Nie jesteś zalogowany.
A ja mam takie nietypowe pytanie , ale nie chce zakładać nowego tematu więc napisze tu.
Poszukuje jakiegoś anime dla mojego ojca , Ma być inteligentne, ciekawe i na poziomie,
Nowe, stare - bez różnicy ;p , byle bym dorwał na necie i aby nie utwierdził się w przekonaniu że anime tylko i wyłącznie jest skierowane do dzieciaków.
Tak jak już było wspominane - Mushishi. Niezwykle nastrojowe, klimatyczne anime i zdecydowanie dla starszego widza.
Jednak jeszcze, jeśli Twój ojciec studiował, to możliwe iż Honey and Clover by mu się spodobało. Przypomni sobie jak to było za czasów studiowania, pośmieje się z wielu momentów, zobaczy przepiękną kreskę (nie taką bajkową, jak w "zwykłych" anime), a i sama fabuła przedstawia treści nieco bardziej dojrzałe.
Z tego co jeszcze kojarzę, i jak tatuś lubi nieco dobrego Sci-Fi, to poleciłbym także Wolf's Rain. Nastrojowe anime o poszukiwaniu szczęścia, raju, wolności w ciekawej oprawie audiowizualnej i poruszające kilka dość istotnych kwestii.
Hellsing OVA - stanowczo nie dla osób poniżej 18 roku życia
~luki349, akurat autorzy twierdzą, że Rating: R - 17+ (violence & profanity) No ale według polskich norm to te 18 ;]
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-04-12 13:33:54)
Poszukuję anime podobnych do Kara no Kyoukai i Black Lagoon. Jeśli chodzi o pierwszy tytuł to zależy mi najbardziej na klimacie, fabule i tym czymś co ta seria posiada (schiza).
Higurashi no naku koro ni
witam moglibyście mi pomoć , poszukuje anime podobnego do Suzaku nie musi być to sportowe też ale chodzi o taki romansik może nawet ostrzejszy być ale tego typu coś
Po pierwsze to Suzuka a nie Suzaku.
A po drugie to chyba w wild striker było coś romansu, ale nie pamiętam za dobrze.
Jeżeli interesuje Cię romansik ale nie koniecznie sportowy to może komedia? Np Lovely Complex?
Witam poszukuje fajnej mecha mangi (ogladalem dostychczas Rahephona, Gigantic Formula, Kurogane no Linebarels i COde Geass). Z Gory dzieki i prosze o jak najwiecej sugestii.
Istnieje jeszcze coś takiego jak: "Neon Genesis Evangelion"
Dla fana mechów tą pozycje przegapić to grzech , a można pewnie i powiedzieć że od tej pozycji ludzie stali się fanami mechów (co niektórzy) xd
@2dół:
Oh shit! , jak mogłem zapomnieć o tak za.ej perełce jak Eureka 7 !
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-04-18 14:54:42)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Witam poszukuje fajnej mecha mangi (ogladalem dostychczas Rahephona, Gigantic Formula, Kurogane no Linebarels i COde Geass)
Jakim cudem oglądałeś mangę?
A co do anime to może jakieś z tych:
- Escaflowne
- Zegapain
- Magic Knight Rayearth
- Sousei no Aquarion
- Blue Gender
- Eureka Seven
- Innocent Venus
- Megami Kouhosei
- Soukyuu no Fafner: Dead Aggressor
- Tekkaman Blade
Dzieki za pomoc co poniektore z tych tytulow mialem juz na oku ale o niektorych nie slyszlalem wiec dzieki wielkie.
Szukam anime podobnego do Slayers. Znacie może jakieś?
Szukam anime podobnego do Slayers. Znacie może jakieś?
Witam, poszukuję anime z motywem np. jakaś agencja zwalczającą demony/potwory/etc. coś na Wzór Shikabane Hime i Hellsinga. Zależy mi na mrocznym klimacie i efektownych walkach.
Bio Hunter,
Zombie-Loan,
Blood+ (jak wyżej),
Darker Than Black <= jest organizacja, jest klimat, Walki też niczego sobie ;],
GANTZ.
Jeśli zależy Ci na dobrych efektach podczas walki polecam Karas 'a
edit:
aaa! bym zapomniał xD może niezbyt mroczne ale D. Gray-Man też w porządku xD
Ostatnio edytowany przez rezor1991 (2009-04-20 16:51:50)
Zapomniałem dodać - byleby nie tasiemiec :]
Ja bym tu dorzucił jeszcze:
- Claymore - jak dla mnie jeden z lepszych tytułów.
- Ghost Hunt - taka mało formalna grupa łapiduchów, może być?