spodobała się końcówka? O ile cała seria bardzo mi się podobała, to zakończenie wydawało mi się taaakie kiczowate i naciągane, że nie mogę :/ .
Czy tylko mi nie spodobała się końcówka? O ile cała seria bardzo mi się podobała, to zakończenie wydawało mi się taaakie kiczowate i naciągane, że nie mogę :/ .
Bo liczy się odwaga i nikt nam nie nafika, końcówka tHE bEST.
Rafcik_PL napisał:Czy tylko mi nie spodobała się końcówka? O ile cała seria bardzo mi się podobała, to zakończenie wydawało mi się taaakie kiczowate i naciągane, że nie mogę :/ .
Bo liczy się odwaga i nikt nam nie nafika, końcówka tHE bEST.
Pewnie, że się opłaca, BONES zafundowało świetną animację i ścieżkę dźwiękową, bardzo dobre są też głosy postaci. Fabułę tego anime miałem w sumie gdzieś, więc nie obchodzi mnie co zmieniono względem mangi.
Tak wyglądające shouneny to ja rozumiem.
To zaczynam oglądać
Nie wiem, jak wygląda koniec anime SE, bo oglądałem do 34 epka + parę scen z nowszych odcinków (aby się upewnić, że to nie jest już manga) i trafiłem na scenę, która była przeciwieństwem swojej rysunkowej wersji.
Uwaga, spoiler
Manga
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
do spoilera Rafcik_PL
Odświeżę topic ze wczoraj i dodam własną opinie:
Kishin, z którego można było zrobić niezłego psychola (czyt. wiarygodnego), który miał olbrzymi potencjał na bycie ciekawą postacią... to zachowanie pod koniec... ehh no aż mi było za niego wstyd ;p
Nie wiem, nie lubię być tak niepozytywnie zaskakiwany w tym gatunku, nie obraziłbym się za kolejny schemat typu "bohater dostaje wciry=>powerup=>efektowne(efekciarskie ;p) wykończenie złego wykoksaną techniką" i byłbym happy! Ale nie... bo Maka była odważna to teraz mogła rozpykać gołą ręką nawet boga... wybaczcie ale to było żałosne... nigdy więcej nie będę oczekiwał cudów po shonenie...
O ile jak to było w FMA, zakończenie było wg mnie świetne i nie pachniało fillerowską twórczością (a raczej nie dało mi się tego odczuć) to tutaj nie wiedząc, że jest to fabuła nie na podstawie mangi, poczułem się jakbym oglądał jakieś inne anime... nie chciało mi się uwierzyć, że to mangaka popełnił... no ale po lekturze kilku postów, potwierdziły się moje obawy... sorry za lekki chaos, ale rozczarowany i poirytowany jestem ;p
Ma ktos namiary na mange po polsku byle nie z rapidshare (chyba ze tylko 1 paczka;p) ;-) jestem ciekaw jakie jest to zakonczenie w mandze ^o^ z gory dzieki (prosil bym jednak o napisanie pw bo moge tutaj niedotrzec zaszybko ;p)
dzieki ;p szybko odpisales Oo niesadzilem ze tak szybko odpiszesz ;p dzieki jeszcze raz to bede miec czytania teraz ^o^
w mandze nie ma zakończenia, bo jeszcze ciągle wychodzi...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2009-04-22 16:58:50)
Oj nie narzekajcie juz, nie bylo tak zle, pozatym ja osobiscie nie lubie tasiemców lubie coś sciagnać, obejrzeć, poczuć niedosyt , czekać na kontynuacje jak jej brak, porozpaczac ze dwa m trzy dni i zabrac sie za kolejne anime.
czy napisy do wersji cut będą pasować do uncut??