Nie jesteś zalogowany.
Pewne info dla osób które nie wiedziały o tym(sam właśnie się tego dowiedziałem niedawno), wersję którę wydaje Horrible Subs mają w sobie cenzurę.
Miałem okazję ostatnio oglądać rawa 96 epka, i zauważyłem np. w scenie w której hokage opowiada o kryształowym ninja, widać tam że jeden ninja ma ranę na ramieniu, w horrible subs widać tylko wylatujące z jego rany kryształki, w rawie krew która zamienia się w kryształki.
Więc chciałbym też się doradzić skąd mógłbym ściągać rawy w torrentach?
chyba w 97 epie...
a w której wersji? bo mam od Horrible Subs 480p i tam jest krew...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2009-02-21 21:18:58)
720 - Horrible - jest krew
720 - Taka - jest krew
Nie wiem jaką ty wersję widziałeś o.O
Macie rację, pomyliłem się i do odcinka i całej tej cenzury, w horrible subs 97 też jest krew, po prostu inną wersję oglądałem siedząc przed monitorem, a horrible subs z większej odległości i po prostu nie zauważyłem za pierwszym razem krwi, zobaczyłem jedynie kryształki.
Sorki jeśli kogoś wprowadziłem w błąd, chyba wzrok mam słaby.
Ja anime ściągam z realitylapse w wersji RMVB i tam jest TAKA wiec proszę o tłumaczenia do niej albo niech ktoś kto tłumaczy do Hori... coś tam i wydal by zgodę na dopasowanie napisów do taki to prosze o kontakt gg: 265758 lub PW na ASI
~PanebOgnik bez zgody sam sobie też możesz dopasowac napisy 0.0
Wal RM czy RMVB
Ja to porzuciłem na koszt miniMKV czy MP4 w x264
Polecam
MKV - Potrzebujesz minimum 600MHZ i 64 RAm
http://www.minitheatre.org/ongoing-anim … puden.html
MP4 - mniej niż w/w
http://cyber12.com/page-229.html
A jakością bije na głowe.
Rozmiary plików od 39mb do max 60(skrajnie do 80, ale to lepsze serie)
mógłby ktoś napisać w jakich dokładnie epach shippuudena są Filery ?
z góry dziękuje
tylko na jak długo :/
mógłby ktoś napisać w jakich dokładnie epach shippuudena są Filery ?
z góry dziękuje
Fillery to odcinki 57-71 i 90-105.
Brajan napisał:tylko na jak długo :/
Cóż, pół roku mogliby spokojnie jechać bez fillerów, bo mają sporo materiału, jeśli się nie mylę, to na chwilę obecną jest to 100 chapterów.
Co z kolei starczyłoby spokojnie na około 100 odcinków pozbawionych jakichkolwiek fillerów.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2009-04-11 18:00:25)
tylko na jak długo :/
Cóż, pół roku mogliby spokojnie jechać bez fillerów, bo mają sporo materiału, jeśli się nie mylę, to na chwilę obecną jest to 100 chapterów.
Widząc nazwy odcinków dotąd ujawnione to fillery będą do 108 odcinka (możliwe, że kilka następnych też), jeszcze gdzieś tak miesiąc, albo półtora nim ujrzymy Crysuke i resztę jego ekipy.
Zakładając, że opening zmienia się po 25 odcinkach, to najbliższe pół roku będzie na wpół filerowskie. Opening nawiązuje tylko do
Dalej fillery czy już manga idzie?? Ewentualnie od którego zaczeła się znów manga??
Nie oglądałem najnowszych 2 epków, ale widać po tytułach, że są jeszcze fillery
Odc. 103 - "The Four-Corner Sealing Barrier" - 9 kwietnia
Odc. 104 - "Crystal Style Destroyed" - 9 kwietnia
Odcinki 103 - 104 są godzinnym Specialem.
Odc. 105 - "Barrier Battle" - 16 kwietnia
Odc. 106 - "Red Camellias" - 23 kwietnia
Odc. 107 - "Bitter Enemies Together" - 30 kwietnia
Ale mogliby już z tymi filerami skończyć. Tyle ciekawych akcji się w mandze dzieje i cały czas akcja ;d I na dodatek manga jest bardzo dużo, a to dużo do przodu.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-04-11 20:31:04)
A pamiętam tekst będziemy się trzymać mangi ściśle od twórców Shippudena
KieR napisał : Ale mogliby już z tymi filerami skończyć. Tyle ciekawych akcji się w mandze dzieje i cały czas akcja ;d I na dodatek manga jest bardzo dużo, a to dużo do przodu.
Prawda jest taka że anime nadgoniło by mangę, nie szybko, ale wciągu paru miechów myślę że już by była równo z mangą i dlatego robią fillery.
Jak mi się zdaje manga jest 100 chapter`ów od wydarzeń w anime. (A ta liczba może się wydaje duża ale to szybko zleci ;p).
KieR napisał : Ale mogliby już z tymi filerami skończyć. Tyle ciekawych akcji się w mandze dzieje i cały czas akcja ;d I na dodatek manga jest bardzo dużo, a to dużo do przodu.
Prawda jest taka że anime nadgoniło by mangę, nie szybko, ale wciągu paru miechów myślę że już by była równo z mangą i dlatego robią fillery.
Jak mi się zdaje manga jest 100 chapter`ów od wydarzeń w anime. (A ta liczba może się wydaje duża ale to szybko zleci ;p).
Wiesz co ty w ogóle mówisz? Jakie kilka miechów? Manga by starczyła spokojnie prawie na 2 lata.
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2009-04-16 07:53:21)