Nie jesteś zalogowany.
no ale mimo wszystko szkoda tej 1 serii... bo mogli by zrobić jakąś kontynuacje wcale bym sie nie obraził
I love spaghetti but I got shhit on it!
Kontynuacji nie zrobią ponieważ pierwszą serie zamyka kinówka.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
no to wiem że nie zrobią... a kinówka kończy się troche przykro... :/
I love spaghetti but I got shhit on it!
a skąd wy w ogóle wzięliście info, że to drugi sezon?
ja tam wszędzie widzę 鋼の錬金術師 (Hagane no Renkinjutsushi) albo Full Metal Alchemist: Brotherhood...
W końcu o taką pomyłkę nie trudno kiedy dwie serie są nazwane prawie identycznie, mają tych samych bohaterów, nawet fabuła do pewnego momentu będzie taka sama.
Tak naprawdę te dwie serie powinno się traktować zupełnie oddzielnie, pierwsza tylko pomysł wzięła z mangi, druga będzie w całości na mandze wzorowana.
Myślę, że fani pierwszej serii nie powinni być zawiedzeni i tą drugą (jako miłośniczka mangi FMA myślę że będzie ona o wiele lepsza od poprzedniej)
To coś podobnego do Hellsing i Hellsing Ultimate, tyle tylko, że drugie FMA nie dostało dodatkowej nazwy, więc pierwsza i druga seria nazywają się tak samo. Najlepiej będzie mówić FMA 2.
Z tego co mi wiadomo, to "Brotherhood" to podtytuł dodany przez amerykanów, którzy premierę tej serii mają kilka dni po premierze japońskiej.
EDIT: No możesz, ale to nie jest oryginalny tytuł.
Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2009-04-07 17:50:06)
Lepiej brzmi "FMA: Brotherhood" niż "FMA 2", a skoro to oficjalny angielski podtytuł to można go używać wszędzie.
Taki Ghost in the Shell to tytuł angielski, który jest używany wszędzie (pewnie nawet w Japonii, gdzie ma inny tytuł większość i tak go używa.)
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-04-07 18:02:35)
FMA:B (:)) mimowolnie powodowal ze doszukiwalem sie analogii do Hellsing Ultimate. Niestety nie bylo krwawej lazni, jedynie zarty ze wzrostu Eda irytowaly bardziej niz kiedys. Pierwszy odcinek troche dla mnie nijaki. Widac ze Bones chcialo zaczac mocno (wprowadzajac na szybko w realia), z tad te wszystkie spektakularne iluminacje - zobaczymy co przyniosa kolejne odcinki. Wizualnie (jak to zwykle bywa z Bones) podobało mi się (szkoda ze ze scenariuszem jest juz czesto roznie ). Widac ze nie jest to tworzony maszynowo szit. I na prawde warto ogladac w conajmniej 720p, chociazby ze wzgledu na tła. Nie ma tu jednokolorowych plamy z badziewnym cieniem (wystarczy spojrzec na sciany ktorych jest pelno w pierwszym odcinku). OP/ED trafione. Opening od razu skojarzyl mi sie z ktoryms z poprzednich OPow Bleacha (copy pasta?, rozpoznawalny styl artyski? nie wiem co o tym myslec), za to zachwycil mnie zgraniem z obrazem wiec zaliczam pozytywnie.
Btw ciekawe czy sinsen zachowa szybkosc wydawania kolejnych odcinkow .
Ostatnio edytowany przez m_jay (2009-04-07 19:58:14)
Jedyne co mi sie nie podoba to że Armstrong nie rusza ustami kiedy mówi a raczej tego nie widać ^^'
Pozatym Roy Mustang ma (chyba) inny głos ale idzie sie przyzwyczaić.
Tak pozatym nie moge sie doczekac 2 ep.
~Ace, tak masz racje, Royowi w FMA:B urzycza kto inny głosu niż w FMA. Co mnie zdziwiło głównym postacią (Ed i Al) głosu urzyczają dwie seiyuu żeńskiej płci. W tym jedna to moja ulubiona Rie Kugimiya.
Tia , roy mnie zdziwił .. jest teraz taki, łagodny ? >D
Wcześniej miał to coś , taki poonuury i faajny ;33
Ale ogólnie co do anime 2 serii, na razie nie mam żadnych dąsów.
Całkiem miło się oglądało i wspomniały się stare czasy ;d , niestety osobiście zrobiłem kilka zmian w napisach ~gome kasiu , ale tylko do mojej dyspozycji są ;p A pozmieniałem żeby trzymało klimat , czyli zwroty takie jak w pierwszej serii, prócz tytułu edka bo "stalowy alchemik" ładnie brzmi i z klasą ;s
@edit: , no nie no ;3 , ale są ważne , bo jak może kiedyś miałaś okazje zobaczyć
oglądając anime z wieśniaczym przekładem a porządnym różnica jest i to ... wielka
nie dość że się niemiło ogląda to jeszcze klimat upada. U ciebie nie było to takie drastyczne , nawet praktycznie w ogóle nie było , prócz kilku słów ;d , bo po prostu moja droga, wymiatasz i tłumacz dalej , lb'k cie podniósł na duchu wiec masz robić ;3
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-04-08 00:02:34)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Wspominałam już o tym, wcześniej Royowi podkładał głos ten koleś, który ostatnio podkładał panu kosie śmierci w Soul Eaterze (...chyba), a teraz podkłada mu seiyuu, który gra np. Uraharę w Bleachu. D:
Ale na szczęście Edo i Aru mają te same seiyuu co we FMA : D
Oj, Boom, bo dla ciebie klimat to jest "nii-san" i "prawo równorzędnej wymiany", a nie to co tworzy fabuła, muzyka i grafika... XD
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2009-04-07 23:04:54)
Jedyne co mi sie nie podoba to że Armstrong ma za malo gwiazdek w wiadomych momentach
ara ara...
Heh, a ja się zastanawiam, który RAW'ek pobrać. Jest z czego wybierać, a zależy mi na najlepszej jakości...
Chyba skuszę się na te wydania:
[Fullmetal Alchemist Brotherhood][01][1920x1080][x264_AAC].mkv (261.07MiB)
[TV-J] Fullmetal Alchemist (2009) - 02 Raw (1440x810 x264+AAC D-TBS).mp4 (326.16MiB)
Duża rozdzielczość = dobra jakość? ^^'
Heh, a ja się zastanawiam, który RAW'ek pobrać. Jest z czego wybierać, a zależy mi na najlepszej jakości...
Chyba skuszę się na te wydania:
[Fullmetal Alchemist Brotherhood][01][1920x1080][x264_AAC].mkv (261.07MiB)
[TV-J] Fullmetal Alchemist (2009) - 02 Raw (1440x810 x264+AAC D-TBS).mp4 (326.16MiB)
Duża rozdzielczość = dobra jakość? ^^'
o ile dobrze się orientuję, to TV-J ma obecnie najlepszą jakość RAW'ków do FMA
Dzień dobry. Kocham cię. Ten zapyziały świat niech o tym wie.
[Zero-Raws] Fullmetal Alchemist Brotherhood - 01 RAW (1440x1080).ts
Nah, w zeszłym tygodniu ściągnęłam multum wersji, i przy pierwszym odcinku przodował ten relek, który chcesz zassać, oraz [Shinsen-Raws] ^^
Jeśli chodzi o drugi ep to ten raw od TV-J wygląda ładnie :d ale i tak potem pewnie pobiorę sobie wersję od shinsen raws i resztę usunę xD;; btw, obczaił ktoś to [HorribleRaws-JAED Project]? Remastered op, sounds interesting XD