Nie jesteś zalogowany.
Poszukuję jakiegoś interesującego anime- mam 20 lat, może być jakieś nowe lub stare z interesującą fabułą (obojętny gatunek).
Co mi się podobało:
- Higurashi no naku koro ni
- Lucky Star
- Sayonara Zetsubou Sensei
- Samurai Champloo
- Death Note (code geass nie polecajcie mi )
Lucky Star i ciekawa fabuła? Myślę że gdyby ktoś próbował ogarnąć ten dobór określeń, miałby potem niezłego mindf##ka. Jeśli chodzi o anime z interesującą fabułą, to polecałbym wybrać coś z tego:
- Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto / Blood+ / Bokura no / Darker than Black / Ergo Proxy / Fantastic Children / Fate/Stay Night / Full Metal Panic! + Full Metal Panic! The Second Raid / Ghost Hunt / Great Teacher Onizuka / Hagane no Renkinjutsushi / Inuyasha / Kaze No Stigma / Koukyoushi Hen: Eureka Seven / Lovely Complex / Noir / Soukou No Strain. Powinno styknąć.
Porównanie Gantza i Lain (i stwierdzenie, że to pierwsze ma 'głębszą myśl') sux.
a widzisz gdzies porownanie? oba figuruja pod tagiem mindf*ck i tyle ;] po za tym jak dla mnie GANTZ byl prostszy niz Lain ;]
Proponuję też zapoznać się z definicją słowa 'bynajmniej' (zwykłe google wystarczy).
ja tylko tu tylko ogladam anime a nie ucze sie polskiego xD mialem na mysli "dokladniej" a co slowo "bynajmniej" tam robi to nie wiem ale kogo to obchodzi? ;]
cos podobnego do skip beat?
cos podobnego do skip beat?
NANA - podobna historia, tylko poważniejsze
Glass Mask - też coś z showbiznesem
Jeżeli chodzi o bohaterkę to pasować powinno:
Ouran High School Host Club
Yamato Nadeshiko Shichi Henge - manga lepsza
Special A - jak wyżej
School Rumble
Lovely Complex
witam poszukuje jakieś anime romansik ( jakiś bardzo dobry romans hmm chodzi o całowanie itp,
I także poszukuje anime sportowe trzymającym ciągle w napięciu .
Prosiłbym bardzo aby anime z nie najgorszą kreską im ładniejsza z tym lepiej. thx wielkie
witam poszukuje jakieś anime romansik ( jakiś bardzo dobry romans hmm chodzi o całowanie itp,
I także poszukuje anime sportowe trzymającym ciągle w napięciu .
Prosiłbym bardzo aby anime z nie najgorszą kreską im ładniejsza z tym lepiej. thx wielkie
Suzuka
[...]
do tych 2 wg mnie wspaniale pasują serie ef ;]
moze nie ma tyle calowania ale romansik ekstra a jesli chodzi o kreske - cudna ;]
ef a tale of memories
ef a tale of melodies
tzn nie chodzi mi o anime które będzie miało w jednym sport i romansik mogą być że jedno anime o tematyce sportowej a drugie romansik potrzebuje tytuły jeden z tego i tego xD
Sportowe - oczywiście Kapitan Tsubasa xD! Jak byłem mały, to mnie taaaak trzymało w napięciu... tylko kreski za cudnej nie ma i pewnie teraz wydawałoby się nieco infantylne... ale ogólnie seria jest kultowa ^^.
A poza tym to - http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=612
Whistle - Piłka nożna
Major, One Outs - Baseball
Eyeshield 21 - Futbol amerykański
Slam Dunk - Koszykówka
Więcej nie oglądałem, to ci nie powiem, ale z romansów to wystarczy parę postów wcześniej zajrzeć
Zdecydowanie mogę polecić Wild Striker, najlepszy anime o piłce nożnej jakie oglądałem.
@góra: zdecydowanie "Hungry Heart Wild Striker"
A ja mam takie nietypowe pytanie , ale nie chce zakładać nowego tematu więc napisze tu.
Poszukuje jakiegoś anime dla mojego ojca , Ma być inteligentne, ciekawe i na poziomie,
Nowe, stare - bez różnicy ;p , byle bym dorwał na necie i aby nie utwierdził się w przekonaniu że anime tylko i wyłącznie jest skierowane do dzieciaków.
@dół,dół:
hmm, co do Death Note, wydaje mi się jednak że ta produkcja była skierowana w stronę młodzieży, i czy 45cio latkowi spodoba się to, a Ergo Proxy i Mushishi nie oglądałem ale poczytam o nich.
Jeszcze jakieś propozycje ?
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-04-11 11:20:54)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Może Death Note albo Ergo Proxy.
Może Mushishi.
Zależy jakiego masz ojca, ale możesz spróbować z Haibane.
Poszukuję anime podobnych do Kara no Kyoukai i Black Lagoon. Jeśli chodzi o pierwszy tytuł to zależy mi najbardziej na klimacie, fabule i tym czymś co ta seria posiada.
Ostatnio edytowany przez Yelonas (2009-04-11 15:25:40)
dla ojca moze BECK ?? (swietna oprawa muzyczna ,b.dobra kreska i naprawde znakomicie zrealizowana fabula),
Poszukuję anime podobnego do Eden of the East
Nie dla siebie, tylko dla siostry (pierwszy odcinek anime, jaki obejrzała) ^^, chociaż i mi się to anime podobało, więc na pewno, i ja skorzystam
Z góry dzięki
@Boomerek puść ojcowi Elfen lied albo higurashi no naku koro ni
Ostatnio edytowany przez Weteran666 (2009-04-11 21:42:43)
Poszukuję anime podobnych do Kara no Kyoukai i Black Lagoon. Jeśli chodzi o pierwszy tytuł to zależy mi najbardziej na klimacie, fabule i tym czymś co ta seria posiada (schiza).